Katupartiot ja perussuomalainen hiljainen hyväksyntä

 

Katupartiot ovat nyt.

Katupartiot uskottelevat olevansa hyvällä asialla. Isänmaan asialla. Ja valkoisen miehen asialla. Jotta saisi hieman lyödä turpaan. Jännää, miten juuri väkivaltarikolliset kokevat tarpeelliseksi suojella ihmisiä. Projisointia? He kuvittelevat kaikkien olevan väkivaltaisia, kun he itsekin ovat?

Väkivaltalarppaajia. Voimantunteen etsijöitä. Ihmisiä, joilta pitäisi suojella meitä tavallisia ihmisiä. Harmillista näille larppaajille on se, että heidän tarinoissaan rikollisuuden riivaamista maahanmuuttajista ja turvallisuuden katoamisena suomalaisilta kaduilta, ei ole juuri totuuspohjaa.

Ja sitten minä toivon lujasti, että kukaan ei oikeasti keksi mitään wannabe- punakaartia kuin vastaiskuna tälle isänmaallisen eetoksen partioinnille. Sillä nämä eivät ansaitse merkitystään suurempaa huomiota. Nauru on paras lääke, jota me tavalliset ihmiset voimme tarjota tässä kohtaa.

Ei muuta.

Ja  minä toivon, että sekä poliisikin alkaisi ihan tosissaan ymmärtämään, että Odinin Sotilaisen symppaaminen ei johda mihinkään hyvään. Ei ikinä.

Tammikuussa poliisi oli vielä tätä mieltä:

-”Suomen korkein poliisivirkamies, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen pitää kansalaisryhmien useilla paikkakunnilla tekemää katupartiointia hyväksyttävänä toimintana, kunhan ryhmät eivät riko lakia ja leiki poliisia.

Sen sijaan suojelupoliisi pitää ilmiötä jossain määrin huolestuttavana ja seuraa tilanteen kehittymistä.

”Tiedossa on, että ainakin muutamissa tapauksissa on viitteitä katupartioiden yhteyksistä ulkomaalaisvastaisiin ääriliikkeisiin. Siksi katupartiointi ei välttämättä lisää turvallisuutta”, sanoo suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala.”-

Kun rikolliset alkavat tekemään poliisin työtä poliisin hiljaa hyväksyen partiointi Soldiers of Odinin kaltaisena ääripään mainoskulkueena, me hiljalleen alamme hyväksymään poliittisesti motivoituneen järjestyksenvalvonnan ja jos poliisi kuin vaivihkaa hyväksyisi tämän, se asemoisi itsensä miltei 'valkoisen Suomen puolesta taistelevaksi järjestöksi'. Ja tämä on minusta mahdollisena skenaariona melko kylmä (joskin uskoakseni melko epätodennäköinen). En halua elää yhteiskunnassa, jossa poliittiset tavoitteet ylentävät ihmisen tekoihin, jotka ovat normaaleita, vahvoja arvojamme sekä moraaliamme vastaan. Sillä siinä maailmassa tavallinen rauhaa sekä demokraattista yhteiskuntaa rakastava ihminen on muuttunut ääriajattelijaksi (kuten esimerkiksi minä).

Miettikääpä sitä, että nämä Soldier of Odinit nauttivat myös hallituspuolueen suojelua. Perussuomalaiset kansanedustajat ovat olleet sitä mieltä, että odinit ovat vain harmittomia partiolaisia, jotka kulkevat kadulla tekemässä hyviä tekoja. Että ei se nyt väärin ole. Saahan sitä kadulla kulkea. Toki he aktiivisesti unohtavat, että kritiikin kärki katupartioissa kohdistuu poliittisesti motivoituneeseen partiointiin, jossa jo lähtökohdat ovat rasistiset ja väkivaltaan hakeutuvat.

Eihän tämä ole mikään yllätys, sillä väkivaltarikolliset ovat perustaneet koko järjestön.

Olli Immonen kertoo, miten ”esimerkkinä voidaan mainita paljon julkisuudessa esillä ollut katupartiotoiminta. Suomen Sisu suhtautuu lähtökohtaisesti myötämielisesti kaikkea asianmukaisesti järjestettyä katupartiointia kohtaan.

Monet Suomen Sisun jäsenet ovatkin joko itse organisoineet onnistuneesti partiointia maamme kaduilla tai ottaneet osaa muiden tahojen järjestämään vastaavaan toimintaan.”

Kansanedustaja Ronkainen pohtii”miten tuntuu siltä, että järjellinen keskustelu unohtuu ja pyritään etsimään vikoja niin kansalaisten partioinnista kuin toimintaa vastustavista. Poliittinen keskustelu on tietyissä piireissä edennyt siihen, että nyt pitää kieltää katupartiointi. Toki perinteiseen suomalaiseen tyyliin, vaikka ongelmia ei ole tullut vastaan, Ronkainen ihmettelee.

– Katupartiointi lähti liikkeelle turvapaikanhakijoiden tulvimisesta Suomeen. Taharrush gamai -ilmiön rantautuminen Eurooppaan vielä korostaa tätä. Osa kansalaisista toteaa, että turvallisuudentunne on heikentynyt ja osittain myös siksi, ettei poliisi näy tarpeeksi.”

Valkopesua ja itse kritiikin kärjen ohittamista kummaltakin herralta, sanoisin. Viesti on kuitenkin yhteinen: katupartiot ovat ihan iloinen asia. Ja oikeasti katupartiot ovat vain ’luonnollinen vastareaktio’.

Jussi Niinistö puolestaan ”ei halua verrata viime aikoina luotuja katupartioita 1930-luvun äärioikeiston aktivismiin, kirjoittaa HBL.”

Sillä ”Niinistön mukaan ilmiöitä ei voi verrata, koska nykyiset katupartiot eivät ole turvautuneet väkivaltaan.”

Kun Soldiers of Odin puhuu väkivallasta, sen käytöstä, sen jäsenet ovat väkivaltarikollisia, järjestö puhuu valkoisesta vallasta, juutalaisten salaliitosta ja tarkoituksena vain provosoida väkivaltaa, niin vaikea minun on nähdä Jussi Niinistön puheessa mitään muuta kuin halua kiinnittää huomio epäolennaisuuksiin. Jälleen kerran. Katupartioita ON suojeltava. Hurjaa on vain se, että tuota suojelua sekä valkopesua harrastetaan hallituksessa asti.

Ministeri Lindström komppaa muita PS:n edustajia:”Lindström kertoo Ylelle, ettei pidä väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamia katupartioita ongelmana, kunhan kadulla liikkuvat noudattavat lakia.

- Tietysti jokaisella on oikeus liikkua ulkona. Se, että taustalla on ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin ja kärsineet tuomion herättää varmaan mielenkiintoa. Iso asia on se, että kansalaiset kokevat turvattomuutta, Lindström kertoo.”

Turvattomuuden tunne on tosiaan kasvanut. Minullakin. Mutta minun ja monen muun turvattomuuden tunne on ilmeisesti sivuseikka? Minun turvattomuuden tunnetta nimittän luo ja ylläpitävät tuollaiset puheet ministerin suusta sekä itse katupartiot. Oleellista on jälleen puhua vain laillisuudesta, ei siitä, mihin koko katupartioiden kritiikki on eniten kohdistunut: järjestäytyneet, puolimilitantit joukot poliittisin motiivein kaduillamme EIVÄT ole 2000- lukua ja ne indikoivat yhteiskunnan ääripäistymisestä, eikä sitä tulisi ruokkia ja hyysätä, kuten PS tekee natseja pörröisiksi silittäen ja turvapaikanhakijoita syyllistäen.

Mutta tästä eivät halua PS:n edustajat puhua (sillä katupartiot sopivat heidän pirtaansa täydellisesti, ovathan he aateveljiä. En ole tästä PS:n natsisympatiasta lainkaan yllättynyt. Edes avoimesti natseja ei PS:n edustaja tuomitse. Myöskään Porin oma Eva Braun, Laura Huhtasaari (PS), komppaa natsien kulkua kaduillamme, sillä:

-"Onko toisten katupartioiden takana oleva äärioikeistolainen ideologia ongelma?– Kyllähän tuolla kadulla saa kulkea millaisella ideologilla hyvänsä. Toivottavasti emme rupea kadulla kävelyn vapautta kenenkään ideologian perusteella rajoittamaan, Huhtasaari kommentoi."-

Kun katupartioiden poliittiset lähtökohdat perustuvat ihmisryhmien täysimittaiselle vainoamiselle, rasismille, joukkomurhan ihannoimiselle sekä ihmisarvon kieltämiselle, niin tuollainen ei turhaan häiritse hallituspuolue Perussuomalaisia. He vain harjaavat silittäen myötäkarvaan ja kiinnittävät huomion muualle. Onneksi muu hallitus edes aikoo selvittää mahdollisuutta kieltää rasistiset partiot, vaikka hallituspuolue PS:n edustajien mukaan natsipartiot sekä rasismi ovat vain iloisia asioita, joita ei saisi rajoittaa.

Kun herra Ronkainen sanoo, että 'katupartioiden toimintaan tulee puuttua vasta kun on aihetta', niin kannattaisi muistella, mitä Pihtiputaan katupartio sai aikaiseksi: he pahoinpitelivät maassa makaavaa ihmistä ja saivat siitä tuomiot. Pitääkö jonkun kuolla, ennen kuin herra Ronkaisen mielestä 'on aihetta puuttua'?

Kun Laura Huhtasaari sanoo, että "Kyllähän tuolla kadulla saa kulkea millaisella ideologilla hyvänsä", niin olemme kuitenkin nähneet, että pellen ideologia tikkareineen on suomalaiselle yhteiskunnalle se, mihin raja vedetään. Julkisesti voidaan kuitenkin puhua 'pakoloisista', 'raiskaajista' ja 'islamin invaasiosta, jossa meille tulee tappajia' (mutta olepa pappi tai pelle, niin sinut viedään putkaan). Viesti on selkeä näillä PS:n poliitikoilla: meillä kaikilla ei ole samoja oikeuksia. Poliitikot sanovat, että ihmisten tulee saada vapaasti kulkea kaduilla, eikä siksi katupartioita voi kieltää. Paitsi tietenkin, jos kyse on pelleistä, jotka ärsyttävät natseja.

Suomi vuonna 2016: toisilla eri säännöt kuin toisilla. Minusta on käsittämätöntä, että joudumme edes keskustelemaan siitä, ovatko tällaiset katupartiot hyväksyttäviä vaiko ei. Kuten Sakari Timonen blogissaan tiivisti:

-"...on noloa, että sivistys- ja oikeusvaltiona itseään pitävässä Suomessa on ihan virallisesti rekisteröity avoimeen väkivaltaan yllyttävä ja aseitaan esittelevä rasistinen yhdistys, jonka kansallissosialistiksi tunnustautuva puheenjohtaja on parasta aikaa syyteharkinnassa törkeästä pahoinpitelystä."-

Tämä on oikeasti mielipuolista. Kahelia. Minä nauran. Ja välillä olen vain tämän typeryyden hiljentämä. On kysyttävä, että mites menee, Suomi? Oletko hyvällä tiellä?