Odin kävi kylässä #koulurauha

 

-"Facebookissa levinnyt huhu Nurmijärven Yhteiskoulun tyttöjen ahdistelusta on noussut niin suureksi, että koulun pihaan saapui torstaina iltapäivällä muutama Soldiers Of Odin -tunnuksin varustautunut mies.

Miehet aiheuttivat huolta oppilaissa, mutta kahakkaa tai muuta ei syntynyt.

Koulun rehtorin Mikko Jordmanin poliislta saamien tietojen mukaan miehet eivät olleet nurmijärveläisiä, vaan ulkopaikkakuntalaisia.

Jordman kertoo koulun tehostaneen heti turvallisuustoimenpiteitä ja oli yhteydessä poliisiin, ja niin aiotaan tehdä myös jatkossa, jos tarvetta ilmenee. Ainakin perjantaina kouluun saapuu vartijoita, jotka turvaavat kaikkien koululaisten oppimisympäristöä.

Rehtorin mukaan on harmillista, että turvapaikanhakijoista levitetään perätöntä huhua. '

Nurmijärven Yhteiskouluun perustettiin vastikään kaksi valmistavan opetuksen luokkaa nuoria turvapaikanhakijoita varten, ja heidän väitettiin heti ahdistelleen koulun tyttöjä.

Jordman kertoo, että turvapaikanhakijoiden ensimmäiset päivät ovat sujuneet koulussa hyvin, eikä mitään isompia ongelmia ole ollut.

– En väitä, että he olisivat virheettömiä, mutta ihan samanlaisia he ovat kuin kantasuomalaiset nuoret.

Jordman uskoo, että viestin kirjoittaja haluaa tarkoituksella levittää perätöntä huhua.

– Tuntuu perin erikoiselta, että tyttöjä olisi kosketeltu, eikä kukaan opettajistamme olisi kuullut tästä. Oppilaamme tulevat kuitenkin yleensä juttelemaan todella matalalla kynnyksellä.

– Nämä viestit ovat kuitenkin hyvin samansisältöisiä kuin muuallakin Suomessa, joten ne tuntuvat olevan hyvin tarkoituksenhakuisia, Jordman sanoo. 

Rehtori toivoo, että oppilaat puhuvat kaikesta henkilökunnalle, jos jotain ongelmaa tai pelkoja ilmenee. Jordmanin mukaan koulu haluaa tiedon kaikenlaisesta häirinnästä, epäasiallisesta käytöksestä ja perättömien huhujen levittämisestä.

- Jokaiseen sääntöjä ja hyviä tapoja loukkaavaan tekoon puututaan, tarpeen mukaan poliisien kanssa yhteistyössä. Turvallisuus syntyy luottamuksesta. Me koulun henkilökunta lupaamme olla luottamuksen arvoisia. Toivon samaa myös kaikilta oppilailta, opiskelijoilta ja huoltajilta, Jordman sanoo."-

Näin uutisoi meille Nurmijärven Uutiset 31.3.2016.

Odin kävi kylässä. Koulussa. Kesken päivän. Sillä huhu. Sillä joku sanoi jotakin. Ehkä. Mahdollisesti. No, totta tai ei, näin niitä asioita vaan koetaan. Tässä vielä muistutuksena se alkuperäinen disinformaation viesti:

/Users/jorieskolin/Desktop/Screen Shot 2016-03-31 at 22.22.01.png

En olisi uskonut, että tästä valkoisesta rosk...eiku ihmisen puolustusjoukosta enää mitenkään saisi naurettavampaa sakkia, mutta he onnistuivat sittenkin alittamaan riman. Nyt he olivat pelottelemassa lapsia. Ja lapset eivät olleet innoissaan: 

-"Miehet aiheuttivat huolta oppilaissa, mutta kahakkaa tai muuta ei syntynyt."-

Ei oppilaiden kuulu huolestua koulussa kulkevien natsien takia. Todellisuudessa astutaan vaaralliselle alueelle, kun rasistinen ja rikollisia täynnä oleva hyödyllisen idiootin organisaatio tulee pyörimään koulun alueelle. Minun on mahdotonta keksiä yhtäkään positiivista seikkaa siitä, että Odinin natsit kiertävät kouluissa hakemassa syyllisiä, ilmeisesti muilutukseen ja nyrkeillä tehtävään harjaukseen. Ja vain siksi, että oli huhu ja valhe (jonka he varmaan itse keksivät, sillä näillä Odineilla on aiemminkin ollut vaikeuksia suhtautua todellisuuteen todellisuutena ja heille keksityt tarinat eivät ole mikään este saati hidaste).

En minä ainakaan koe katujemme tulevan turvalliseksi, kun tämä nolouden läpitunkema joukkio kaduilla partioi. Eivät nämä Odinin urhot todellisuudesta piittaa asioiden todellisesta tilasta, sillä esimerkiksi Kemissä he ovat olleet 'partioimassa' esimerkiksi uimahallilla, josta kiistetään mitään ongelmia maahanmuutajien kanssa olleen. Arvatteko, mikä oli Odinin Soturin vastaus? No, poliisi on kieltänyt kertomasta. Ullatus. Kun todellisuus ei vain kelpaa, niin aletaan Odinin Soturiksi.

Minulla on pyyntö teille, Odinit: menkää vaikka metsään, olkaa hyödyksi, kerätkää käpyjä, menkää risusavottaan, menkää minne tahansa, mutta pysykää nyt sivistyksen luota poissa, sillä teillä on negatiivinen Midaksen kosketus ja kaikki, johon te koskette, muuttuu rumaksi ja haisevaksi. Ja lisäksi ihmiset pelkäävät teitä. Oikeutetusti, enkä ihmettele: rikolliset sekä rasistit kaduilla partioimassa ei ole minusta turvallisuutta henkivä kombinaatio.

Minulla on pyyntö myös sinulle, hyvä poliisi: laita tuolle toiminnalle piste. Kerralla. Puolisotilaallisilla, natsilarppaavilla rasistiryhmillä ei voi olla mitään asiaa kouluihin pelottelemaan oppilaita. Heillä ei voi olla yksinkertaisesti mitään asiaa kouluihin. Minusta on aivan käsittämätöntä, että Suomessa vuonna 2016 tämä pitää erikseen sanoa ääneen.

Koulu on koulu, eikä näyttämö poliittiselle performanssille, jonka agenda on väkivalta ja sen jatkuva uhka. Koulu on juuri se paikka, jossa nuorten pitää saada olla rauhassa. Meillä on aivan tarpeeksi kaikkea pahaa sattunut koulusurmista lähtien koulujen tiloissa ja jo siksikin koulurauhan pitää olla pyhä.

Lisäksi väkivaltarikollisvetoisen katujengijärjestön tunkeutuminen koulun alueelle aiheuttaa vain kuluja veronmaksajille: koululaisten turvallisuutta joudutaan turvaamaan vartijoilla. Ja tämä on taas outoa: miksi poliisi ei tee asialle mitään, vaan koulun pitää omalla kustannuksellaan maksaa paikalle vartijoita?

Eivätkä nuo Odinit hae muuta kuin verta. Odinit ovat puhdasta hukkaa. Väkivaltaa kaipaa väkivaltarikollinen, väkivaltaa kaipaa identiteettiään meille kaikille tuputtava natsi. Ei kiitos. Minun Suomeni ei ole Odinin, jonka agendalla ovat pelko, väkivalta sekä valehtelu:

-"On vain yksi organisoitunut, kansainvälisesti verkostoitunut, äänekäs ja vaarallinen ääripää, äärioikeisto. Ei ymmärretä, että liioittelu, valehtelu ja mustamaalaaminen ovat juuri sellaisia tekoja, jotka lisäävät vastakkainasettelua, aiheuttavat pelkoa, lennättävät polttopulloja ja lopulta toteuttavat pelot."-

Valehteleva väkivaltajoukkio kulkee kaduillamme. Juuri nyt. Ja me vain kaiken nielevässä tolkullisuudessamme hymistelemme ja hyväksymme. Ruumiitaako me tolkun ihmiset odotamme, ennen kuin Odinit voidaan kieltää?

Natsit. Koulu. Poliittinen performanssi. Ne eivät vain kuulu yhteen. Ja nuo Putinin pojat eivät kuulu mihinkään.

MOT.