Leikkuria ja hölynpölyä #Hallitus

 

-"Eduskunta hyväksyi keskiviikkona hallituspuolueiden edustajien äänillä esimerkiksi eläkkeiden ja lapsilisien leikkaukset.

Keväällä hallitus päätti leikata kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia. Nyt eduskunta hyväksyi leikkaukset, jotka kohdistuvat esimerkiksi lapsilisään, kansaneläkkeeseen, takuueläkkeeseen, työttömyysturvan peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen.

Hallitusrintama pysyi äänestyksissä yhtenäisenä ja kaatoi kaikki opposition hylkäysehdotukset."- (MTV3, 23.11.2016)

Eduskunnassa käytiin tänään äänestyksiä leikkauksista.

Suomen eduskunnan päätöksellä hallituksemme esityksestä leikataan köyhiltä.

Suomen eduskunnan päätöksellä leikataan vammaisilta.

Suomen eduskunnan päätöksellä leikataan lisää niiltä, joilla ei oikeastaan enää edes ole, mistä leikata.

Hallituksesta tulee vielä kajahtamaan päätöksiä muun muassa opintotukeen, asumistukeen, ammatilliseen koulutukseen.

Äänestäjät ovat varmasti kiitollisia erityisesti Keskustalle ja Perussuomalaisille, jotka ennen vaaleja suureen ääneen lupasivat, että he eivät tule perusturvasta leikkaamaan. Ja kuinkas sitten kävikään?

Leikkauksien lisäksi Suomen hallitus on myös siirtämässä työnvälityspalvelut yksityisille yrityksille.

Suomen hallitus aikoo myös pakkoyhtiöittää Suomen SOTE- palvelut ja siinä ohessa myös Suomen tiet, rautatiet ja meriväylät.

Suomen hallitus myös ylläpitää Talvivaaraa sadoilla miljoonilla euroilla ihan vaan siksi, että Kainuussa olisi töitä. Mites olisi risusavotta, jota hallitus kaavailee niille laiskoiksi brändäämilleen työttömille? Olisi kivaa vastikkeellista ja motivoivaa tekemistä ja tulisi halvemmaksi kuin tehottoman ja tulosta tekemättömän monsterin lihottaminen! Tekeminenhän on tärkeintä ja tekemisen meininki, ei järki saati todellinen hyöty.

Mutta toisaalta: hallituksen mukaan on kuitenkin ilmeisen tärkeää alentaa rikkaimman kansanosan tuloverotusta, vaikka tämä verokevennys ei hallituksen itsensäkään mukaan lisää työllisyyttä tai yrittäjyyttä lainkaan. Mutta pitäähän minunkin edustaman keskiluokan saada vain lisää, sillä jollain autommekin on maksettava! Huikeinta dadaa hallitukseltamme oli ilmoitus tuulivoiman 'terveysvaikutusten' tutkimisesta. Kyllä, luitte aivan oikein:

-"TUULIVOIMA ei automaattisesti pääse osalliseksi uudesta tukimallista. Hallitus aikoo käynnistää selvityksen tuulivoiman terveysvaikutuksista, ja tuotantotukea tuulivoimalle voidaan maksaa vasta, jos selvitys osoittaa tuotantomuodon turvallisuuden.

Terveysselvityksestä kertoi ensimmäisenä MTV3. Asian vahvistaa HS:n lähde.

Hallituspuolueista perussuomalaiset on profiloitunut tuulivoiman vastustajina. Puoluevirkailija Matti Putkonen nosti terveysvaikutukset esiin lokakuussa, jolloin hän väitti tuulivoimaloiden lähettävän infraäänen aiheuttavan lepakoiden räjähtelyä ja aiheuttavan vaaraa myös ihmisille.

Tähän vedoten hän vaati puolueetonta selvitystä tuulivoiman terveysvaikutuksista."-

Hallituksemme on lopullisesti astunut pseudotieteen ja hölynpölyn maailmaan.

Kaikenmaailman dosenttien asiantuntemus saa hallitukselta huutia, sillä hallitus asettaa tässä kohtaa päätöksiensä taustatietoina oleellisimmiksi työmies Putkosen itsekin bluffiksi nimeämänsä kannanotot räjähtelevistä lepakoista, jotka kokonaisuutena perustuivat herra Putkosen tekemään pikaiseen googletukseen. Myös Eija-Riitta Korholan ansiokkaasti esille nostamat kanojen räjähtelevät silmät painoivat varmasti vaakakupissa ihan oikeaa tietoa enemmän. Ja miksipäs ei, sillä niin niitä asioita nyt vaan koetaan ja kaikki tieto on tasavertaista ja hölynpöly nyt vaan on juuri nyt muodissa!

Turpeen käyttöä hallituksemme aikoo lisätä, vaikka se on yhtä lempeä ilmastolle kuin on kivihiilikin. Tuulivoima ei puolestaan pääse turpeen kanssa samalle viivalle kannustinjärjestelmään, sillä hallituksen visioissa on nyt alkaa selvittämään tuulivoiman terveysvaikutuksia. Ilmeisesti ne aiemmin jo tehdyt selvitykset eivät antaneet haluttuja tuloksia, joten hallitus tilaa nyt tutkijoilta haluamansa tulokset. Tilaisivat ne tulokset nyt vaan suosiolla Yksisarvisten Tietotoimistolta tai Donald Trumpin kampanjatoimintolta, niin saisi varmasti sen, mitä tilaakin, eikä tarvitsisi turhaan teeskennellä rationaalista toimintaa. Oikeasti tuulivoimaa käytetään maailmalla jo erinomaisen paljon ja sen rinnalle on tulossa rytinällä myös aurinkovoima. Ja ne ihan oikeat asiantuntijatkin suosittelevat tuulivoiman käytön lisäämistä voimakkaasti muiden uusiutuvien energiamuotojen rinnalla. Olisi siis hyvinkin järkevää pohtia niitä ratkaisuja, joiden avulla rakentaisimme Suomeen omavaraista ja saasteetonta energiatulevaisuutta, joka A. työllistäisi, B. hidastaisi/pysäyttäisi osaltaan maapallon lämpenemistä, mutta näiden sijaan meillä selvitellään lepakoiden räjähdyksiä.

Seuraavaksi kai selvitetään kemikaalivanojen terveysvaikutukset Lidlin parkkipaikan toimiessa koelaboratoriona sekä sillee fiilispohjalta kielletään kännykät syöpää aiheuttavina, sillä why not. Myös sähköallergian aiheuttamien haittojen vuoksi hallitus aikonee selvittää vähemmän allergisoivan sähkön saatavuutta ja tehdään todennäköisesti yhteistyössä Rosatomin suositteleman enkeliterapeutin kanssa. Tähän päätökseen toki vaikuttanee se, kuinka paljon Rosatom aikoo 'tukea' Suomen uusinta hanketta saada Olympialaiset Suomeen, joten elämme jänniä aikoja!

On vaikeaa ymmärtää, miten hallituksemme sivuuttaa asiantuntijoiden lausunnot tuulivoiman suhteen. Ei tuulivoimakaan ole täydellinen energian lähde, mutta tuulivoimalat ovat kehittyneet viimeisten vuosien aikana yhä tehokkaammiksi, yhä luotettavammiksi ja niiden hajasijoittaminen keskitetyn tuotannon sijaan toisi vain työtä ja varmistaisi osaltaan energian omavaraisuutta. Lisäksi tuulivoima on puhdas energiamuoto, eikä esimerkiksi saastuta ympäristöään tavalla, jonka kustannukset jäävät fossiilisten polttoaineiden käytön tavoin yhteiskunnan itsensä maksettaviksi. Vai luulitteko ihmisten terveyden pilaamisen maksettavan sähkölaskussamme? Ei, kyllä se maksu näkyy veroprosenteissamme. Viesti on siis, että ei väliä ympäristöllä, kunhan saa halpaa sähköä miettimättä kokonaiskustannuksia saati viestiä ihmisen toiminnan eettisyydestä ja ideasta eettisen, kestävän toiminnan takana. Sähkövoiman hinnasta ja sen tuista valittaminen on yhtä fiksua kuin olisi valittaa siitä, miten kirurgi vaatii puhtaat työkalut jokaisen operaation jälkeen. Sillä onhan tuo puhtauden vaade nyt kallista ja sanoohan sen nyt järkikin, että niin kauan kuin veitsi leikkaa, turha sitä nyt koko ajan vaihdella. Tehokkuus ennen kaikkea, ihmiset, ja netistä luin, että bakteerit ne vain kasvattavat luonnetta sekä vastustuskykyä!

Kun jossakin vaiheessa tuulivoimaa inhoavat ilmastomuutoskriitikot tulevat huomaamaan, miten heidän autonsa ei kuljekaan enää maapallon lämpenemisen aiheuttaman veden nousun täyttämillä kaduilla, vaan tarvitaan veneitä, he kyllä kääntävät takkinsa ja he kyllä muuttavat mielensä nopeammin kuin ehdit sanoa 'tuulivoimala'. Tämä mielenmuutos paljastuu siinä kohdassa, kun populistinen mölymystö alkaa syyttämään uusiutuvista energioista puhuneita tiedemiehiä siitä, että maapallo lämpenee. Tuolloin huomio siirretään räjähtelevistä lepakoista tiedemiehiin ja vihreiden arvojen poliitikkoihin, jotka jo vuosia puhuivat maapallon lämpenemisestä, mutta he ovat tulevassa tarinassa syyllisiä, sillä populistisen logiikan mukaan 'ne perkeleen hipit vain puhuivat, mutta eivät tehneet asialle mitään'.

Vaikuttaakin siltä, että hallituksen keskeisin tavoite ei ole vain purkaa hyvinvointivaltiomme, vaan myös tuhota ympäristömme ja lopullisesti kadottaa ihmisten luottamus politiikkaan, työhön, järkeen ja tasavertaisuuteen.

Juha Sipilä ei todellakaan johda Suomea kuin yritystä, sillä yritystä johdetaan faktoilla, ihmiset huomioiden, pyrkien parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen (=voittoon) optimoimalla tulojen ja menojen suhde. Nykyisen hallituksen politiikka on pelkästään pyrkiä leikkaamaan itsensä olemattomiin. Yksikään yritys saati valtio ei vain pysy hengissä tuolla metodilla, vaan ne yksinkertaisesti lakkaavat olemasta. Jos yritys toimisi Sipilän tavoin, se leikkaisi pelkästään menojaan, mutta ei kohentaisi sisäistä tehokkuuttaan saati pyrkisi luomaan itselleen markkinoita ja tekemään asioita, jotka kiinnostaisivat asiakkaita. Sipilän johtamassa maailmassa optimaalinen tulos saavutetaan nollan euron budjetilla: kun mitään ei virtaa, ei ole menoja, eikä kulujakaan, joten täydellinen Valtio on luotu, eikö vain?

Ja mitä muuten tekee Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini? No, hän on hiljaa leikkauksista, sillä hänellä on tärkeämpää tekemistä olla pohtimassa vessoja, homoja sekä marxilaista väärää tietoisuutta.

Nakkimuki. Moido, ihmiskunta.