Pakolaiset eivät ole terroriuhka, terroristit ovat #ISIS

 

-“VIRANOMAISET ovat entistä vakuuttuneempia, että monet äärijärjestö Isisin värväämät Pariisin ja Brysselin terrori-iskuihin osallistuneet henkilöt käyttivät viime vuoden pakolaisvirtoja hyväkseen liikkeissään Euroopassa. EU:n rajavalvontavirasto Frontex raportoi asiasta suorasanaisesti viime viikolla.”-

Näin kirjoittaa meille 12.4.2016 Ilta-Sanomat. Viesti on selkeä: terroristit käyttivät pakolaisvirtoja hyväkseen. Ja tämä on varmasti totta. Ainakin osittain.

Meidän on silti syytä kerrata, että Pariisin ja Brysselin terrori-iskuihin todennäköisesti syyllistyneet henkilöt ovat käytännössä kaikki Euroopassa syntyneitä, täällä asuneita Euroopan maiden kansalaisia, jotka ovat radikalisoituneet kotimaissaan, jonka seurauksena he ovat lähteneet Syyriaan taistelemaan ja sieltä he ovat palanneet – ja sitten syyllistyneet iskuihin.

Ohessa Pariisin iskun tekijät ja avustajat listattuna (nimi, synnyinpaikka, kansalaisuus):

·         Foued Mohamed-Aggad, Strasbourg, Ranska

·         ’Ahmad al-Mohammad’, ei tiedossa, ei tiedossa, (ilmeisesti palannut Eurooppaan Leroksen saaren kautta väärennetyllä syyrialaisella passilla)

·         ’M. al-Mahmod’, ei tiedossa, ei tiedossa, (ilmeisesti palannut Eurooppaan Leroksen saaren kautta väärennetyllä syyrialaisella passilla)

·         Abdelhamid Abaaoud, Anderlecht, Belgia

·         Chakib Akrouh, Belgia, Belgia ja Marokko

·         Ibrahim Abdeslam, Belgia, Ranska

·         Bilal Hadfi, Belgia, Ranska

·         Ismael Omar Mostefai, Pariisi, Ranska

·         Samy Amimour, Pariisi, Ranska

·         Salah Abdeslam, Belgia, Ranska

Ja sitten Brysselin hyökkääjät ja avustajien nimet, synnyinpaikka ja kansalaisuus:

·         Mohamed Abrini, ei tiedossa, Belgia

·         Mohamed Belkaid, ei tiedossa, Algeria (väärennetty Belgian passi)

·         Osama Krayem, Malmö, Ruotsi (palannut Eurooppaan ilmeisesti Leroksen reittiä)

·         Najim Laachraoui, Marokko, Belgia

·         Khalid El Bakraoui, Bryssel, Belgia

·         Ibrahim El Bakraoui, Bryssel, Belgia

Miltei jokainen terroristi näissä kahdessa iskussa, olivat matkustaneet jossakin vaiheessa Euroopasta sota-alueelle Syyriaan taistellakseen ISIS:in riveissä ja sitten he ovat palanneet Eurooppaan. He eivät olleet pakolaisia. He olivat eurooppalaisia, jotka palasivat kotiin. Ja tämä on hyvin oleellista:

-”Pariisin ja Brysselin tapauksissa kyseessä ovat olleet nimenomaan henkilöt, joilla ei ole mitään tekemistä varsinaisten pakolaisten kanssa, vaan he ovat mitä todennäköisimmin olleet jo kotimaassaan radikalisoituneita länsimaisia jihadisteja, jotka ovat matkustaneet Syyriaan hankkimaan taistelukokemusta.”-

Kun me pohdimme nykyistä pakolaiskeskustelu ja siihen liittyvää terrorismidemagogiaa, on helppo tehdä johtopäätös, miten terrorismin ja pakolaiskriisin yhdistäminen toisiinsa on täydellisen virheellinen johtopäätös.

Kun terroristi palaa Syyriasta Eurooppaan käyttäen samoja reittejä kuin pakolaiset, ei tämä voi leimata pakolaisia potentiaaliksi terroristeiksi. Vastaavasti, kun osa terroristeista on käyttänyt liikkumiseen aivan normaaleja reittilentoja, ei se tee muista reittilentojen käyttäjistä terroristeja.

Vaikuttaa myös siltä, että terroristin profiiliin kuuluu uskonnollisen vakaumuksen olevan ohut ja kyse on pikemminkin radikalisoituneista ihmisistä, jotka saivat jihadismista vastakaikua omalle vihalleen:

"Rather it was a search for something a lot less definable: for identity, for meaning, for belongingness, for respect. Insofar as they are alienated, theirs is a much more existential form of alienation.

There is, of course, nothing new in expressions of alienation and angst. The youthful search for identity and meaning is almost a cliché. What is different today is the social context in which such alienation and such a search occurs. We live in a far more atomized society than in the past; in an age in which there is a growing sense of social disintegration and in which many people feel peculiarly disengaged from mainstream social institutions; and, in which, for many, moral lines seem blurred, identities distended, and conventional culture, ideas and norms detached from their experiences.

The real starting point for the making of a homegrown jihadi is not ‘radicalization’ but social disengagement, a sense of estrangement from, resentment of, Western society. It is because they have already rejected mainstream culture, ideas and norms that some Muslims search for an alternative vision of the world. It is not surprising that many wannabe jihadis are either converts to Islam, or Muslims who discovered their faith only relatively late."-

Olen sanonut tämän aiemminkin ja sanon sen jälleen kerran: meidän on alettava puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Jos me syytämme kaikesta pahasta vain islamia ja maahanmuuttoa, me puhumme vääristä asioista. Ja jos me edelleen ylläpidämme tätä rasistista diskurssia ja hyväksymme sen ikään kuin lähtökohtana ja totena, me vain vahvistamme ISIS:in tarinaa (juuri, kuten ISIS haluaakin).

Lopetetaan se.

-“It's not Islam that's radicalizing these kids, in other words. It's the milieu that surrounds them.”-

Olemme sodassa, jossa terroristit voi tappaa luodeilla, mutta itse terrorismia ei. Sodassa on aina kyse vallasta, rahasta, etupiireistä, politiikasta, öljystä, resursseista.  

Siksi meidän on myönnettävä, että olemme sodassa ja että sodan juurisyyt on löydettävä, korjattava ja ennaltaehkäistävä. Ja siinä samassa meidän on varmistettava, että ne rintamat eivät vahvistu täällä Euroopassa, eivätkä täällä Suomessa.

Yksinkertaisesti vaikuttaa siltä, että ainoa konkreettinen väkivallan ja erityisesti ainoa vakava terrorismin uhka tulee Syyriassa sotimassa käyneiden jo radikalisoituneiden eurooppalaisten taholta, jotka palaavat takaisin.

Pakolaiset eivät ole terroriuhka, muslimit eivät ole terroriuhka, terroristit ovat. Muistakaa tämä.

Ja lopettakaa sen vihan lietsominen täällä:

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13006662_10153517182326569_9142867137906311761_n.jpg?oh=ca56b978f5ee59f97756a32466370e0a&oe=57818100

Kun luet tuota kommentointia, luet ISIS:in sielua, sillä tuo on ISIS:in puhetta. Tuo on terroristin puhetta. Tuo on sinivalkoista fundamentalismia.

MOT.