MV, Halla-aho ja myrsky Syvän Joen maisemissa #popcornia

 

Suomalaisessa Syvän Joen maisemissa laineet lyövät juuri tänään korkealle.

Sillä isänmaallisuuden ja rasismin eetoksesta voimaansa suomalaispoliitikkojen rivit repeilevät yhä rajummin ja mikä parhainta: yhä törkyisemmin. Maahanmuuttokriittiselle mölymystölle tyypilliseen tapaan, ala-arvoista lokaa on heitetty erityisesti kohti Mestarin punaisia poskia etenkin PS:n entisessä pää-äänenkannattajassa MV-lehdessä.

Tällä viikolla loan värjäämä kirjoittelu on kohdistunut lähes kokonaan maahanmuuttokriittisten poliitikkojen kärkinimeen, europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoon, jonka harjoittamaa politiikkaa arvostellaan liian lepsuksi. Arvostelua aiheuttaa erityisesti Halla-ahon äänestyskäyttäytyminen europarlamentissa, jossa hän on äänestänyt muun muassa TTIP-vapaakauppasopimuksen sekä veronkierron sallimisen puolesta.

Kriitikoiden mielestä mukaan Halla-ahon ajaa enemmän Yhdysvaltain kuin Suomen etuja.

Halla-aho on vastannut loanheittoon Facebook-sivuillaan. Keskiviikkona julkaistussa päivityksessä herra Halla-aho arvelee, että taustalla olisi mahdollisesti turkulainen Odinin Soturi, äärioikeistopoliitikko Olavi Mäenpää:

Ja oikeassahan herra Halla-aho on:

Halla-aho olettaa siis täysin oikeutetusti myös, että MV:n linjanmuutoksen taustalla olisi MV-lehti-julkaisun omistaja Ilja Janitskin:

Siihen on syynsä, etten itse enää katsele televisiota. Sillä todellisuus on nykyään sellaista Kaunista ja Rohkeaa, että televisio on muuttunut tylsäksi. Nyt tässäkin Syvän Joen draamassa ollaan todellisessa poliittisen keskustelun ytimessä, kun kaivetaan esille Jussi Halla-ahon mahdollisia pussailuja Sanna Ukkolan kanssa. Miettikää, ne ihan oikeasti pohtivat tuollaisia asioita ja sitten siirtyvät sujuvasti punavihreään mokutukseen:

Poliittisella tasolla oleellista tässä Syvän Joen sieluja riipivässä riitelyssä on erityisesti se, että Halla-aho on europarlamentissa äänestänyt aseita Saudi-Arabialle ja hyväksyntää aiemmin mainitulle TTIP:lle. Herra Halla-aho puolestaan tuo selvästi esille, että häntä kammoksuttaa MV-lehden sekä MV:n kannattajien putinistinen perusluonne, jossa haikaillaan vahvaa johtajaa, joka kulkee ilman paitaa laittamassa muslimit kuriin ja homot takaisin kaappiin.

Oikeasti tässä mölyssä on kyse pitkäaikaisten jännitteiden purkautumisesta. Nationalistinen, isänmaallisen eetoksen elähdyttämä oikeisto on kautta Euroopan jakaantunut erityisesti sen mukaisesti, identifioivatko he itsensä osana sivistynyttä länsimaailmaa vai länsimaailman haastajina Putinin selässä ratsastaen. Tämä jakolinja on oleellinen: länsimaihin uskovat ihmiset ovat valmiita sanktioihin Venäjää kohtaan Krimin valtauksen vuoksi ja toinen leiri hellii nukkuessaankin mielikuvia kotkalla lentävästä herra Putinista.

Siihen on siis syynsä, että läntiseen sivistykseen itsensä identifioivien PS:n edustajien on välttämätöntä heittää systemaattinen Eurabian pelkonsa romukoppaan ja äänestellen Euroopassa hyväksyä TTIP, aseita Saudeille ja tietenkin vielä se, että veronkiertoa ei lopetettaisi Euroopasta, sillä ’niin tekevät muutkin’ (ja USA tykkää). Ja silti ei kannata unohtaa, miten myös persuissa on poliitikkoja, jotka avoimesti ovat MV:n ja Ilja Janitskinin linjoilla Putinin politiikan puolella, kuten Laura Huhtasaari, Juho Eerola sekä Olli Immonen.

Vaikuttaa siltä, että mahdollisesti nämä kaksi eripuraista joukkiota vielä repeävät ihan omiksi puolueikseen. Voisi sanoa, että meilläkin näemmä äärimmäisempi oikeisto  alkaa hiljalleen jakautua selkeämmin muun Euroopan mallin mukaisesti ainakin pinnallisesti  kristilliseen, liberalistiseen fasismiin,  jonka suosiossa ovat erityisesti Israel sekä Yhdysvallat  ja näiden ensisijainen vihollinen on kaikkialle tunkeutuva islam, islam, islam ja sitten toisena joukkiona on nationalistisen eetoksen konservatiivit, tuo junttifasismin airue, jonka kavereina ovat erityisesti Putin, Putin ja Putin. Ja tietenkin siinä samalla jo olemassa olevat  Itä-Euroopan fasistipuolueet ja vihollisina erityisesti juutalaiset sekä kaikkialle ulottuva homosaatio ja muu moraalin rappio.

Hauskana yksityiskohtana nyt vellovassa Syvän Joen lainehdinnassa on kotikutoisten junttirasistien reagointi sananvapauteen. Näille ämpäripäille nimittäin vain MV on sananvapautta:

Olen ehkä ensimmäistä kertaa herra Kerosen kanssa samaa mieltä ja hän tiivisti mietteensä MV:stä tavalla, jonka verbaalisesta muodosta minä olen kateellinen:

-”Meikästä jokaisen kannattaa boikotoida MV-lehteä ja sen mainostajia riippumatta siitä, mitä mieltä on maahanmuuttopolitiikasta tai ylipäätään yhtään mistään. MV-lehti on kammottavaa ryönää, jota eivät lukisi edes koirat, vaikka osaisivat lukea.

Siitä ei ole mitään hyötyä mihinkään suuntaan, mutta haittaa kaikille. Jos itse lukisin MV-lehteä, olisin jo ampunut itseni, koska hävettäisi äitini puolesta, että kuinka alas hänen poikansa onkaan voinut vajota. 

Onneksi sananvapaus ja markkinatalous antavat mahdollisuuden äänestää sanalla ja lompakolla tätä aivosyöpää vastaan.”-

Jiri Keronen on tässä enemmän kuin 100%:n oikeassa ja minulla ehkä roiskahti hieman tuota lukiessani. Ainoan miinuksen annan sanan ’meikä’ käytöstä, mutta muuten hyvää, brutaalia, suoraviivaista vittuilua, joka ei jätä mitään epäselvää.

Minä uskon, että jos milloinkaan, niin juuri tänään on aika ottaa popcornit esille ja nauttia hyvästä show’sta.

Savu nousee ja minä nautin. Tapelkaa, poijjaat, tapelkaa.