Jussi Halla-aho, tuo politiikan Klonkku #BerliiniAnkara

 

Yksi päivä.

Venäjän diplomaatti ammutaan Ankarassa.

Zurichissa ammutaan ihmisiä rukoushuoneella.

Berliinissä ajetaan väkijoukkoon.

Ei naurata.

Ja vain yksi päivä.

Surullinen päivä. Voi omaisia, voi kuolleita, voi loukkaantuneita, niin turhaa, niin kahelia, voimia toivon teille!

Ja miten tähän reagoi Jussi Halla-aho?

Image may contain: text

Halla-aho jälkeen tekemässä sitä, missä on parhaimmillaan. Hän haistoi veren. Halla-aho on kuin omassa saastassaan elävä politiikan Klonkku, omalla dystopiallaan empatiakykynsä rampauttanut kyyninen mulkku, joka on ollut kohtuullisen salonkikelpoinen hetken aikaa, mutta kuten me näemme, se todellinen olemus nousee esille, kun tulee oiva tilaisuus kieriskellä uhrien veressä.

On rasistin juhlapäivä ja lämpimillä ruumiilla on kai sitten parempi ratsastaa kuin odottaa niiden jäähtymistä. Jotenkin surullinen hahmo. Jotenkin käy sääliksi.

Ja hän pohtii vakavissaan asettuvansa ehdolle presidentinvaaleihin:

-"Monet omista kannattajistani ovat sitä mieltä, että presidenttinä oleminen rajoittaisi toimintavapauttani minulle ja äänestäjilleni tärkeiden kysymysten osalta."-

No, tietenkin presidenttiys rajoittaisi toimintavapauksia. Niitä rajoituksia kutsutaan myös vanhanaikaisesti nimellä 'perustuslaki'.

Melkoinen kampanja-avaus, voisi sanoa. Miettikää, mitä kertoisi meistä ja meidän ajastamme, jos Halla-aho valittaisiin presidentiksi? Mies, joka ajattelun raikkaudessaan pääsee sujuvasti aatetoveri Breivikin tasolle ja jonka moraalinen herkkyys on samaa tasoa Donald Trumpin kanssa.

Oikeasti Halla-aho tekee puheillaan omalle tyylilleen tinkimättömänä palveluksen oikeille terroristeille. Terroristit kaipaavat juuri sitä, mitä Halla-aho promoaa: sekasortoa, typeryyttä, kyynistä vihaa ja vastakkainasettelua monikulttuuriseen Eurooppaan. 

Olen useasti sanonut ja toistan tämän jälleen kerran: meillä eurooppalaisilla on monta suurta haastetta yhteisessä, eurooppalaisessa projektissamme. Me olemme sodassa jihadisteja vastaan ja sitten meillä on ihmisryhmiä, joiden eristäminen ja huono kohtelu synnyttävät alttiuden ääriajatteluun sekä vihaan. Euroopassa on paljon hulluutta juuri nyt ja ne kaikki kumpuavat pettymyksestä yhteiskuntaan ja halusta luokitella ihmisryhmiä hyviin ja huonoihin. Meillä on jihadismi, meillä on rasismi, meillä on äärioikeisto, meillä separatismi. Ja nämä kaikki ruokkivat toinen toisiaan, ne erottelevat tarkkarajaisesti meitä eri etnisyyksiin, jakavat meitä ihmisiin, joilla on ihmisarvo ja niihin, joilla ei sitä arvoa ole.

Me emme saa unohtaa, että ne etniset ja uskonnolliset vähemmistöt ovat jo täällä ja ovat aina olleetkin. Jos me epäonnistumme edelleen ihmisten integroinnissa ja kansalaisiksi saamisessa, johtaa se vain vihaan ja verenvuodatukseen, emmekä me siksi saa sulkea silmiämme integraation ongelmilta, vaan meidän on toimittava. Epäonnistumalla me nimittäin pettäisimme myös eurooppalaiset ydinperiaatteemme: sananvapauden, uskonnollisen suvaitsevaisuuden sekä humanismin, jotka ovat parhaillaan hyökkäyksen kohteina niin jihadistien kuin oikeistopopulistien a’la Halla-aho puolelta. Ääripäät todellakin muistuttavat toisiaan.

Jussi Halla-aho liikkui tänään jälleen niillä vesillä, joilla hän on aina kulkenut. Hän lietsoo pelkoa ja inhoa ja sitä on hänen koko yhteiskunnan varoilla loisiva poliittinen uransa ollut. Ei hänellä ole ollut muuta tarjottavaa.

Jussi Halla-aho on helppo profiloida kyyniseksi mulkuksi, kuolleeksi sieluksi. Jussi Halla-aho ei ole ikinä tajunnut, mitä on ihmisarvo tai mitä ovat kaikille ihmisille kuuluvat perusarvot. Hän ei välitä niistä, sillä hänelle ihminen on vain hyödyllä mitattavissa oleva olio ja hänelle veri on vain jotain, jossa hän voi kylpeä vielä, kun ruumiit ovat lämpimiä:

No automatic alt text available.

Aika synkkä sinä olet vuonna 2016, Eurooppani.

Ja sinä, Jussi Halla-aho, olet vain kauhean surullinen hahmo. Ja minä toivon, että saat apua ja minä toivon, että vielä jonain päivänä sinä saat sisältöä siihen mustuneeseen aukkoon, jossa meillä tavallisilla ihmisillä sijaitsee sydän.