Kun valhe muuttuu todellisuudeksi #SalomaaKiemunki

 

Soldiers of Odin kaipaa apua. Sillä heidän kerhotilaansa oli tunkeuduttu ja se oli täysin vandalisoitu. Kysehän on tapauksesta, joka ’raportoitiin’ TAKKU.NET- sivustolle viime viikolla 25.5.2016.

Ja kyllä: minä olen odinistien linjoilla tässä asiassa ja toivon noiden tekijöiden jäävän kiinni, sillä paikkoja hajottamalla maailmassa olevat virheet eivät korjaannu.  Joten vinkatkaa ihmeessä, jos tiedätte tekijän. Ja vinkki luonnollisesti poliisille, ei tuonne FB- sivulle.

Mutta tämän ilkivaltatapauksen ympärillä me olemmekin sitten jälleen todistamassa suomalaisen nykykeskustelun dadaistista luonnetta, jossa ei ole mitään järkeä ja jossa todellisuuden lainalaisuudet ovat unohdetut ja tilalle ovat tulleet mielikuvituksellinen spekulaatio ja kisa siitä, kuka keksii uskomattomimmat salaliittoteoriat luotua. Oleellista tässä keskustelussa on luoda omaa todellisuutta faktoista välittämättä. Tavoitteet ovat simppelit: luoda kuvaa pahasta vasemmistosta ja hiljentää kaikki kritiikki.

Todellisuuskriittiselle mölymystölle tyypillinen uutinen Odinien kerhotilan tuhoamisesta löytyy luonnollisesti todellisuuskriittisten pää-äänenkannattaja MV:n sivulta:

’Vasemmisto-anarkistimafia jahtaa Terhi Kiemunkia’. Melkoista tunnelman luontia, sanoisin.  Ja kun toimittaja – eli tässä tapauksessa Pekka Ruissalo – on tehnyt työnsä ja soittanut asianosaiselle, niin sehän on sitten merkki osallisuudesta:

Pekka Ruissalo on nostettu silmätikuksi MV:n sekä esimerkiksi salolaisen varavaltuutetun Jani Salomaan (PS) toimesta ja jälkimmäinen entinen lautamies on aloittanut neljän vuoden tauon jälkeen lokakampanjan Pekka Ruissaloa kohtaan ja syynä juuri nyt ovat Ruissalon kirjoitukset Terhi Kiemungista sekä Odinien kerhotilan sotkemisesta. Herra Salomaa muun muassa väittää Pekka Ruissalon olevan mukana mystisessä 'takkuverkostossa' ja MV:n uutisen tavoin väittää herra Ruissalon olevan jollakin tavalla osallisena Ylöjärven Vuorentaustassa tehdyssä Odinien kerhotilan tuhoamisessa:

Miettikää: nämä todellisuuden kanssa riidoissa olevat poliittisen ajattelun dadaistit ihan oikeasti spekuloivat sillä, että toimittaja on tehnyt työnsä ja ottanut yhteyttä tuhottujen tilojen vuokraisäntään ja kysellyt tapauksesta. Maailman on oltava siis rikki! Minä toki ymmärrän, että tuollainen tapa hämmästyttää MV:n uutisointiin tottuneita ämpäripäitä, sillä esimerkiksi MV ei turhaan asianosaisille soittele, vaan keksii omat tarinansa ja välillä jopa ihan itse tapahtuneet asiatkin. Ja kun joku tekeekin ihan oikeaa toimittajan työtä, niin vaikuttaahan se varmasti oudolta.

Mutta minulla on vihje teille, janisalomaat ja muut ääliöt: tuo on sitä OIKEAA toimittajan työtä. Se ei siis ole mitään ’vasemmistolaista’ saati ’punikin perversiota’, vaan ihan oikeaa työtä, jota toimittajat tekevät. Kun itse ilkivalta on tapahtunut jo aiemmin – luin jostakin, että jo maanantain ja tiistain välisenä yönä – niin se, että toimittaja soittaa asiasta ennen kuin TAKKU.NET:issä julkaistiin ’raportti’ keskiviikkona, ei nyt oikein toimi perusteena syyttää toimittajaa ’lavastuksesta’. Ilmeisesti tapauksesta EI olisi voinut tieto kulkeutua lehden toimitukseen parissa päivässä myös jotain muuta väylää? Tietävätköhän nuo mölyäjät lainkaan sitä, miten journalismi toimii?

No, tuo vihjaileva ja valheisiin perustuva ankea spekulaatio on toki tuttu metodi Jani Salomaalta ja muilta MV:n zombeilta: kun joku kehtaa olla eri mieltä, aloitetaan puhdas lokakampanja perustuen vain ja ainoastaan aivoja nyrjäyttäviin epäloogisuuksiin ja salaliittoteoretisoinnista mallinsa ottavaan metapohdintaan, josta on kadonnut asioiden yhteyksien osoittaminen ja tilalle ovat tulleet asiayhteyksien keksiminen sekä suora valehtelu. Tähän metodiin perustuvat MV:n, Salomaan ja muiden disinformaation halvaannuttamien tahojen toiminta. Kun totuus ei vain kelpaa, niin sitä sitten luodaan. 

Ei kannata myöskään unohtaa, että MV:n uutisessa olleen Pekka Ruissalon kuva ei ollut siellä sattumalta. Tuon kuvan tarkoitushan on luoda illuusio siitä, miten Odinien karusta kohtalosta jutun tehnyt Pekka Ruissalo olisi ollut mukana ’äärivasemmiston’ mielenosoituksessa (josta kyseinen kuva) aivan kuin siinä sinällään olisi jo jotain pahaa ja raskauttavaa. Harmillista kuvan kannalta toki on, että siinä kuvassa ei ole Pekka Ruissalo. Mutta ei tällainen sivuseikka ole oleellista, kun todellisuutta muokataan halutunlaiseksi.

Oikeasti tässä Pekka Ruissalon mustamaalauksessa on kyse erityisesti perinteisestä äärioikeiston tavasta hyökätä mediaa kohtaan ja pyrkiä hiljentämään vapaa tiedonvälitys Suomesta. Ja tämä on oikeasti asia, josta tulisi puhua Suomessa paljon enemmän ja tätä pitäisi tuoda esille, jotta ihmisten medialukutaito kehittyisi nykyisiä vaatimuksia vastaavaksi ja toimittajat saisivat tehdä työnsä rauhassa:

-”Nissisen mukaan toimittajiin kohdistuneita uhkauksia pitää tarkastella nimenomaan ilmiönä – ei kysymyksenä siitä, pitääkö toimittajan sietää itseensä kohdistuvaa uhkailua.

”Se ei ole yhteiskunnallisen edun mukaista, jos tämä ilmiönä johtaa siihen, että toimittajat eivät lopulta pysty tekemään työtään ja lopulta pidättäytyvät joidenkin asioiden käsittelystä.

Nissinen haluaa puolustaa toimittajan asemaa yhteiskunnallisena toimijana. Hän ei kuitenkaan halua lakiin kirjattua erityisasemaa toimittajille, vaikka ammattinsa takia he altistuvat säännöllisesti kriittiselle palautteelle tai uhkailulle. Toimittajan täytyy saada tehdä työtänsä ilman pelkoa joutumisesta rikokseen uhriksi.

”Työtä täytyy saada tehdä sillä tavalla rauhassa, että kunniaa ei loukata eikä laittomasti uhata.”

Nissinen vertaa toimittajien uhkailua siihen, että kansa ottaisi tavakseen heitellä rakennusmiehiä kivillä.”-

Tämä on oikeasti tärkeää, sillä journalismin vapaus on myös meidän vapauttamme.

Muistutukseksi vielä ote todellisuuskriittisen tavasta luoda todellisuutta. MV:n artikkelin lopussa nimittäin sanotaan näin:

Minulle itselleni on epäselvää, miksi ihmisen seksuaalinen taipumus on millään tavalla oleellinen asia ja sinällään ihmisen tekoja määrittävä tekijä. Jos joku nyt ’nussii’ koiraa mieluummin kuin poliisia, niin onko se jotenkin oleellista? Minä itse en sinällään tunne vetoa niin koiraa kuin poliisiakaan kohtaan, mutta kukin tyylillään: onhan yksikin ihminen mennyt naimisiin Eiffel- tornin kanssa. Ilmeisesti nämä MV:n lukijat sitten ajattelevat ottavansa kantaa laillisen yhteiskunnan puolesta kantaa kertomalla, miten he kyllä nussivat mieluiten poliisia? En tiedä, totta tai ei, mutta näin niitä asioita koetaan.

Ja loppuun vielä yksi brutaali ja tuore valheuutisointi esimerkkinä ja jonka metodi ei poikkea MV:n ’vasemmisto-anarkistimafia’- uutisesta millään tavalla:

Tästä on kyse: valehtelusta sekä bluffista. Harmittavaa vain tässä(kin) uutisessa todellisuuden suhteen on, että ihmislihaa ei ole purkitettu ja viety Kiinasta Afrikkaan. Kyse olikin ihan tylsästi vain Resident Evilin mainoskampanjassa käytetyistä tekoruumiista. Näin niitä uutisia luodaan, hyvät ihmiset.

Eivät nämä disinformaatiota levittävät sivustot saati poliitikot todellisuudesta välitä. Näille tavoite on luoda ja ylläpitää negatiivista narratiivia kaikkea vierasta ja erityisesti muslimeita ja ihon pigmentiltään meitä suomalaisia tummempia kohtaan.

Kun totuus ei vain kelpaa, niin sitä sitten luodaan. Kun valhe muuttuu todellisuudeksi. Tuo valhe on nyt. Joka päivä.

Maailma tosiaan on erilainen, kun sen näkee vierasta patologisesti pelkäävän henkisen odinistin silmin.

MOT.