Nainen on suojeltavaa miehen omaisuutta #Perussuomi

 

-"Vastaanottokeskuksen asukkaita ja henkilökuntaa on aiemminkin peloteltu. Asukkaat ovat kohdanneet myös fyysistä väkivaltaa, ja työntekijät ovat saaneet niskoilleen huorittelevia some-viestejä. Myös keskuksen katto on puhkottu. Hiljattain ryhmä miehiä viritti ihmisketjun tien poikki niin, että raskaana olevaa naista hoitoon kuljettanut auto joutui kääntymään takaisin."-

Näin kertovat meille uutiset 5.7.2016. Naisrauhaa ja Suomea puolustavat valkoiset, vimmaiset lihansyöjäheterot ovat suojelleet Suomea ja Suomen avuttomia naisia estämällä raskaana olevaa naista pääsemästä hoitoon.

Minä uskon Suomen naisten nyt tuntevan olevansa todella suojeltuja.

Kansanedustaja Veera Ruoho (PS) komppaa Odinien machosuojelua ja tukee näiden ylläpitämää heikomman sukupuolen- narratiivia. Muistakaa, että me elämme oikeasti jo vuotta 2016, mutta terveisiä luolamiesajalta, toivottaapi Veera Ruoho ja Soldiers Of Odin:

-"Suomessa katupartiot ja Soldiers of Odin ovat Ruohon mukaan vastaus turvapaikanhakijoiden määrään ja heidän tekemiinsä rikoksiin Suomessa.

– Olen itse tulkinnut sen miehiseksi haluksi puolustaa naisia, Ruoho selittää.

– Soldiers of Odin ei ole itsessään syyllistynyt rikoksiin, mutta jäsenistä suurempi osa on. Ryhmänähän he ovat irtisanoutuneet rasismista, mutta saattaa olla muukalaisvihaa taustalla."-

Tässä lainauksessa on niin paljon pielessä, etten tiedä mistä aloittaa.

Veera Ruoho yksinkertaisesti tukee muukalaisvihamielistä narratiivia sanomalla, miten kaduilla öykkäröinti on ihan oikeutettu harrastus, sillä turvapaikanhakijat olisivat nimenomaan naisia kohtaan tehneet valtaisasti rikoksia. Ja kyse olisikin siis vain 'miehisestä halusta puolustaa naisia'. Niinpä. Noiden odinistien naistensuojelu on aiemmin toki ollut sitä 'käänteistäsuojelua' eli lähinnä jäseniensä itsensä aktiivisesti harrastamamia naisten hakkaamisia sekä kirsikkana kakun päällä veitsellä uhkaamalla tehtyä 'pillunvonkausta' Turussa. No, ilmeisesti nämäkin teot on saatu odinistien sekä heidän tarinaansa ylläpitävien ja sitä hellivien PS:n kansanedustajien rinnakkaistodellisuudessa käännettyä ennaltaehkäiseväksi väkivallaksi - eli sellaiseksi isänmaalliseksi ja rakastavaksi suojeluksi islamin pahuutta vastaan.

Todellisuuden kannalta toki on harmillista, että turvapaikanhakijat eivät ole juuri rikoksia tehneet ja kauan odotettu kesäinen raiskaustsunami jäi tulematta. Jos ei siis oteta laskuihin mukaan kuubalaisia lentopalloilijoita. Tämä lienee myös se syy, että tuo 'partiointi' on lähinnä typistynyt eri asioiden tuijotteluksi ja omien perseidensä esittelyksi. He ovat myös aktiivisesti kertoneet tuijottelevansa nuoria tyttöjä kaupungilla ja pohtimalla heidän pukeutumistaan. Naisrauhan puolustamista kauneimillaan: pikkutyttöjä tuijottelevia setiä Odinin tunnuksilla! Olkaa onnellisia, suomalaiset nuoret tytöt: poikas valveil on!

Kun kansanedustajan lauseesta ei unohda kohtaa 'sillä pystytään ehkäisemään omaisuusrikoksia', alkaa avautumaan se arvomaailma, joka odinistien sekä PS:n taustalta löytyy. On nimittäin helppo todeta, miten kansanedustaja sanoo tuossa karkeasti partioinnin olevan oikeastaan 'omistuksen' suojelua. Näin katupartiointi tyttöjen tuijotteluineen onkin oikeasti sellaista miehistä halua puolustaa omaa omistusoikeuttaan naisiin. Ja tämä kaikki naisen suojeluun liittyvä alentuva puhe sekä toiminta, ovat suoraan konservatiivin käsikirjasta. Siis siitä samasta teoksesta, jota lukevat talibanitkin ympäri maailmaa Koraanin lisäksi.

Uskon suomalaisten naisten kiittävän omistajiensa toimintaa kaduillamme. Eikä se maailma ole hirveästi muuttunut sitten kultaisen 30-luvun:

-"Naisten annettiin ymmärtää olevansa uhanalaisia seksuaaliobjekteja, joiden oli varjeltava valppaasti koskemattomuuttaan juutalaisten varalta. Tämä juutalaisvastaisuuden muoto kannusti saksalaismiehiä myös miehiseen uhoon: naisten suojeleminen "vaarallisilta" juutalaisilta oli miesten kunnian ja miehuullisuuden mittapuu."-

Tämä lainaus on siis kirjasta 'Hitlerin raivottaret'. Eikö tulekin sellainen lämmin, pörröinen olo?

Joko olisi aika sanoa, että rasistisia katupartioita ei tarvita 'miehisine haluine puolustamaan naisia', eikä niillä tule olla oikeutta kulkea kaduillamme pelottelemassa ihmisiä sekä julistamassa sanomaansa julkisessa tilassa?

-"Saksalaiset elivät lähes jatkuvien vaalikampanjoiden ja uuvuttavan poliittisen kiihotuksen keskellä. Ajassa yhdistyivät karkealla tavalla joukkomainonta ja ihmisten uhkailu ja pelottelu."-

Tämä lainaus on samasta teoksesta: 'Hitlerin raivottaret'. Vaikuttaa siltä, että me ihmiset emme ole paljoa menneisyydestämme oppineet. Samaa tarinaa ihmiskunnan historiasta kierrättävät nämä kahelit. Me todistamme tänään vihan itseään luovaa sekä ylläpitävää kehää, jonka ytimessä ovat vihapuhe, ksenofobia, nauraminen Välimereen hukkuville ihmisille, ihmisten arvottaminen etnisen taustan- sekä pankkitilin suuruuden mukaan, omien pelkojen siirtämistä vieraan kulttuurin edustajaan, misogynia, rasismi sekä puheet itsenäisyydestä ja sen menettämisestä.

Meillä olisi mahdollisuus oppia ja tehdä toisin, sillä tietomme määrä on huikea verrattuna ihmiseen sata vuotta sitten, mutta ei ihminen ole sadassa vuodessa juuri muuttunut: samat pelot, samat uhat, samat mekanismit reagoida muutokseen ovat läsnä vielä vuonna 2016.

Mutta me voisimme tehdä toisin, sillä meillä on tietoa ja referenssiä historiasta.Ja siksikin tätä julkisen tilan haltuun ottamista ja sitä tukevan PS:n rasistisen narratiivin haastamista tulisi pohtia hieman tarkemmin. Julkinen tila ei voi olla vapaa vihan ja pelon lietsonnalle. Julkinen tila ei voi olla paikka, josta ihmisiä poistetaan siksi, että Ruskeapaidat voivat loukkaantua ja lyödä turpaan. Julkinen tila ei voi olla koulukiusaajan omaisuutta. Julkinen tila ei voi olla paikka vihapuheelle ja katupartion muodossa tapahtuvalle vihan mainoskampanjalle, eihän voi?

Julkinen tila on meidän. Ihmisten. Milloin me saamme sen takaisin?