Kun kirkot palavat, niin rasisti kiihottuu #Ylivieska

 

-"Kirkko on varautunut kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden suojelemiseen, kertoo arkkipiispa Kari Mäkinen MTV:n Uutisextran haastattelussa. Mäkinen muistuttaa myös, että kirkon tehtävä on Suomessa rakentaa rauhaa kristittyjen ja muslimien välillä."-

Näin sanoo Arkkipiispa Kari Mäkinen.

En ota mitään kantaa itse päätökseen, vaan kiinnitän huomioni niihin, jotka ovat ottaneet kantaa. Varoituksen sana: lukiessanne kommentointia, saattaa tulla hieman oksennusta suuhun.

Sinua on varoitettu. Kas näin, se on menoa nyt:

'Saa nähdä milloin eka kirkko täällä palaa'. No, ei siihen kauan mennyt: https://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001146562.html

Ylivieskassa siis vastattiin huutoon. Samoin Raahessa oltiin aktiivisia: https://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001146593.html?utm_medium=social&utm_content=www.iltasanomat.fi&utm_source=t.co&utm_campaign=twitter-share

Ylivieskassahan jo aiemmin oltiin isänmaallisia ja yritettiin dialogina sananvapauden hengessä polttaa vastaanottokeskus: https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/11/02/ylivieskan-polttopullot-heittaneita-ei-ole-tavoitettu

Näiden palojen ja herra Mäkisen lausunnon välistä yhteyttä ei tietenkään ole vielä todennettu, eikä sitä välttämättä edes ole. Mutta näin niitä asioita vaan koetaan. Totta tai ei.

Se, mikä tiedetään, on suomalaisen rasistin sielun sekä älyn pimeys. Seuraavissa kuvissa on selkeästi havaittavissa suomalaisen, 'isäm maallisen' maahanmuuttokriitikon perusajattelu paljaimmillaan: kaikki on maahanmuuton ja islamin vikaa ja sitten toivotaan väkivaltaa ja lietsotaan sitä. Vain suvakkihuorien raiskaukset jäivät tällä erää toivomatta.

Kas näin, annos isänmaallista visvaa:

(Kuvat lainattu RASMUS- yhdistyksen sivulta. Kiitos ja anteeksi.)

Maahanmuutto. Islam. 'Matuja suojellaan'. Porttokirkko. Sota. 'Pian syttyy kirkkoja tuleen'. Teloitus. 'Islamistit asialla'.

Olen sanaton. Tuon järjettömyyden rinnalla hiljaisuus on ainoa järkevän ihmisen reagointi. Ja sen jälkeen mieleen kaivautuu kysymys: "Mitä helvettiä minä juuri luin?".

Kun koko maailma rakentuu maahanmuuton ja islamin vihalle, näyttäytyy se juuri noiden kuvien kaltaisena, järjettömänä kouristeluna. Ei noissa kommenteissa ole mitään järkeä. Sairasta, hullua, järjetöntä vihan visvaa.

En aio pohtia tarkemmin, kuka poltti ja miksi. Se asia tulee kyllä esille vielä. Mutta teille, jotka lietsotte vihaa ja syytätte kaikesta maahanmuuttoa joko maahanmuuttajan itse tekona tai sitten 'isäm maallisen' ämpärinjonottajan vastareaktiona maahanmuuttoon ja saatte liitettyä tuohon kirkonpolttoonkin maahanmuuton ja islamin, niin minulla on teille yksi viesti: https://legeekcestchic.eu/wp-content/uploads/2014/06/le-tumblr-du-jour-dites-le-avec-un-doigt4.gif

Te ette muuta viestiä ansaitse.

Noista kuvista näkee ilman mitään analyysia, että Suomessa on paljon sairautta juuri nyt ja vihaa lietsova fundamentalismi sekä rasismi elävät ja voivat hyvin. Ja miksi eivät eläisi, sillä noiden ihmisten mielipidehän on 'vain yksi mielipide' ja juuri heidät pitää ottaa myös televisioon keskustelemaan peloista ja maahanmuutosta kuin varteenotettavan keskustelukumppanina.

Sitä saa, mitä tilaa. Ja me olemme tilanneet nuo hullut kulkemaan keskuudessamme keskitien ja konsensuksen kaipuussamme.

Mutta eivät nuo palavasta kirkosta kiimoittuvat, isänmaallisuuden kaapuun kiihkoissaan purkautuvat hullut kuulu keskustelupöytään. He kuuluvat terapeutin sohvalle hyvin ansaitusti. Hyvin yksinkertaista.

Ja loppuun kiitokset kaikille ihmisille, jota ovat jaksaneet roikkua seuraamassa blogiani sekä FB- sivua jo reilun vuoden. Nyt viikonlopun aikana FB- sivuni saavutti uskomattoman 4000:n tykkääjän rajapyykin. Blogini uniikkien vierailujen määrä on vakiintunut reiluun 100.000:een kuukaudessa ja FB- sivulla yksittäisiä käyntejä on sellaiset 600.000 kuukaudessa.

Nämä ovat uskomattomia lukuja blogistille, joka ei aina ole puheissaan poliittisesti korrekti ja joka joskus on turhankin kärkäs. 

Mutta: kiitos. Minä jatkan edelleen äänen pitämistä. Toivottavasti te vielä jaksatte kuunnella sitä ääntä, perkele!