Poliitikkomme ovat noloja vätyksiä #Hallitus

 

Näin kertoo meille Timo Soini.

Puhetta poliittisesta väkivallasta. Puhetta kuolleista ihmisistä.

Ja näin vaikeaa se on PS:n puheenjohtajalla, Suomen ulkoministerille oikeasti tuomita poliittinen väkivalta.

Tuo kirjoitus on ilkeilyä. Se ei oikeasti tuomitse ketään. Se ei tuomitse oikeasti väkivaltaa, se tuomitsee turvapaikanhakijan ja poliittisen väkivallan kuin samoina asioina.

Timo Soini rinnastaessaan nuo kaksi asiaa sanoo periaatteessa, että ’turvapaikanhakijat’ ovat kuin SVL, joka on valtion lakkauttamiseen tähtäävä väkivaltainen järjestö. Miettikää, mikä rinnastus!

Rinnastamalla Otanmäen ja Elielinaukion tapahtumat hän välttää ottamasta kantaa poliittiseen väkivaltaan. Hän ei kerro, mitä mieltä hän on Elielin aukion kuolemasta, vaan hän puhuu vain väkivallasta yleensä. Ja tällä tavalla, sujuvasti kuin tuomiten, mutta ei oikeasti tuomiten, hän onnistuu olemaan tuomitsematta väkivaltaisia natseja, mutta onnistuu luomaan kehyksen, jossa turvapaikanhakijan väkivalta on samalla viivalla poliittisen väkivallan kanssa.

Noin vaikeaa on Timo Soinille sanoa: ”Poliittinen väkivalta on väärin, eikä sille ole tilaa yhteiskunnassamme”.

Pääministeri komppaa: ”Poliisi tutkii sekä Helsingin Asema-aukion että Kajaanin Otanmäen tapausta.”

En oikeasti ymmärrä, miten nuo kaksi asiaa saa laitettua samaan lauseeseen. Nämä ovat kaksi eri asiaa, toinen on poliittinen, toinen ei. Kumpikaan ministereistä ei mainitse natsismia sanallakaan. Asioita yhdistellään sekavaksi mössöksi ja lopputulos on, että asioita nyt vaan tapahtuu, lakejakaan ei kannata muuttaa, kun niitä rikoksia tehdään kuitenkin ja pitäähän niitä lapsia saada kuljettaa harrastuksiin ja pitää tsempata. Minä lyön fist bumbit tässä kohtaa.

Pääministerin puheessa on jotain aivan käsittämätöntä. Natsien väkivallan aiheuttamasta kuolemasta puhuttaessa sanotaan, miten ’erityisesti internetissä ja sosiaalisessa mediassa keskustelu helposti karkaa käsistä. Puhekin on teko.’

Puhekin on teko. Niin on. Mutta niin on myös kuolleen miehen takaa-ajo, potku ja väkivalta ovat teko, jota on edeltänyt pitkä vihan ja radikalisaation polku. Mutta Juha Sipilä tyytyy sanomaan, miten puhekin on teko. Ja Juha Sipilän teko on lattea, poliittista väkivaltaa neutraloiva, eikä pura tapahtumien problematiikkaa, vaan peittää niitä.

On samalla tavalla uskomattoman falskia, kun Kike Elomaa syytti SVL:n väkivallasta maahanmuuttopolitiikkaa.

Kun irakilainen turvapaikanhakija teki itsemurhan sen jälkeen, kun hän ei saanut turvaa meiltä sitä hakiessaan, niin minä syytän siitä Suomen maahanmuuttopolitiikkaa.

Olen pöllämystynyt. Olen kauhuissani. Olen alakuloinen. Tämä ei ole minun Suomeni. Siis se, johon minä olen syntynyt ja jossa minä olen kasvanut. Milloin meistä tuli näin kovia, kylmiä ja sydämettömiä?

Ihmiset! Katsokaa ympärillenne! Ihmisiä kuolee, sillä poliitikkomme tekevät päätöksiä, jotka johtavat kurjistumiseen, apatiaan ja väkivaltaan. Ei kyse ole mistään maahanmuuttopolitiikasta, vaan maahanmuuttopolitiikka on pelkkä bluffi, pelkkä red herring, pelkkä väistöliike. Se on bluffi, jotta emme näkisi, mitä oikeasti tapahtuu.

Mutta mikään ei hallitustamme tunnu kiinnostavan. Ei ihminen. Ei inhimillisyys. Hallituksen arvot ovat tulleet selviksi. Hyvin selviksi. Poliittisen eliitin viesti on juuri nyt sanoa: ”Diipadaaba, eipä kuulkaa kiinnosta”.

Jari Tervo oli oikeassa, poliitikkomme ovat noloja vätyksiä:

-”Nämä nolot vätykset, jotka eivät ole saaneet tässä asiassa pidettyä yhden yhtä painavaa puheenvuoroa, jossa tuomittaisiin väkivalta, viha, rasisti ja natsit, Tervo sanoi MTV:n lähetyksessä.

Hänen mukaan pikainen lausunto lehdistölle ei enää riitä valtapoliitikoilta, vaan nyt olisi aika pitää puheita ja tuomita väkivaltaiset ääriliikkeet kaikin tavoin. Hänen mukaansa keskusteluissa usein mainittua suvaitsevaista ”toista ääripäätä” ei ole olemassa.

– Se jo sinänsä on mieletöntä puhetta, että jos meillä on natsit, jotka haluavat tuhota kaikki länsimaiset ja eurooppalaiset arvot, niin mikä on se toinen ääripää? Onko toinen ääripää sitten arkkipiispa Kari Mäkinen? En tiennytkään, että Suomen kirkko on äärijärjestö, koska se korostaa ihmisoikeuksia, Tervo ihmettelee keskustelua.”-

Tästä on kyse. Ei mitään lisättävää. 

MOT.