Äärioikeiston mainoskampanja #SoO

 

Hyvät ihmiset.

Tänään vuonna 2016 meillä kulkee kaduilla joukko, jonka väkivallalta poliisin on suojeltava ulkomaalaisia, ohikulkijoita, pappia sekä pellejä. Poliisilla on selvästi pelko väkivallasta ja he suojelevat sivullisia käskemällä heidät pois tieltä, kun Odinin soturit kulkevat kadulla.

Miettikää: tavallisten ihmisten kulkua rajoitetaan, jotta Odinien mainoskampanja saa jatkua julkisessa tilassa.

On kyse joukkiosta, joka uhkailee jo kantaväestöä ja uhoaa väkivallan uhkaansa:

Minä olen sanonut alusta asti: tämä joukko ei ole reaktio mihinkään todelliseen uhkaan, vaan he ovat loppujen lopuksi se uhka, joka realisoituu. Ja tämä tapahtuu erityisesti siksi, kun turhautuminen raiskaustsunamin tulematta jäämisestä nakertaa uskottavuutta. Siksi  he ovat nyt sitten siirtyneet kantaväestön uhan luojaksi. Kun maahanmuuttajat eivät noudattaneetkaan heidän tarinaansa, niin seuraava askel on sitten vasemmisto, joita vastaan he mielikuvituksessaan puolustautuvat (lue: jokainen, joka on edes hieman eri mieltä tai tarjoaa tikkaria).

Ja kun tämä valkoisen ylivallan eetoksen läpitunkema väkivaltarikollisten joukko kulkee kaduillamme vapaasti, me olemme nyt sen keskustelun ytimessä, jossa on pohdittava, onko meillä kaikilla enää oikeutta osallistua julkiseen kokoukseen, onko meillä enää julkisessa tilassa kaikilla mielipiteenvapaus ja sananvapaus sekä onko meillä kaikilla enää oikeutta kulkea kadulla, jotta natsit eivät vain suuttuisi?

Sillä miettikääpä tätä:

-”Viikonloppuna Odinin sotureita kokoontui eri puolilta Etelä-Suomea partioimaan Helsingin kaduille. Saivat aikaiseksi noin 40 hengen porukan, joka marssi poliisin saattamana.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13434847_1034821346584308_2994931020676349660_n.png?oh=c6bdcc120ae691635124e7b1d32b1985&oe=57FE046A

Mutta mitä teki poliisi? Kun uusnatsit jalkautuivat kaduille uhkailemaan maahanmuuttajia ja naisia, poliisi häätää maahanmuuttajat pois paikalta rasistisesta väkivallasta tuomittujen uusnatsien sijaan.

"Nyt poistukaa, ymmärrätte kyllä syyn", kehuskelee paikallinen SoO-johtaja Tomppa Salonen poliisin sanoneen somaliporukalle Kaisaniemen puistossa.

Helsingin poliisi tekee tietoisesti tai tietämättömyyttään juuri sen, mitä järjestäytyneet uusnatsit ajavat väkivalloin: pelottelee ja savustaa maahanmuuttajat ja vähemmistöt pois julkisesta tilasta.”- (kuvat & lainaus: SoO Vahti)

Poliisi antaa tässä jälleen kerran vahvan statementin: kadulla saa kulkea - kunhan et vain pyydä rakkautta a’la Sadinmaa tai naura a’la pellet tai ole vain natsien kanssa samassa tilassa, sillä silloin sinut poistetaan julkisesta tilasta ja käsketään oleman hiljaa.

Kuten olen sanonut lukemattomat kerrat, ei tuollainen marssi ole mitään katupartiointia. Tuo marssi on mielenilmaisua ja voiman osoitusta. Tuo junttimachoilua, jossa haisee halu pelotella ja uhalla hiljentää. Tuo poliittista viestintää suoraan 30- luvulta ja Ruskeapaitojen aapisesta. Tästä on Odinien 'partioinnissa' kyse: viestin välittämisestä. Ja tämä viesti on hyvin yksinkertainen: äärioikeistolle epämieluisaksi koettavia poliittisia vastustajia pyritään hiljentämään väkivallan uhalla. Pelko on odinistien politiikka. Ja nyt poliisit epähuomiossa auttavat heitä tämän viestin välittämisessä.

Ongelmana meillä Suomessa tuntuu edelleen olevan, että mielenosoitus- ja sananvapausoikeutta tulkitaan liian väljästi: julkisessa tilassa saat puhua aivan mitä sattuu ilman kenenkään oikeutta sanoa mitään poikkipuoleista, saati osoittaa mieltään vastaan (sillä pieninkin erimielisyyden ele julkisessa tilassa johtaa tilasta poistamiseen). Ja oikeistolaisen politiikan vihantuojat käyttävät sitä hyväkseen. Ja miksi eivät käyttäisi, sillä se heille kerta sallitaan ja ojennetaan oikein tarjottimella poliisin varmistaessa vieressä, että kukaan ei sano natsille tuhmasti. Tai no, ole edes läsnä, se riittää, sillä väkivallan uhka niin ilmeinen (jos olet väärän värinen tai edes hieman ns. 'vasemmalle kallellaan').

Minusta tätä julkisen tilan haltuun ottamista tulisi pohtia hieman tarkemmin. Julkinen tila ei voi olla vapaa vihan ja pelon lietsonnalle. Julkinen tila ei voi olla paikka, josta ihmisiä poistetaan siksi, että Ruskeapaidat voivat loukkaantua ja lyödä turpaan. Julkinen tila ei voi olla koulukiusaajan omaisuutta, josta poliisi poistaa erimielisen ja jopa vain erilaisen, ilmeisesti kehnomman, aineksen pois silmistä.

Rautalankaa: natsit kulkevat kadulla, perussuomi kansanedustajineen komppaa sekä suojelee ja poliisi poistaa ihmiset heidän tieltään. Elämme outoja aikoja. Sillä eihän tuon 'kehnomman aineksen' siirtely voi olla oikeutettua edes siksi, että tuo natsilarppaajien mainosjoukkio on kytköksissä hallituspuolue Perussuomalaisiin ja on siten kyseisen puolueen hellässä huomassa ja huolenpidossa, eihän?

Minusta on oikeutettua kysyä: mitä helvettiä meidän Suomelle on oikein tapahtumassa?