'Matuelukat' ja ihmisvihan kuonavirta #RajatKiinni

 

Hyvät ihmiset.

Tiedättekö, miltä näyttää ihmisviha? Tiedättekö te, miltä näyttää viha?  Tiedättekö, miltä näyttää ihmisen pahuus? Osaatteko yhtään veikata, miltä näyttävät empatiavammaisten ihmisten puhe ja politiikka? Minä voin kertoa: se näyttää kammottavalta. Kun ihmisiä esimerkiksi hukkuu Välimereen, niin ihmisvihan retoriikkaa on muuttunut kuonavirraksi, jossa ei enää ole mitään pidäkkeitä:

'Uuden hammaskaluston toiveen takia isältä kuoli lapsi.'

'Antaa helvetti hukkua, voidaan vaikka todeta et nämäkin tapahtumat kuuluvat ihmisen evoluutioon, liikaahan meitä' 

'Muistakaa että nekin hukkuneet penskat oli opetettu tappamaan. !'

'Mikä minua vaivaa? Olenko mieleltäni hyvinkin sairas kun minussa ei nämä itkevät lapset herätä minkäänlaista myötätuntoa... ei vaan tunnu missään,anteeksi.'

'Partalapset ovat sen sijaan hyvinkin selvinneet. Ylipäätään nuo hukkuneet, ovat yli 90% tapauksista hukutettuja, eli kristittyjä, jotka on yli laidan viskattu. Lapset ja naiset tietysti raiskattu ensin.'

'Jätekikkareet veteen, eikö nää raasut osaa muuta ? Hukuttaa omat ja ostetut lapset veteen, onko tolle joku ammattidiplomi jo haettu ja patentoitu !???'

'Hieno homma, eivätpähän tule tänne loisimaan veronmaksajien kustannuksella'

'PARASTA siinä on SE, että samalla hukkuu PARI ISOA ISLAMISTIÄ,,,,'

'Aivan sama, matuelukoita noi on vaan ,,,'

Lisää löydätte täältä: https://giphy.com/gifs/turvapaikanhakijat-rasismi-rajat-kiinni-xT0BKizcJxJ5KdxWGA

On olemassa hetkiä, kun hiljaisuus on ainoa vaihtoehto. Minä olin hiljaa hengittämättä kuin kuilun reunalla lukiessani noita kommentteja. Tuntui kuin sydän olisi jättänyt lyönnin pari väliin. Minut valtasi hetkeksi valtaisan kylmä ja apaattinen surun tunne.

Kun minä luin noita kommentteja 'Rajat Kiinni'- ryhmässä ja minut teki surulliseksi kaksi asiaa: se, että ihmisiä hukkuu Välimereen, on kammottava tragedia. Ihmisen, joka lähtee tuollaiselle matkalle, on pakko olla todella hädissään. Ja silti tiedän, että eri maissa on vielä miljoonia, jotka ovat vielä kurjemmassa asemassa, täysin kykenemättömiä liikkumaan, lähtemään yhtään mihinkään, kuolemassa, nälissään, peloissaan, kauhuissaan, vain odottamassa, josko elämä seuraavana hetkenä loppuisi. Tämä on niin surullista, että mieleni, sydämeni ja sieluni ovat aivan liian pieniä ymmärtämään tämän tragedian toivottomuuden määrää.

Ja toinen asia, joka minut saa surulliseksi, on suomalaisten, hyvyyden ja hyvinvoinnin keskelle syntyneiden ihmisten luotaan työntävä pahuus. Mikä voi mennä suomalaisessa, etuoikeutetussa ihmisessä noin pahasti rikki, että hukkuvien ihmisten nähdessään voi todeta: 

'Hieno homma, eivätpähän tule tänne loisimaan veronmaksajien kustannuksella'

On turha selittää kyseessä olevan vain retorista kikkailua tai rosoista hevosenleikkiä. On kyse pahuudesta. On kyse ilkeydestä. On kyse täydellisestä empatiakyvyttömyydestä ja halusta epäinhimillistää joukko ihmisiä, sillä 'loista' on helpompi sortaa ja 'loisen' hukkumista pystyy seuraamaan hymy huulilla. Se hetki, kun hukkuva ihminen nähtäisiin ihmisenä, kaikki ymmärtäisivät, miten epäinhimillistäminen on vain defenssimekanismi omaa pahuuttaan vastaan: kun ei haluta myöntää omaa vihaa, se oikeutetaan 'loisilla'.

Ja hukkuva ihminen on yhtäkkiä vain nyökyttelevän hyväksymisen aihe. 'No, eipä tullut sitten tänne raiskaamaan'. 

Eivät nämä ole mitään maahanmuuttokriitikoita. Eivät nämä ole enää edes rasisteja. Nämä ovat kaikkien normaalien määritelmien sekä käsitteiden ulkopuolella ja heidän puheensa ovat puheita vain lääketieteellistä diagnoosia varten. Näiden ihmisten puheet eivät ole millään tavalla vakavasti otettavia puheenvuoroja minkään muun asian puolesta kuin mielenterveystyön rahoituksen uudelleen pohdinnan puolesta, sillä resurssit ovat liian pienet ja jälki on rujoa. Todistetusti.

Miksi meidän tulisi maahanmuutosta puhua tämän ihmisryhmän kanssa? Emme me puhu lääketieteestäkään homeopaattien kanssa, saati terveydestä sähköallergikkojen kanssa, niin miksi me puhuisimme maahanmuutostakaan hyvinvoinnin keskellä elävien keskivartalolihavien empatiavammaisten, ilmaiseksi jonottamansa ämpärin liian syvälle päähänsä tunkeneiden todellisuuskriittisten tolvanoiden kanssa, joiden ainoa funktio on syyttää omasta elämänliejustaan muita. Näiden ihmisten ainoa kärsimys on keskivartalolihavuus ja krapula. Ne ihmiset, jotka Suomessa todella kärsivät, ovat ihan hiljaa, sillä eivät he jaksa nousta ylös ja alkaa puhua puolestaan. Heitä ovat yksinäiset vanhukset, masentuneet, päihdeongelmaiset, asunnottomat ja hiljaiset ja heikot. Heidän puolestaan ei puhu kukaan samalla pieteetillä kuin puhutaan maahanmuutosta, ulkomaalaisten rikollisuudesta tai suomalaisen kulttuurin tulevasta tuhosta.

Minä olen sitä mieltä, että maahanmuuttokritiikkiä saati keskustelua maahanmuutosta ei tule pilata nostamalla 'Rajat Kiinni'- agendaa millään tavalla vakavasti otettavaksi, sillä järjen ja moraalin tuolla puolen he vain ulostavat pöydälle ja odottavat meidän muiden nielevän sen kaiken mukisematta. Emme me edes tarvitse 'maahanmuuttokritiikkiä'. Me tarvitsemme vain keskustelua. Me tiedämme kyllä, että ihmisiä on liikkeellä. Me tiedämme kyllä, että ihmisen liikkeeseen liittyy ongelmia. Me tiedämme kyllä, että länsimainen demokratia on jo itsessään vetovoimatekijä. Me tiedämme kyllä, että tänne tulijoita olisi miljoonia.

Me tiedämme myös, että Suomessa on muodostumassa olemattomalla itsetunnolla sekä kritiikinsietokyvyllä varustettu, rationaalisesta ajattelusta itsensä vapauttaneiden ja siten todellisuudesta ulkopuoliseksi jäävä MV:n zombeuttama ihmisten alaluokka, jolla on vaikeuksia reagoida maailman muutoksiin muulla kuin vihalla. Tämäkin meidän on hyväksyttävä, sillä sama ilmiö näkyy kaikkialla Euroopassa, jossa vihaiset ihmiset huutelevat 'GO HOME ISIS' ja joiden poliittisia ambitioita rahoittaa ystävämme Vladimir Putin.

Mutta sen sijaan, että kiistelisimme siitä, mitä mahdollisia tai mahdottomia piilomerkityksiä löytyi presidentin puheesta tai miten mahdollisesti Teemu Selänteen tviitit tukivat rasistista narratiivia tai sen sijaan, että väittäisimme, miten 'suvakkihuorat' vain ovat toiseuden perässä ja miten Vihreät vain haluavat rajat auki, niin mitä, jos lopetettaisiin tuo kaikki? Mitä, jos lopetettaisiin kokonaan olkiukkoihin perustuva ylitulkinta ja lähes fanaattinen sanojen hierominen ja mitä jos lopetettaisiin tekstien lukeminen 'kuin piru raamattua'- metodilla?

Minä olen kyllästynyt yliampuvaan kakofoniaan, jossa ei edes keskustella, vaan tungetaan todellisuus täyteen omia mielipiteitä, sillä perusteella, että jokaisella on oikeus niihin. Ja niinhän jokaisella onkin oikeus mielipiteeseensä, mutta niiden tuputtamiseen perustuva dialogi ei ole keskustelua, vaan kroonistunutta floodaamista, jossa kuunteleminen on unohdettu. Emme oikeasti edes tarvitse 'maahanmuuttokritiikkiä'. Emme me tarvitse mystistä 'kaiken suvaitsemista'. Emme me tarvitse mitään muuta kuin pragmaattista keskustelua siitä, mitä pitäisi tehdä globaalisti, Euroopan tasolla, Suomessa kokonaisuutena, mitä kunnissa ja mitä yksilöiden tasolla. Ei tämä keskustelu vaadi rasismia tuekseen, saati pohdintaa yleisestä islamin pahuudesta.

Ihmisen liike, siirtolaisuus, on yhtä vanha ilmiö kuin on ihmisen tallustelu maan päällä. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Siksi siitä keskustelunkin pitäisi olla ihan normaalia keskustelua. Ja siksi meidän tulee ignoorata kaikki se puhe, jossa nauretaan hukkuville ja joissa väitetään pahuuden asuvan muslimin sielussa. Meidän ei tule nostaa pahuutta keskustelun agendalle. Meidän tulee kääntää selkä 'Rajat Kiinni'- retoriikalle ja keskittyä oikeisiin asioihin. Meidän pitää puhua rasismista, mutta ei rasistien kanssa. Osmo Soininvaara sanoi viisaasti:

-"Pakolaiskriisin pahin vaikutus ei ole sen hinta euroissa vaan se, miten se muuttaa syntyperäisiä eurooppalaisia raakalaisiksi."-

Ei meidän tule unohtaa arvojamme ja tuhota suomalaisuutta vain siksi, että emme olisi enää vetovoimainen kohde.

Minusta nykyinen keskustelu on kakofoniaa, jossa sekoittuvat viha, tunne, pelot, mielenterveysongelmat, uskomukset sekä tapahtumat meillä ja muualla. Minusta tuntuu, että asia on liian iso ja siihen tarjotaan lian helppoja ratkaisuja. Enkä minä ymmärrä tätä. Sillä miksi me tuhlaamme aikaamme keskusteluun, joka ei auta ketään? 

Ihmisen liike. Ihminen. Puhutaan näistä. Ei unohdeta ihmistä ja unohdetaan loiset ja matuelukat. 

Ihmisvihan kuonavirta. Ei kiitos.