Laura Huhtasaari ja mies, joka kourii naisia #DonaldTrump

 

-”Huhtasaaren mukaan Trumpin kannattajat on haluttu leimata huonommiksi ihmisiksi.

- Seurasin vaaleja USA:n suurlähetystössä, jossa minulle tultiin sanomaan, että Laura, minäkin olen Trumpin kannattaja.

- Se on aina ylimielisyyttä, jos ei pysty kunnioittamaan erilaista näkemystä.

Britannian EU-erosta niin ikään iloinnut Huhtisaari uskoo, että Trumpin voitto "ei ainakaan hidasta EU:n hajoamiskehitystä".

- EU:n hajoaminen alkoi jo siitä, kun Brexit-tulos oli selvä. Uskon, että tulee paljon muita äänestyksiä. Kansallisvaltioiden nousu on alkanut.”-

Muutama huomio, hyvä Laura.

Kun itse ehdokas kannustaa unohtamaan maapallon lämpenemisen, kertoo rakentavansa muurin Meksikon rajalle ja estävänsä muslimien pääsyn USA:an ja heittävänsä heidät helvettiin, niin mitä pitäisi tehdä? Kehua? Kunnioittaa? Olla hiljaa? Miten sinä, hyvä Laura et kuitenkaan itse kunnioita muiden mielipidettä siitä, että kyse on paskasta populismista ja ihmisiä erottelevasta, vihaan yllyttävästä ja sitä promoavasta politiikasta? Miksi sinä et kestä muiden mielipiteitä?

Lisäksi, hyvä Laura, kansallisvaltioiden noususta ei kannattaisi ihan hirveästi huudella. Meillä on melkoisen pahat muistot siitä, miten nationalismin nousun yhteydessä on aiemmin käynyt. Pitääkö minun tosiaan muistuttaa sinua historiasta?

Ajatus kansallisvaltioiden noususta ja nationalismista kauhistuttaa minua, sillä emme voi unohtaa, keitä ovat kuuluisimmat vallanhimon brutalisoimat nationalistit ennen ja nyt: Hitler, Stalin, ISIS, Erdogan, Putin ja Trump. Miettikää hetki sitä, mikä muu aate on saanut historian saatossa aikaan yhtä paljon ruumiita ja vihaa kuin nationalismi? Aivan: ei mikään, sillä nationalismi perustuu eroon ja aktiiviseen erotteluun.

Erotteluun perustuva kansallismielisyys on AINA rasistinen sekä tuhoava, sillä se ei loppujen lopuksi kykene määrittelemään edes itseään tarpeeksi tarkkarajaisesti ja siksi erottelun sisältö sekä mekanismit pitää jatkuvasti uusintaa ja loppujen lopuksi eroon perustuva kansallismielisyys kohtaa aina tuhonsa: ainoa ristiriidaton ympäristö olisi sellainen, jossa elää maksimissaan yksi ihminen, mieluiten ei ainoatakaan.

Erottelevan nationalismin pääperiaatteet ovat olleet viimeisten vuosisatojen aikana etnosentrisyys, misogynia, suvaitsemattomuus, autoritaarisuus, ksenofobia, kulttuurien rodullistaminen ja luokittelu, homofobia – sekä monet muut eroon ja eristämiseen keskittyvät määreet. Ei ole sattumaa, että em. arvojen maailmassa rasismi ja misogynia halutaan nähdä luonnollisina asioina (ja siten häivyttää näiden kiusallisten ilmiön olemassaolo).

Kaiken tämän vuoksi on jokseenkin murheellista havaita, että nykyisten isänmaallisten arvoihin kuuluvat jälleen kerran – nyt vuonna 2016 - että maahanmuuttajien on pysyttävä nöyrinä ja mieluiten poissa, ’epäisänmaallisten’ (eli kaikkien eri mieltä olijoiden) oikeutettu kohtalo löytyy vankityrmän ja joukkohaudan välistä, Kansojen pitää saada olla rajattoman suvereeneja, naisten paikka on kotona kyrvän ja hellan välissä, vammaisten tulee pysyä takahuoneessa ja homoseksuaalien paikka isänmaallisten maailmassa on kaapissa. Tämä on outoa, sillä mikä kansakunta on ikinä kehittynyt tekemällä tismalleen samat virheet kuin on jo aiemmin tehty? Sillä poliittisten järjestelmien kriiseihin on jo kahdesti tarjottu nationalismia ja sosiaalidarwinistista alistamisen ja tappamisen oikeutuksen ratkaisua, eikä kummallakaan kerralla ratkaisu ole toiminut. Uskokaa jo, ei toimi!

Ei ole sattumaa, että toisen maailmansodan jälkeen on pyritty luomaan tehokkaita, kansallisia rajoja ylittäviä instituutioita ja haluttu elvyttää jo renessanssin ajan humaaneja arvoja suvaitsevaisuudesta mielipiteenvapauteen, sillä juuri ne ovat niitä arvoja, joilla nationalismin ahdas, rasistinen brutaalius saataisiin ennaltaehkäistyä.

Ihmisarvot. Humaanius. Ihmisyys. Me. Juuri niitä asioita, joita Donald Trump, Laura Huhtasaari sekä muut ihmiskriittiset, kuolleet isänmaalliset sielut vihaavat.

Meillä ei pidä olla todellisena vaihtoehtona mennä takaisin sisäänpäin ja laittaa rajat kiinni – se tie on jo kokeiltu ja tuhoisaksi todistettu. Meidän ei tule kadottaa perusarvojamme, vaan entistä enemmän tukeutua niihin, jotta meidän tuntemamme maailma ei joutuisi tuhon ja taantumisen kierteeseen.

Ja kaikesta tästä huolimatta Laura Huhtasaari komppaa miestä, joka kehottaa kourimaan naisia p******a.

Miettikää sitä hetki. Jokainen.