Kuka pelkää mustaa miestä ja katujen etninen puhdistus #SoldiersfOdin

 

-"HS seurasi, kun Soldiers of Odinin virolais­jäsenet partioivat Helsingissä – ”Minä en voi sanoa proud to be white”"-

Odinit ovat partioineet. Nyt Helsingissä Pikku-Huopalahdessa ja Etelä-Haagassa. Heitä harmittaa, kun eivät voi  kutsua itseään valkoisiksi. Minä en vain keksi, että missä se on kielletty. Ja miten. Ja millä sanktioilla.

Minä veikkaan, että kyse on siitä, että heitä kritisoitu, kun ovat kutsuneet itseään ylpeiksi valkoisiksi - ja sitten muistuttaneet, miten 'ählämiä' pitää saada lyödä turpaan ja miten musta mies on uhkä ihmiskunnalle ja siihen päälle vielä uhanneet naisrauhan nimissä raiskata naisia. Ja tämän kritisointihan on luonnollisesti estämässä heidän omaa etnisyyttään puhkeamasta kukkaan.

He olivat törmänneet partioidessaan maahanmuuttajataustaiseen ryhmäänkin, jonka he heti analysoivat potentiaaliseksi ongelmaksi:

-"Katupartio seisoo, samoin nuorisoporukka. Hetken kuluttua porukoiden välistä Tilkankatua ajaa mustamaija.

Nuoriso kävelee vastaan hihitellen toisella puolen katua.

”Juuri tuollaiset nuorten poikien jengit ovat käyttäytyneet uhkaavasti”, Olm sanoo."-

Nuoriso käveli vastaan. Hihittelivät. Ja vähä-älymystö tiesi heti kertoa, miten nuo vieraan oloiset ihmiset ovat potentiaalisia ongelmia. Mutta rasisteja ei olla, eihän?

Soldiers of Odin sanoo itse olevansa "maahanmuuttokriittinen katupartioita harrastava ryhmä, poliisin silmät ja korvat" ja kiistää jatkuvasti olevansa rasistinen, kansallissosialistinen tai rikollinen ryhmä.

Sillä ei liene merkitystä, että todellisuudessa he ovat rasistejanatseja sekä rikollisia. Mutta kai tuossa eskapismissakin näkee rasistien ja muiden maahanmuuttokriitikoiden perusongelman todellisuudentajun puutteen suhteen: sitä valehdellaan vaikka itselleen, kunhan tarina Eurabiasta, islamin saatanallisuudesta sekä suomalaisen kulttuurin tuhosta saadaan pidettyä hengissä.

Miettikääpä sitä, että meillä on Eduskunnassa asti poliitikkoja jotka symppaavat näitä partiopoikia. Tämä siitä huolimatta, että odinilaisten omatkin säännöt sallivat, että tilanteen vaatiessa voidaan käyttää "teleskooppipamppua, sumutteita ja nyrkkirautaa, mutta puukolla tulee liian rumaa jälkeä".

Kerho itse suosittelee yli 10 hengen porukoita, mutta jo muutaman hengen partio "aiheuttaa matuissa provosoitumista". Väkivalta ja väkivallan uhka ovat odinistien luonne, mutta tämä ei esimerkiksi estä ministeri Lindströmiä saati edustaja Huhtasaarta komppaamasta näitä kadulla ihan vaan muina miehinä kulkevia kerholaisia.

Jokseenkin sairasta. Näin pahaksi on päässyt vieraan pelko ja ulkomaalaisen kammo. Tämä näkyy jatkuvana raiskausfantasiointina ja väkivaltaretoriikkana. Kun me pohdimme tätä ulkomaalaisten raiskauksia boostaavaa luonnetta, me ymmärrämme myös sen, miksi MV elää ja voi hyvin: se ylläpitää vieraan pelkoa kyynisen tarkoituksella ja suunnitelmallisesti.

MV:n idea on hyödyntää niitä henkisiä Pavlovin koiria, jotka jo ovat alttiita vieraan pelolle ja jopa suoranaiselle rasismille. Ilja Janitskinin MV:n harrastama oman kaikukopan vahvistus on tässä tarinassa oikeasti ainoa kylmän harkittu järjen teko, eivätkä MV:n lukijat edes tajua tulleensa huijatuiksi Janitskinin ahneuden takia, sillä MV:n tarinat nyt vain sopivat omaan paranoiaan (sillä totta tai ei, niin asioita nyt vaan koetaan niin). Todellisuus ei ole enää merkittävää, vaan tärkeäksi on muodostunut se, minkä inhan ilmiön voi liimata maahanmuuttajan päälle ja sitten osoittaa sormella ja sanoa: ”Yäk”.

Silti MV:n lukijoiden sekä muiden persujen uhkakuvat turvapaikanhakijoiden ja muslimien raiskaavasta luonteesta ovat miltei yhtä valideja kuin pelot kannibalismin lisääntymisestä. Ei mitään järkeä, ei mitään substanssia, puhdasta pelkoon kouristuvaa kuplassa elämistä. Minäkin pelkäsin mörköjä, mutta sitten täytin 6 ja katsoin rohkeasti sinne sängyn alle (eikä sitä mörköä sieltä löytynytkään).

Turvapaikanhakijat ja muut maahanmuuttajatkin tekevät rikoksia. Kuten tekevät odinistien virolaiset etniset puhdistajatkin. Eivät he ole mitään pulmusia kaikki. He ovat ihan tavallisia ihmisiä. Tämä tuntuu unohtuvan niin kovin monelta, jotka kiihottuvat vain ulkomaalaisen tekemien rikosten vuoksi ja ovat valmiita tekemään etnisiä yleistyksiäSanon tämän jälleen kerran: rikoksiin syyllistyy vain promille ihmisistä. Promille. Eikä promille voi määritellä koko populaatiota. Ei se promille määrittele meitä suomalaisiakaan.

Lopettakaa pelkojenne tuputtaminen, kasvakaa ihmisinä. Oikeasti. Tuossa pelkoretoriikassa ei ole mitään hyötyä. Se on vain omahyväistä peloilla politikointia ja minusta tuo omien pelkojen ensisijaiseksi nostaminen on vain banaalia tuputtamista, ei minkään keskustelun lähtökohta.

Kiitos erityisesti teille, immoset ja halla-ahot, huhtasaaret sekä muut MV:n halvaannuttamat, kun paljastitte, miten niitä pelkoja ylläpidetään. Se pelko asuu tuossa käytetyssä puheessa, sanoissa, retoriikassa ja ylistämissänne katupartioissa. Ja tässä nykyjytkyssä maahanmuuttokriitikoiden sekä rasistipersujen pelot pitäisi yhteiskunnassa nostaa ensisijaiseksi, sillä 'näin niitä asioita koetaan'. Ei tässä narratiivissa tosiasiat kiinnosta, vaan pelko ja pelon lietsonta. Puheista näkee, miten syvällä on maahanmuuttokriittinen harhan ja huhun pelkonarratiivi näissä henkisen Syvän joen maisemissa.

Ja perussuomalaiset ministerit komppaavat näitä pelkoja uskottavina ja järkevinä kannanottoina, joita käsitellään toimenpiteiden määrittelyn pohjana, eikä osana diagnoosia, kuten pitäisi. Raja on vedettävä, sillä muuten me keskustelun keskitien pyrkimyksissämme ohjaamme itsemme vain ojaan. Ja siihen minä sanon: ei kiitos. Meidän on sanottava, että pelon retoriikan säännöillä, emmekä agendalla, keskustele ikinä. 

Minulla on vihje teille, hyvät ihmiset: kyse on natseista. N-a-t-s-e-i-s-t-a, ei siis mistään yksinäisistä susista, jotka ovat kännissä, vaan natseista, jotka harrastavat ehtaa rotuoppiin perustuvaa katupartiointia.

Kyse on väkivaltaan taipuvaisista natseista, joiden päätavoite on päästä luomaan väkivallan uhkaa ja ehkä hieman lyömään muslimia päähän. Ihan varmuuden vuoksi.

Ja natsit kadulla ei ole mikään iloinen asia, eikä tuon ilmiön kanssa voi käydä dialogia, sillä se on jo lähtökohtaisesti todellisuuskriittistä, eivätkä rationaalisen ajattelun lainalaisuudet päde: Odinin Urpot eivät perusta toimintaansa todellisuuteen, vaan huhuihin sekä vieraan pelkoon. Heillä ei ole mitään järkevää syytä partioinnille, vain heidän omat halunsa ja motiivinsa, jotka lienevät väkivalta ja oman aatteensa glorifioima usko suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan puolustamisesta. 

Uskokaa, kun sanon: eivät ne ghetot palaneetkaan. Ei tullut sitä raiskaustsunamia. Kestäkää se, Soldiers of Odin. Olette etova vitsi. Kestäkää todellisuus, maahanmuuttokriitikot.

Dialogi ei vaadi rasistien pelkoretoriikkaa tuekseen. Dialogi ei tarvitse odinisteja, saati maahanmuuttokriitikoita. He tarvitsevat vain hyviä terapeutteja.

Odinistit eivät edes tunnu tajuavan ristiriitaa siinä, miten he haluavat rikolliset ulkomaalaiset pois Suomesta, mutta virolaiset rikolliset kelpaavat silti mainiosti toteuttamaan tätä Syvän Joen etnistä puhdistusta.

Te odinistit olette osa diagnoosia, ette osa hoitosuunnitelmaa.

Perkele.