Erdogan, teloittaja

 

Euroopassa on maa, jossa istuvaa presidenttiä ei saa kutsua Klonkuksi.

Euroopassa on maa, jossa istuva presidentti on tehnyt lähes 2000 rikosilmoitusta omia kansalaisiaan vastaan siksi, että kansalaiset ovat sanoneet ilkeästi.

Euroopassa on maa, joka estää säännöllisesti toimittajia tekemästä työtään.

Euroopassa on maa, joka pidättää ulkomaalaisia toimittajia, kun he ovat kritisoineet maan johtoa.

Euroopassa on maa, jonka huonosti kohtelemat kurdit taistelevat USA:n avustamana ISIS:iä vastaan ja jonka mielestä kurdit ovat terroristeja, mutta ISIS on hyvien puolella.

Euroopassa on maa, joka tekee yhteistyötä Sudanin kansanmurhasta syytetyn Omar Hassan al-Bashirin kanssa.

Euroopassa on maa, joka tekee sujuvasti yhteistyötä terroristijärjestö Hamasin kanssa.

Euroopassa on maa, jonka kurdipolitiikka perustuu vuosikymmeniä jatkuneeseen tuhoamiseen, pakkoassimilaatioon ja yksinkertaisesti tappamiseen.

Euroopassa on maa, jonka pääministeri tukee julkisesti salaliittoteoriaa, jonka mukaan ulkopuolinen, vihjailuista päätellen juutalainen taho yrittää ohjata Turkkia kaaokseen.

Euroopassa on maa, joka surmaa omia lapsiaan, sillä lapsella oli rautakuulia taskussaan ja ritsa kädessään.

Euroopassa on maa, jota kaavaillaan EU:n jäseneksi ja joka tukee Syyrian hallitusta vastaan taistelevia islamisteja.

Euroopassa on maa, jonka EU- jäsenyyttä Suomi tukee siitä huolimatta, että ihmisoikeudet ovat maassa lähinnä vitsi.

Euroopassa on maa, jonka toimet pakolaisia kohtaan ovat malliesimerkki oikeasta tavasta hoitaa pakolaiskriisiä ja miten kenelläkään ei ole oikeutta neuvoa. Euroopassa on maa, jonka kanssa EU tekee ylpeänä yhteistyötä:

-"I would just like to add that, and it is not only a formal and political assessment but it is also my very private, personal feeling also after today's visit, that today Turkey is the best example for the whole world on how we should treat refugees. No one has the right to lecture Turkey what you should do. I am very proud that we are partners. I am absolutely sure that we will succeed. There is no other way."- (Eurooppa- neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk 23.4.2016)

Tämä maa täällä Euroopassa on Turkki. Tämä maa täällä Euroopassa tappaa pakolaisia rajoilleen:

-"Turkish border guards 'shoot eight Syrian refugees dead' including women and children trying to reach safety."-

Tämä maa Euroopassa on vähemmistöjä syrjivä, takapajuisuuteen pyrkivä Erdoganin Turkki, jolla ei pitäisi olla mitään tekemistä EU:n kanssa.

Tämä vuosi tullaan muistamaan siitä, miten EU ulkoisti pakolaisongelman ihmisarvoille nauravalle teloittajalle. Ehkä juuri siksi, että Euroopan ei tarvitse liata käsiään, sillä sitä Eurooppa haluaisi, mutta se ei kehtaa.

Vielä.

Odottakaa vielä hetki, niin Eurooppakin kehtaa. Odottakaa Itävallan vaaleja. Odottakaa Unkarin tekoja. Odottakaa populistisen oikeiston vaateita. Rajat kiinni. Vaikka luoti päähän, kunhan ei tänne tule. Siksi dehumanisointi, siksi puheet loisista, siksi puheet vetovoimasta.

Ja kun merkittävin vetovoima olemme me, yhteiskuntamme, rauhamme, turvamme, me haluamme romuttaa sen herra Erdoganin moraalilla ja teoilla. Me tosiaan ulkoistamme omaa pahuuttamme.

Ja kun me teimme sopimuksen Turkin kanssa, ei meillä, eikä EU:lla ole enää työkaluja kiristää Turkkia käyttäytymään, joten herra Erdogan - anteeksi, siis Hän, Jonka Nimeä Ei Saa Lausua - voi toimia miltei mielivaltaisesti niin omia kuin muiden maiden ihmisiä kohtaan. Ja me annoimme tähän luvan.

Tänään minä häpeän sinua, Eurooppa. Tänään minä häpeän sinua, Suomi.