Jotta tolkun fasismi ei voittaisi #Trump

 

Jos Donald Trump, Nigel Farage ja muut persut sekä rasistit, naisvihaajat ja ihmisiä luokittelevat oman napansa protektionistit kertovat olevansa rasisteja, naisvihaajia ja ihmisiä luokittelevia oman napansa protektionisteja, niin miksi emme uskoisi heitä?

Minusta ihmisiä pitää uskoa sen perusteella, mitä he oikeasti sanovat ja tekevät, ei sen perusteella, miten he haluavat valkopestä itseään tai miten heitä komppaavat keskitien nyökyttäjät, jotka näkevät keskitysleirissäkin vain mahdollisuuden bisnekseen, haluavat heidät selittää.

Kaikkein absurdeinta ja toisaalta kuvaavinta on syyttää noiden rasistien sekä muiden zombiepersujen käytöksestä niitä, jotka kritisoivat heitä. Sillä juuri tuossa kohdassa otamme vastuun itsestään pois ihmiseltä itseltään ja kuin vaivihkaa, emme enää puhu lainkaan itse asiasta, vaan kriitikoista. Tämä seikka näkyy vahvana meillä Suomessa vaateina kuunnella ja totella. Kritiikittä, vaateina sallia itselleen ehdoton oikeus sanoa mitä tahansa, mutta samalla vaatia kriitikoiden hiljentämistä. Ja kas, julkinen keskustelu on muuttunut identiteetin puolustamiseksi ja kroonistuneeksi uhriutumiseksi, jossa kilpaillaan siitä, miten nuo kaikki perkeleen kiemungit, huhtasaaret ja tynkkyset eri tavoin syyttävät itsestään meitä muita, meitä tavallisia ihmisiä, jotka emme suostu jakamaan heidän vihan täyttämää dystopiaansa.

Sanon tämän yksinkertaisesti: Donald Trumpin, Nigel Faragen sekä muiden persujen ja vihansa krapulassa elävien kiemunkien rasismista, naisvihasta ja oman napansa protektionismista ovat vastuussa vain he itse ja heitä äänestäneet Pavlovin koirat. He toimivat tavalla kuten toimivat siksi, että he uskovat noihin asioihinsa. He ovat itse vastuussa itsestään. Ei kukaan muu.

Donald Trump on rasisti. Hän on todennäköisesti juuri sitä, mitä hän on suustaan ulos päästänyt. Hän nimittää rasistin osaksi omaa asiantuntijakaartiaan, hän nimitti jo kreationistin opetusministeriksi ja ilmastonmuutoksen kieltäjä on nimetty ympäristöviraston johtoon ja hänen varamiehensä on kieltänyt tupakan yhteyden sairauksiin. Ymmärrättekö, että tuo on ihan samaa sarjaa perussuomalaisten puheilla räjähtävistä lepakoista ultraäänen vuoksi? Pseudotiedettä, valhetta, totuuden kieltämistä. Mitähän herra Trump keksi seuraavaksi? Litteän maan kannattaja Nasan johtoon? David Duke sisäministeriksi?

Eikä tässä kohtaa kiinnostavaa ole pelkästään se, mistä herra Trump puhuu tai mitä hän juuri tekee, vaan myös se, miten hän puheillaan legitimoi ja hyväksyy rasismin, misogynian ja ihmisten erottelun vuohiin ja lampaisiin oman junttinationalisminsa oikeuttajina, jonain myyttisenä paluuna suuruuteen (joka lähinnä typistyy valkoisen punaniskan suuruudeksi hakata vaimoaan turpaan, kantaa asetta ja ampua muslimia päähän).

Näiden trumpilaisten ja muiden mölymystöpopulistien olemassaolo on surullista, mutta totta. Ainoa positiivinen puoli on, että he puhuvat itse itsensä toistuvasti itsensä kanssa ristiriitaisesti (eivätkä sitä edes itse tajua, niin syvällä he ovat nationalismipsykoosissaan).

Miettikää, että pitkän linjan järkidenialisti ja rasisti, Sebastian Tynkkynen sanoi jotain tällaista:

Hänelle ei siis ’feministinen maailmankuva’ oikeuta kertomaan omaa mielipidettään. Ja näin sanoo mies, joka vaatii ehdotonta sananvapautta ja jonka mielestä muslimien pääsy Suomeen pitäisi kieltää ja jonka mukaan turvapaikanhakijat voisi laittaa metsään teltan kanssa asumaan. Ja hän vakavissaan kehtaa puhua ’ihmisarvosta’?

Mikä sitten oikeuttaa Sebastian Tynkkysen harrastaman ihmisten luokittelun ja rasismin? Perussuomalaisuus? Suomalaisuus? Aate? Uskonto? Väärin. Oikea vastaus on yksinkertainen: valkoisuus

Tässä Sebastian Tynkkysen kirjoituksessa nimittäin on jotain hyvin oleellista. Minä en nimittäin epäile hetkeäkään, että hän ei olisi vakavissaan sanomisensa suhteen ihmisarvosta, sillä aivan varmasti hän uskoo siihen. Mutta hän paljastaa yhden tärkeän asian, joka on tyypillistä valkoisuudessaan itsensä todellisuuden ulkopuolelle lokeroineille rasisteille: kun he itse kokevat itseensä kohdistuen jotain negatiivista, on siinä kyse ihmisarvosta. Kun sama koskee jotain vierasta, ei kyse ole ihmisarvosta, vaan vieraan kokemus samasta asiasta kielletään, se kyseenalaistetaan ja selitetään näkymättömiin. Tähän on yksinkertainen syy: : näiden rasistien tarinassa ihmisarvo on vain valkoisella, siksi vain valkoinen voi kokea tulleensa loukatuksi, sillä vain hänellä on siihen (etu)oikeus. 

Olemme todistamassa ilmiötä nimeltä ’valkoinen hauraus’ lieveilmiöineen. ’Valkoinen hauraus’ on tila, jossa ylläpidetään rodullistettuja sterotypioita vieraasta ja koetaan painetta ja tarvetta puolustaa omaa ’valkoisuuttaan’:

-“White Fragility is a state in which even a minimum amount of racial stress becomes intolerable, triggering a range of defensive moves. These moves include the outward display of emotions such as anger, fear, and guilt, and behaviors such as argumentation, silence, and leaving the stress-inducing situation. These behaviors, in turn, function to reinstate white racial equilibrium. Racial stress results from an interruption to what is racially familiar. ”-

Me olemme rasistien ja muiden perussuomalaisten ansiosta ajautuneet tilaan, jossa ihmisen jokainen ele ja liike ovat selitettävissä etnisyydellä ja ihonvärillä. Siksi he myös puolustavat omaansa, jonka he kokevat vieraan uhkaamaksi. Herra Tynkkynen on rodullistanut itsensä ja hän projisoi omia ennakkoluulojaan muihin ihmisiin: aivan kuin häneen kohdistuneessa kritiikissä olisi kyse hänen ’rodustaan’, hänen ihmisarvostaan.  Herra Tynkkynen siis uskottelee, että häneen kohdistuva kritiikki perustuu siihen, mitä hän edustaa etnisyytenä ja ihmisenä viemällä kritiikin uhriutuen heti ihmisarvon skaalalle, eikä siis siihen, että hän on rasisti.

Siksi alkeellisinkin etnistä painetta ylläpitävän rasistin kritiikki koetaan uhaksi ja maanpetturuudeksi. Siksi näille tynkkysille ja muille trumpisteille on myönnytys ja valkoisuutta vähentävä asia kohdella vierasta inhimillisesti ja siksi heillä on etuoikeusdefenssi päällä koko ajan. Eikä kukaan ole edes kenenkään etuoikeuksia viemässä pois, vaan sallimassa ne samat oikeudet kaikille, tasapuolisesti, tasa-arvoisesti.

Tämä sama ilmiö näkyy nyt havaittavassa julkisessa keskustelussa, jossa herra Trumpin puheet p******n kourimisesta, hänen halunsa poistaa muslimit maasta,puheet ilmastodenialismistaan ja meksikolaisten kutsumisesta raiskaajiksi ja juopoiksi, koetaan ihan valideiksi kannanotoiksi, mutta näiden kritiikki on rumaa, epäisänmaallista puhetta, jota tulisi välttää. Ja tämä on ihan loogista rasistin omassa tarinassa: omaa valkoisuutta ollaan puolustamassa, niin kaikki sen kritiikki on valkoisuuden ’sheimaamista’. Tämä sama ilmiö näkyy meillä Suomessa täydellisenä haluttomuutena käydä dialogia saati suhtautua asioihin rationaalisesti:

-"Väyrynen sanoo, että totuuden kertomisesta on tullut rikos.

– Emme me välitä saammeko sakkoja, ehdonalaista tai jopa vankeutta.

Eikö ongelma ole se, että te puhutte niin rumasti?

– Kielenkäyttö on koventunut puolin ja toisin. Jos meitä sanotaan natseiksi ja peräkammarin pojiksi, – mitä kaikkea nimityksiä sitä keksitäänkin – tietysti se kärjistää myös toisen puolen näkemyksiä.

– Jos emme saa enää puhua, ei se jätä kuin yhden tien. Ensin lähdetään pieneen laittomuuteen ja lopulta meillä on täällä kaaos."-

Nämä valkoisuuden Temppeliritarit yrittävät oikeasti sanoa, että heitä ei saisi kritisoida (sillä sananvapaudesta huolimatta he kärjistyvät ajatuksiltaan) ja juuri heidän mukaansa pitäisi toimia (muuten tulee kaaos). Ei näitä mikään sananvapaus kiinnosta, eivät ne edes tajua, mitä se tarkoittaa. Totuuden puhuminen ei Suomessa ole rikos, eikä Suomessa puhetta estetä käytännössä lainkaan ja silti uhotaan, miten lähdetään laittomuuksiin (jos ei saa puhua). Tämä on vain yksi esimerkki siitä, aitoa dialogia ei edes haluta käydä, vastuuta omista toimistaan ei oteta ja meidän muiden pitäisi vain totella.

Ja nyt me luemme puheenvuoroja, joissa sanotaan, miten Trumpin valinnan aiheuttivat itse asiassa ne, jotka eivät Trumpia äänestäneet. Sillä kyse on vastareaktiosta eliittiä kohtaan (joten on loogista äänestää eliitin edustajaa):

-“Been disappointed by the number of posts I've read here in the past few days that have sought to promote the narrative that liberals/leftists/feminists/the 'PC Brigade' etc are to blame for the election of Donald Trump.

"X made me do it" is nothing more than the excuse of someone who knows they have done something wrong but is looking to shift the blame onto the victim. It's the classic argument used by men accused of assaulting women - "she was asking for it, going out dressed like that."

Whatever their intentions, it's simply not possible for anyone to have voted for Donald Trump without knowing what he said about minorities and women.

If you voted for Trump for no other reason than you genuinely despise the liberal elite, then at the very least you have discounted his racist language - "they're rapists, drug-dealers" - and misogynistic views - "I just grab 'em by the pussy".

You may not be a racist or sexist yourself, but you're willing to empower someone who is in order to punish liberals.

So please don't try to justify what you've done by blaming it on someone else. You're the people who put great stock in masculine values, so stop trying to make excuses when you get called out on your decision. Man up and take responsibility for the Trump presidency.

Because the more you try to deflect blame onto the very people you seek to punish, the more it starts to sound like you're ashamed of what you just did.”- (Billy Bragg)

Me elämme nykyään maailmassa, jossa perusarvoja kunnioittava ihminen henkilö on ääriajattelija, joka pilaa tolkun ihmisten pyrkimyksen rasis… eiku avoimeen dialogiin:

https://www.surfingtheapocalypse.net/forum/images/uploaded/2013060419164451ae836c43587.jpgMutta uskokaa, kun sanon: dialogia käydään jo. Sitä käydään joka päivä. Sitä eivät vain rasistit käy, vaan he esittävät vain vaatimuksia. Ja tämä on juuri se asenne, jonka havaitsemisesta koko kirjoitukseni lähti liikkeelle: mahtivalkoista ei saa kritisoida, hänelle ei saa nauraa, häntä pitää vain totella. Typerysten autoritaarinen ajattelu on juuri noin jäykkää ja siksi se on myös omalla tavallaan pelottavaa, sillä rationaalisen ajattelun totutut perussäännöt eivät enää päde.

Ja siksi me olemme tolkun keskitiellä sallimassa sen, että ainoat vastaukset nykyiselle politiikalle ovat rasismin marinoima isänmaallisuus, ympäristötuho, eskapismi, viha sekä brutaali, moraaliton kapitalismi ja mahtivalkoisen miehen puheet pillusta ja sen kähminnästä. Enkä minä ainakaan tajua, miksi meidän pitäisi sietää tätä omasta valkoisuudestaan hauraan ja herkän ihmisen tarinaa, jonka valkoisuuden etuoikeutetun psykoosin vuoksi maailma on ollut aiemminkin tulessa. Vuosisatojen aikana luoduista perusoikeuksista ollaan valmiita luopumaan ja niitä murennetaan ja me vain seuraamme hiljaa vieressä, sillä tolkun ihmisen mielestä piti mennä rasistia vastaan.

Tässä kaikessa on kyse politiikan hiljalleen siirtymisestä kohti isänmaallista fasismia, kuritaloutta ja autoritaarisuutta. Haluatko sinä maailman, jossa vain valkoisuus on ihmisyyttä?

Minä en nimittäin halua. Siksi minä käyn sitä dialogia. Joka perkeleen päivä. Jotta tolkun fasismi ei voittaisi.