HeseGate ja ihmisen vaino #Tynkkynen

 

Sebastian Tynkkynen on puhunut. Ikävä kyllä.

-”Tynkkynen kertoo, että hän haluaa erityisesti kritisoida kaksoisstandardeja. Tynkkynen ottaa esimerkiksi kuvitteellisen tapauksen, jossa perussuomalainen työntekijä olisi Twitterissä uhannut sylkeä "Feministi"-tekstillä varustettuun t-paitaan pukeutuneen asiakkaan hampurilaiseen. Tähän olisi Tynkkysen mukaan suhtauduttu eri tavoin.

-Mielestäni on väärin, että ihmisiä kohdellaan eri tavalla poliittisen taustan perusteella. Feministin sanomaa ei saisi kritisoida.”-

Herra Tynkkynen valehtelee tapojensa mukaan. Herra Tynkkynen yrittää uskotella, että hänen luomansa kuvitteellinen tilanne on osoitus kaksoisstandardista. Yhtä hyvin voisi sanoa, että osoitus herra Tynkkysen pohjattomasta typeryydestä on osoitettu sillä, että minä juuri sanoin niin.

Mutta maailma ei toimi olkiukkojen saati valheiden varassa, kuten herra Tynkkynen yrittää väittää.

Oleellista herra Tynkkysen ajojahdissa yhtä ihmistä kohtaan on huomata, että hänen vainonsa ei kohdistu siihen, että joku kertoi mielipiteensä, vaan se, että mielipiteen kertoja edusti hänen inhoamaansa ihmisryhmää: transseksuaalinen henkilö. Sillä muistattehan: ’on vain tyttöjä ja poikia’. Sebastian Tynkkynen omalla käytöksellään antaa meille maistiaisen siitä, mitä tapahtuisi, jos perussuomalainen ihmisviha muuttuisi valtavirraksi: siinä ei inhotulla vähemmistöllä olisi enää ihmisoikeuksia.

Herra Tynkkysen ajojahdin ansiosta irtisanottiin yksi ihminen tviitin takia, vaikka siinä tviitissä ei edes käynyt ilmi työnantajaa, paikkakuntaa tai edes tviittaajan omaa nimeä. Mutta ajojahti oli pakko aloittaa, sillä tviittajaa edusti Sebastian Tynkkysen halveksimaa ihmisryhmää. Ei kannata myöskään unohtaa, että tviitin kirjoittaja ei uhannut tehdä yhtään mitään, hän vain sanoi: ”Ois tehnyt mieli sylkästä sen purilaiseen”. Miettikää: ei mitään uhkausta, vain lyyristä mielipiteen ilmaisua. Miettikää: mies, joka vaatii absoluuttista sananvapautta, aloittaa tarkoituksellisen ajojahdin, kun joku kertoo vain mielipiteensä.

Tässä vielä se alkuperäinen tviitti:

Miettikää jälleen hetki. Missä on uhkaus? Herra Tynkkynen unohti kertoa, että tviittaaja hyvin selkeästi tarkensi sanomaansa ja kertoi, miten hän oikeasti tarkoitti vain inhoavansa sitä lippistä. Ei mitään muuta.

Herra Tynkkysen pienen sielun ytimeen pääsee, kun pohtii tämän kaiken lisäksi tätä:

-“Tynkkynen sanoo ottaneensa Twitterissä yhteyttä suoraan Hesburgeriin, mutta jääneensä ilman vastausta. Hän sanoo kokeneensa siksi tarpeelliseksi tuoda asiaa julkisuuteen sosiaalisessa mediassa.“-

Kun hän ei saanut haluamaansa vastausta, hän tietoisesti aloitti ajojahdin sosiaalisessa mediassa.

Voin kuvitella omassa ylimielisyyden pierukuplassaan hybristään hellivän herra Tynkkysen kiehuneen, kun hänelle, suurelle poliitikolle, suurelle valkoiselle toivolle, joka pelastaa koko Suomen feminismin ja islamin ikeestä, ei annettu juuri hänen haluamaansa vastausta juuri hänen haluamallaan hetkellä. Miettikää hetki, miten pieni sielu toimii noin.

Tämän ajojahdin ytimessä on puhdas transinho, ei mikään muu. Tuo uhriksi joutunut Hesburgerin työntekijä on transihminen ja hän tviitannut siitä julkisesti jo poistetulla Twitter- tilillään. Ja tämä kaikki oli näiden vainoajien tiedossa. Sebastian Tynkkysen boostaaman ajojahdin tarkoitus oli siis nöyryyttää, nujertaa ja kiusata ihmistä. Jopa henkilön vanhaa nimeä on levitetty tässä ’kritiikissä’, jota herra Tynkkynen jatkaa. Miettikää jälleen kerran, miten etovaa toimintaa.

Koko HeseGatessa oli kyse pelkästään vihakampanjasta. Kyse oli transfobiasta. Tuo vaino oli ja on niin selkeän transfobisesti motivoitunutta niin Twitterissä kuin Ylilaudallakin. Tässä vainoamisessa ei siis ole kyse vain siitä, että henkilö on feministi ja Trump- vastainen, vaan kyse on erityisesti siitä, että hän on transihminen (jonka olemassaolo ei taivu noiden ihmisvihaajien binääriseen maailmanhahmotukseen ja siksi pitää vainota, sillä miksipäs ei?).

Maistiaisia:

Sitä en vain tajua, miksi herra Tynkkyselle ja hänen vihakampanjalleen tarjotaan ilmaista julkisuutta. Miksi koulukiusaajaa haastatellaan ja miksi koulukiusaajan annetaan legitimoida kampanjansa ilman mitään haastamista kiusaamisesta?

Missä on uhri?

Aivan. Ketään ei kiinnosta, sillä rasistin ja ihmisvihaajan mielipide on tässä maassa kiinnostavampi ja sitä toistetaan ja sitä levitetään kritiikittä, sellaisenaan. Miettikää, että mielipiteensä kertoneelle (johon meillä kaikilla on oikeutemme) ihmiselle vaaditaan potkuja ilman, että häntä voitiin edes yhdistää työnantajaansa, mutta herra Tynkkynen rasismistaan, ihmisvihastaan, rikossyytteistään ja harrastamastaan vainosta huolimatta jatkaa omissa positioissaan puolueessa nimeltä Perussuomalaiset. Ja he luennoivat meille, tavallisille ihmisille kaksoisstandardista ja sananvapaudesta (joka luonnollisesti kuuluu vain heille). Miettikää hetki, mitä tämä kertoo yhteiskunnasta, jossa elämme.

Elämme surullisia aikoja, ihmiset.