Me ollaan anarkisteja kaikki, kun oikein silmiin katsotaan!

 

Perussuomalaisten piinaviikot tuntuvat jatkuvan. Nuo kuvat kertovat!

Perussuomalaiset ovat jo viikon tehneet ahkerasti työtä sen eteen, että olisi hyvin selvää, miten he haluavat vastustaa rasismin- sekä fasismin vastustamista. He ovat tehneet valtavasti työtä sen eteen, että heidän kaikki yhteydet ääriliikehdintään saataisiin kiistettyä samoin kuin heidän patologinen rasisminsa.

Ja edelleen he tekevät sitä. Hämärtävät, sekoittavat, yhdistävät järjettömästi.

Ja tuo hämärrys sekä pyrkimys huomion siirtoon ovat sinällään aivan johdonmukaista toimintaa, sillä rasismi ja fasismi ovat kummatkin heidän omimpia aatteitaan ja perussuomalaisen ideologian kulmakiviä taistelussa kuviteltua monikultturismin uhkaa vastaan. Tämä kaikki on nähtävissä myös perussuomalaisessa politiikassa: sen jälkeen, kun he luopuivat hallituksessa miltei kaikista periaatteistaan sekä lupauksistaan, jäi jäljelle vain rasismi. Kovat ajat paljastavat, mistä ihminen on loppujen lopuksi tehty.

Sitä minä en vain edelleenkään ymmärrä, miksi perussuomalaiset eivät ole ylpeästi sitä, mitä ovat. Kun koko muu Suomi näkee heidän falskin bluffinsa läpi, niin he uskottelevat olevansa jotain ihan muuta. Kai he itsekin tietävät, että heidän rasistinen junttifasisminsa on ristiriitaista jopa itsensä kanssa ja heitä hävettää. No, kyllä minuakin hävettäisi, mutta se ei sinällään ole oleellista tässä kohtaa.

Katsokaa noiden yllä olevien kuvien puhetta. Miettikää, miten reilu vuosi sitten huuruinen Immonen puhui 'taistelusta', oli se saadun palautteen mukaan vain lyyristä puhetta ja 'älkää nyt olko noin herkkiä'. Ja nyt yhtäkkiä mielenosoitus, jossa oli ihmisiä persuista lähtien 15.000, on pilattu yhdellä banderollilla, jossa on samaa 'lyyristä' puhetta.

En tajua kuvissa näkyvien ihmisten ja enkä erityisesti Jussi Halla-ahon ajatusten kulkua lainkaan. Se ei sinällään toki yllätä, sillä looginen ajattelu ei ole herra Halla-ahon vahvuus, mutta tässä hän on poikkeuksellisen brutaalisti asioiden merkityksiä ja yhteyksiä sotkeva. Yrittääkö herra Halla-aho tosiaan sanoa, että esimerkiksi jos mikäli minä olen edes yhdestä asiasta hänen kanssaan samaa mieltä, minäkin olen sitten rasisti? Eikö hän tosiaan huomaa mitään eroa siinä, että toinen osallistuu natsien kanssa järkättyyn ahdasta nationalismia promoavaan aktiin, niin ei se Immosen perussuomalaisuus ollut se tilaisuutta määrittävä tekijä, kuten ei nyt ole tuo lyyrisen puheen sanomakaan tuossa banderollissa.

En edes ymmärrä mitä erityisen ihmeellistä on poliisin ja valtion vastustamisessa. Peruskauraa. Vaikka olen vankkumaton Suomen valtion kannattaja ja arvostan suomalaista poliisia todella paljon, olisin erityisen huolissani, jos meillä Suomessa ei yhtäkkiä enää saisi sanoa mielenosoituksessa, että 'valtio haisee' ja 'kytät on natsisikoja'. En minä niin sanoisi, mutta mikä minä olen kenellekään sanomaan, mitä saa sanoa ja mitä ei (niin kauan, että ei loukkaa kenenkään oikeuksia), mutta rasismia saavat banderollin kantajatkin vastustaa. Ehkä perussuomalaiset eivät ole kuulleet sellaisista termeistä kuin sananvapaus ja mielipiteenvapaus?

Mutta mitä tässä kohtaa nyt sanoisi? Koville tuntuu ottavan 15.000 ihmisen viesti tälle yhteiskunnalle, joka ei olekaan Perussuomi, vaan Suomi.

Persulogiikan lyhyt oppimäärä: jos olet mistään asiasta samaa mieltä jonkun toisen kanssa, allekirjoitat samalla hänen koko ideologiansa.

Eli Presidentti Tarja Halonen on siis anarkisti, koska hän vastustaa rasismia anarkistien lailla. Sixten Korkman on yhteiskuntarauhaa vihaava vallankumouksellinen, sillä hän oli samalla marssilla anarkistien kanssa. Ville Niinistö on Halla-ahon termein 'kivia nakkeleva ihmissaasta', kun hän oli samalla marssilla anarkistien kanssa vastustamassa rasismia. Samoin Juha Sipilä, anarkisti. Petteri Orpo, anarkisti. Emma Kari, anarkisti. Outi Alanko-Kahiluoto, anarkisti.

Sebastian Tynkkynen, anarkisti. Batman, anarkisti. Soldier of Odin, anarkisti. Kveekarit, anarkisteja. Pepe the Frog, anarkisti. Nämäkin olivat paikalla. Selviä anarkisteja siis!

Kuten minäkin olen. Anarkisti. Ja 15.000 muuta kadulla marssinutta. Kuten koko Suomen enemmistö. Eikä siinä sinällään mitään pahaa olisi. Me ollaan näemmä anarkisteja kaikki, kun oikein silmiin katsotaan. Ja miksi ei muuten katsottaisi. Minä pyydän, katso seuraavien kuvien ihmisiä. Katso heitä suoraan silmiin. Kerro heille, että hekin ovat anarkisteja. Kerro heille, että he ovat rasisteja. Kerro heille heidän olevan ultrarasisteja. Kerro heidän olevan työttömiä, yhteiskunnassa loisivia hylkiöitä. Kerro heille, miten he ovat 'suojatyöläisiä'. Kerro, miten nuo ihmiset ovat niitä, jotka eivät pidä tämän maan pyöriä pyörimässä.

Katso ihmistä. Katso tarkkaan. Katso:

(Kuvat mielenosoituksesta: Otso Kähönen)

Nämä ihmiset. Ongelmajätettä. Ultrarasisteja. Ja kun 'ongelmajätteeksi' ihmisiä kutsuu persu, voinee sanoa kyseessä olevan koko puolueen linjan, eikö vain? Sillä samalla logiikalla, jolla se yksi lippu määritti koko mielenosoituksen?

Kun Perussuomalaisten Matias Turkkila kutsui kirjoituksessaan 'Peli poikki'- mielenosoitusta otsikolla 'Väkivallan viikonloppu', ei tarvinne miettiä, kenen pyllyyn on sattunut, kun 15.000 ihmistä kertoi mielipiteensä. Väkivallan viikonloppu, josta poistettiin nolla ihmistä itse mielenosoituksesta. Nolla. Toki 'Kempsu' otettiin talteen ja hänkin Laura Huhtasaaren omasta suosikista, 'Rajat Kiinni'- mielenosoituksesta (kun ei oikein maistunut poliisin ohjeistus):

Onkohan 'Kempsu' jo päässyt kotiin...?

En vaivaudu kirjoittamaan tuosta Turkkilan 'Väkivallan viikonlopusta' enempää, se ei sitä ansaitse. Viime vuonna ne valittivat buuaamisesta ja nyt on ollut sitten 'väkivallan viikonloppu'. Kun mikään ei osu kohdilleen, niin ei se vaan osu. Se on niin luokattoman huono kirjoitus, että se ei ole enää edes väärin. Ja toisaalta: Veikka Lahtinen avasi tuon kirjoituksen retorisen hömpän jo täällä.  Minun ei siis tarvitse.

Turkkilan kirjoitus on pelkkä retorinen bluffi, listaus latteuksia, jossa harrastetaan tarkoituksella mutkuttelevaa 'whataboutismia', joka retorisena välineenä on kopiota suoraan wanhasta kommunistien käsikirjasta jo Neuvostoliiton ajoilta.Turkkilan pyrkimyksenä on kiinnittää huomiota muualle ja siten vain hämärtää keskustelua.

Annetaan noiden olla. Peli on vihelletty poikki.