Nollatoleranssi ennen ruumiita ja vihapuheen dynamiikka #SuomenSisu

 

'Puskaraiskaus siellä toinen täällä'. 'Monikulttuurisuus on ihanaa propagandaa'. 'Me pietämme toistemme puolia ja tarvittaessa mennään loppuunasti'. 'Jos se vaatii sisällissodan että katumme olisi taas turvallisia sit annamme sisällissodan'.

Teksti on Mika Matias Rannan tekstiä. Hän on sotilas. Hän on Odinin Soturi. Ja hän on huolissaan. Hän on kamppailussa elintilamme puolesta. Kuulen jo korvissani: 'Lebenstraum'.

Kirjoitus on luonnollisesti täyttä roskaa. Se on banaali ja lapsellinen, junttimachoilua uhoavaa mölyä, jota itse viimeksi kuulin livenä yläasteella. Herra Ranta kaipaa sisällissotaa, joka tuossa retoriikassa tarpeen tullen tuo turvallisuuden.

Ei tietenkään kannata muistaa, että sisällissodat eivät ole mikään rauhan ja hyvyyden tae ollut ikinä, ei missään, eikä missään tilanteessa. Jos nimittäin oikeasti aletaan saivartelemaan, niin tutkimusten mukaan väkivallalla rauhan ja hyvinvoinnin tuominen yhteiskuntaa ei toimi, eikä ole toiminut. Ja tästä on olemassa ihan faktuaalista tietoakin. Nimittäin kirjassa ‘Why Civil Resistance Works: The Strategic Logic of Nonviolent Conflict (Columbia Studies in Terrorism and Irregular Warfare)’ osoitetaan selkeästi, miten kuluneen sadan vuoden aikana väkivallaton muutos on ollut yli kaksi kertaa tehokkaampi kuin väkivaltaan ja voimaan perustuva muutos. Kun 52% väkivallattomasta liikehdinnästä saavutti tavoitteensa, vain 23 prosenttia voiman käyttöön perustuvista saavuttivat tavoitteensa.

Ja väkivallaton muutos myös 10 kertaa todennäköisemmin tuottaa kestävän pohjan demokratialle, sillä 42 prosenttia väkivallattomasta muutoksesta saavuttaa pitkän aikavälin vakauden sekä yhteiskunnallisen rauhan, kun taas niiden maiden joukosta, jotka valitsivat muutoksen välineeksi aseet ja väkivallan, tuo lukema putoaa vaivaiseen 4 prosenttiin.  Nämä ovat hurjia eroja, hyvät ihmiset.

Nämä lukemat antavat meille syyn tehdä kohtuullisen selkeitä johtopäätöksiä: pommit, armeijat, sota, väkivalta, armeijan maaperään painautuvat saappaat eivät tuota, eivätkä varmista demokratiaa, vaan ne tuottavat enemmän kriisiä sekä kurjuutta.

Siihen on syynsä, että sodalla rauha ei synny: sodassa ihmisiä kuolee, kidutetaan, raiskataan, heitä katoaa, heitä pahoinpidellään ja kohdellaan kaltoin. Ja sodan jälkeen hävinneiksi luokitellut ihmiset ovat yleensä joutuneet kärsimään huonoa kohtelua, vainoa, sortoa, eriarvoisuutta. Ja näin kävi Suomen omassa sisällissodassakin vuonna 1918, jonka traumat eivät ole vieläkään kadonneet. Siksi tuollaiset sisällissotapuheet ovat typerää, historiatonta ja ajattelematonta puhetta aikana, jolloin poliitikot hallituspuoleita myöten oikeasti puhuvat vallankumouksesta Suomen Sisun Olli Immonen etunenässä ja joita valkoisen ylivallan mölyjoukot toistavat näissä odinistien puheissa.

Vastakkainasettelu on nyt ja siihen on siis syynsä, miksi vihapuheeseen ja vallankumouspuheisiin pitää reagoida, sillä vihapuhe edeltää aina väkivaltaa.

Kuka kertoisi esimerkiksi Mika Matias Rannalle, että elintilamme ei ole uhattuna? Paitsi odinistien ja muiden Suomea kutistavien itseään isänmaallisiksi kutsuvien immosten ja muiden Suomen Sisuloisten toimesta? Kuka kertoisi monikultuurisuuden vaikutuksista suomalaiseen kulttuurin huolissaan oleville ihmisille, että Suomi on monikulttuurinen sekä monietninen maa? Että Suomi on aina ollut sellainen, eikä tästä maasta ole tullut painajaista, vaikka merkittäviä etnisiä ja kulttuurisia ryhmiä Suomessa on jo nyt useita (ja on aina ollut):

Ei monikulttuurisuus ole siis mikään uusi asia Suomessa.

Suomi, kuten koko Eurooppa, ovat monikulttuurisia valtioita olleet aina ja se juontaa juurensa jo satojen vuosien päähän, kun keksittiin määritellä rajoja valtioille ja niiden rajojen sisäpuolelle jäi useita eri etnisyyksiä. Monikulttuurisuus on siis asiantila, fakta, kansakunnan luonto. Myös täällä Suomessa. Monikulttuurisuus ei ole siis painajainen, sillä Suomi ei ole painajainen:

Kun Olli Immonen puhuu monikulttuurisuuden painajaisesta ja sama teema toistuu vallankumouspuheina Suomen Sisun juhlapuheissa, meidän on helppo huomata, että he eivät edes tiedä, mistä he puhuvat. Eivät nuo 'monikulttuurisuuden painajaisen' puhujat vihaa monikulttuurisuutta, sillä silloin he vihaisivat myös Suomea. Heidän vihansa kohde on paljon yksinkertaisempi: he vihaavat ennenkaikkea islamia.

Tämä islamkammoisuus sekä yleinen vieraan pelko on niin läpinäkyvää näiden odinistien ja Rajat Kiinni- psykopaattien puheissa ja se tuli selväksi jälleen eilen, kun eilen Vantaalla sain käsiini maahanmuuttoseminaarin ulkopuolella jaetun teesilappusen:

Nuo 'teesit' ovat malliesimerkki disinformaatiosta, jolla ruokitaan vihapuhetta ja vallankumouksen kaipuuta. Teesit sisältävät lähinnä pelkoretoriikkaa, islamkammoa ja puhtaita valheita. Ei mitään järkeä.

Ja tuota islamkammoista 'Rajat Kiinni'- psykoosia oli viikonloppuna tukemassa myös hallituspuolue Perussuomalaisten Olli Immonen, joka puhui Rovaniemen 'Rajat Kiinni'- tapahtumassa. Tuo Rovaniemen tapahtuma myös hienosti osoitti, miten Odinit, 'Rajat Kiinni' ja Suomen Sisu ovat samalla asialla, samoilla peloilla ratsastavia pelon asiamiehiä, joiden tavoite on eristää ihmisryhmiä, lietsoa vihaa ja nostaa omat pelot jalustalle ja vaatia meitä kaikkia hyysäämään niitä kuin totena, faktuaalisena kuvauksena todellisuudesta.  

Tässä kuvassa jotenkin kulminoituu niin paljon:

Samassa kuvassa, sulassa sovussa odinistit, Suomen Sisu ja 'Rajat Kiinni'. Sama kaiku on askelten.

Isänmaallisuuden eetoksen läpitunkemat immoset ja muut valkoisen ylivallan mölyjoukot vihaavat yleisesti kaikkea itselleen vierasta, mutta tuossa yleisessä vieraan kammossa on kyse enemmänkin identiteettipolitiikasta ja keskinäisen yhteenkuuluvuudentunteen luomisesta. On kivempi vihata islamia ja sietää itseään ja omia lapsenomaisia pelkojaan, kun ympärillä on homofoobikoiksi ja pakkoruotsia inhoaviksi itseään identifioivia juntteja, jolloinka voi helpommin uskotella itselleen, miten juuri ne omat pelot on oikeutettua nostaa jalustalle ja vaatia kaikkia kunnioittamaan niitä ja vaatia kaikkia muita käyttämään jalustalle nostettuja pelkoja perusteina poliittisille päätöksille.

Mutta ei maailma toimi näin. Emme me voi tehdä peloilla politiikkaa. Emme me voi antaa peloilla valtaa. Pelkojen politiikka johtaa vain vihapuheeseen ja vihapuhetta seuraa miltei aina väkivalta. Kuten on käynyt kautta historian kaikkialla, Saksassa, Ruandassa, Jugoslaviassa, Myanmarissa, kaikkialla.

Siihen on siis syynsä, miksi peloista kumpuavaan vihapuheeseen pitää reagoida. Eikä sen reaktion tule olla pelkojen hyysäys ja noiden pelkojen hyväksyminen argumenteiksi.

Siksi minä nauran peloillenne edelleen. Jotta ymmärtäisitte absurdiutenne. Ja nauran aina. Jos olisitte lapsia, lohduttaisin teitä, mutta kun ette ole, niin minä käännän selkäni teidän typeryydellenne. Teidän pitää opetella tavoille, teidän pitää opetella ottamaan kritiikki vastaan ja opetella ottamaan maailma vastaan realistisesti ja pelkäämään vähemmän. Teidän pitää kasvaa aikuisiksi. Hyvin yksinkertaista.

Teidän odinien ja muiden isänmaallisten uhoajien on tajuttava, miten ajattelunne on kokonaisvaltaisesti todellisuuskriittistä ja absurdia. Mitä muuta voi sanoa, kun Turussa isänmaallinen, Odinin logiikka kulkee tällaisia latuja:

-"Ravintolan vessassa miehen ja tämän kaverin uhriksi osui mies, jonka he kaatoivat lattialle ja kuristivat kaulasta. Illan päätteeksi mies uhkasi ulkona istuskellutta naista veitsellä kaverinsa vaatiessa tältä seksiä."-

Odinin sotilas siis uhkailee naista veitsellä, kun urhean soturin yhtä urhea, monien taisteluiden karaisema kaveri vonkaa väkisi... eiku siis lyyrisesti ns. 'perjantaipillua'.

Kun Turun odinisteilta kysyttiin tästä lyyrisestä piparin kaipuusta, oli vastaus mykistävä:

-"Kadulla liikkuessa tulee tilanteita, kun joutuu puolustautumaan tai vastaamaan väkivallalla väkivaltaa vastaan. En ole luonteeltani sellainen, että otan iskuja vastaan ja pyydän että iskekää toisellekin puolelle."-

Olen periaatteessa samaa mieltä: joskus kadulla tulee vastaan tilanteita, joissa joutuu puolustautumaan. Itse en silti kykene mielessäni rakentamaan sellaista tilannetta edes teoriassa mahdolliseksi, jossa puolustautuminen vaatii puukolla uhkailulla höystettyä pillunvonkausta. En vain tajua. 'Minua uhataan, vonkaan siis pillua väkivalloin'.

Odinin logiikka nyt vaan on erilaista logiikkaa. Se on sellaista psykopaatin logiikkaa. Tämä on juuri sitä isänmaallista, maahanmuuttokriittistä odinien logiikkaa, joka on meille tuttua Suomen Sisun sekä 'Rajat Kiinni'- joukkion puheista. Siihen lienee syynsä, että poliisi sanoo katupartioiden vain herättävän turvattomuutta enemmän kuin luovan turvallisuudentunnetta.

Oleellista ei ole, että isänmaallisuus ei ole typerää, vaan oleellista on, että kaikki isänmaallisuutta uhoavat väkivaltalarppaajat ovat typeriä. Tämä on fakta ja faktojen tulee olla oleellisia, kun me mietimme yhteiskuntana, miten meidän tulisi suhtautua Odineihin, Suomen Sisuun ja 'Rajat Kiinni'- psykoosiryhmään.

Nollatoleranssi typeryydelle. Nollatoleranssi ennen ruumiita. Nyt.