Pontius Pilatus, joka pesi kätensä #LauraHuhtasaari

 

YLE paljasti tänään Soldiers of Odinien suunnitelmista lyödä turpaan jokaista, joka on edes hitusen ’vasempaan kallellaan’. Kansanedustaja ja poliisi Mika Raatikainen komppasi odinisteja välittömästi:

https://pbs.twimg.com/media/Ckk02tcXAAAm7LB.jpg:large

Tuo kommentti on malliesimerkki siitä, kun ei edes yritetä ymmärtää kritiikkiä, vaan tarinaa pitää raamittaa tarkoituksella väärin, jotta PS:n vaalikampanja kaduilla saisi rauhassa jatkua. Siitä on kyse. 'Red herring'. Huomion kiinnittäminen muualle. Asian lakaiseminen maton alle. Perussuomen luonne. 

Jos ihmettelette, miksi poliisi ei ole ottanut tarpeeksi vakavasti Soldiers of Odinien toimintaa, niin tässä muutama osaselitys:

  • Poliisi ei yhdistä jäsenten tekemiä rikoksia ryhmään, jos ne on tehty "ilman tunnuksia".

  • Hallituspuolue PS ja useat sen kansanedustajista tukevat ja tätä ryhmää ja sen toimintaa.

  • Kukaan ei ole SoO:n väittänyt tehneen ’partioidessaan’ rikoksia, vaan on sanottu kyseisen toiminnan itsessään olevan mahdollisesti rikollista sekä rasistisella agendalla kansanryhmään vastaan kiihottamista.

YLE:n julkaisemissa Facebook-viesteissä korostetaan, miten odinistien julkisuuskuvaa halutaan vimmalla pitää siistinä ja kauniina, sellaisena isänmaallisena ja hyvää tarkoittavana. Ja tämä on juuri se syy, miksi noissa viesteissä suositellaan katupartioihin tunnuksettomia 'sotureita', jotka sitten voisivat tarvittaessa pahoinpidellä vastaan tulevia 'vasemmalle nojaavia' sekä 'tummanahkaisia' ihmisiä. Eikä ole sattumaa sekään, miten SoO kokee poliisien olevan heidän puolellaan: sillä siitä tunteesta pitää huolen esimerkiksi Mika Raatikainen.

Myös Laura Huhtasaarella (PS) on ollut jo aiemmin vaikeuksia edes tuomita Soldiers of Odin saati vaatia mitään toimenpiteitä väkivallan uhan poistamiseksi Suomen kaduilta. Edustaja Huhtasaarihan on aiemmin jo puolustanut odinisteja, sillä ’saahan sitä nyt kadulla kulkea’ ja ’onhan kansanedustajillakin tuomioita’. Nyt edustaja Huhtasaari jälleen kiertelee suoran kysymyksen ikeessä:

Mitä tuohon nyt sanoisi? Tyypilliseen tapaansa edustaja Huhtasaari tuomitsee suoran väkivallan (kuka sitä nyt EI tuomitsisi, mutta siitä ei ollut edes kysymys), mutta hän ei puhu sanallakaan väkivallan suunnittelusta saati vihan lietsonnasta. Ja jostain itselleni tuntemattomasta syystä edustaja Huhtasaari kaivaa esiin anarkistit, jonka suomalla verukkeella hän välttää vastaamasta itse kysymykseen. Minä en tajua tätä logiikkaa, sillä Huhtasaaren kysymys anarkisteista on yhtä validi kuin kysymys ’hyväksytte siis kannibaalien väkivallan?’.

Kannibaaleilla saati anarkisteilla ei ymmärtääkseni ole hallituksessa heitä suojelevaa puoluetta, eikä meillä Suomessa taida olla puoluetta, joka hallitustasolla ajaisi kannibaalien tai anarkistien politiikkaa. Silti Huhtasaari tuo anarkistit esille aivan kuin neutraloidakseen alkuperäisen kysymyksen ja siksi vastausta ei tule. 'Whataboutism' elää edustaja Huhtasaaressa hyvin vahvana. Ilmeisesti on siis aivan hyväksyttävää sanoa, että suunnittelee Perussuomalaisten äänestämistä katolta 9mm Buranan muodossa, jossa on persun kuva? Että suunnittelee jokaisen hiemankin persulta näyttävän ihmisten telomista pesäpallomailalla? Oikeasti: ei edustaja Huhtasaaren puheissa ole mitään järkeä.

Edustaja Huhtasaari on muutenkin puheissaan ristiriitainen. Hänestä odinistit saavat kulkea kadulla, mutta turvapaikanhakijoille hän toivoo rajoituksia kadulla kulkemiseen. Hänelle siis turvapaikanhakija on oletuksena riski (mutta SoO ei ole sellainen, vaikka Ruotsissa odinistit tappavat naisia):

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13434732_10156928347220277_2259234781940660489_n.jpg?oh=5301bb5af86f9f6775d5faaf26740565&oe=57C22353

Miettikää Sakari Timosen sanoin: -”Eli rikollisia tekoja suunnitteleva väkivaltainen natsijärjestö saa toimia ja liikkua vapaasti, mutta turvapaikanhakijat eivät. Soldiers of Odin on rikosten suhteen viaton järjestönä, mutta kaikki yksittäiset turvapaikanhakijat on varmuuden vuoksi pidettävä lukkojen takana.

On näköjään uskomattoman vaikeaa myöntää olevansa samoilla linjoilla äärioikeistolaisen natsijärjestön kanssa.”-

Laura Huhtasaari (PS) ei siis mitenkään kykene suoraselkäisesti tuomitsemaan katunatseja, mutta hänelle ei tuota mitään vaikeutta kohdella kaikkia turvapaikanhakijoita lukkojen taakse laitettavina rikollisina. Just in case. Eikä Laura Huhtasaari omien sanojensa mukaan kannata väkivaltaa (kuka sellaista nyt myöntäisikään), mutta silti hän antaa tukensa edelleen väkivallan uhkaan olemassaolonsa perustavalle yhdistykselle, joka viljelee rotuoppia ja jonka jäsenet ovat väkivaltarikollisia (mutta nykyään hakkaavat ihmisiä vain ilman jengitunnuksia).

Kuten sanoin: aateveljiä ovat PS sekä SoO ja odinistit ovat mitä mainioin PS:n kaduilla kulkeva mainoskampanja, jota Laura Huhtasaari ei vain kykene tuomitsemaan saati vaatimaan toimenpiteitä rasistisen katupartion kieltämiseksi:

”Lietson vihaa vain rauhanomaisesti”, sanoo Laura Huhtasaari. Niinpä. Muistan jonkun sanoneen jotain vastaavaa historiassamme: ”En osallistu väkivaltaan”, sanoi Pontius Pilatus ja pesi kätensä.

Poliisi sentään on tänään antanut julkisuuteen tiedon, että he alkavat tutkimaan odinistien vihanlietsontaa. Mutta Laura Huhtasaari PS:n linjan mukaisesti ei kykene edes sanomaan poikkipuoleista sanaa odinisteista ja vielä puhuu vihanlietsomisesta hyväksyvästi hymistellen rauhanomaisesti tehtynä. Elämme outoja aikoja, todellakin.

Joko te alatte ymmärtämään näiden vihaa lietsovien poliitikkojen toimintamekanismin? He lietsovat vihaa ja hyödylliset idiootit tekevät likaisen työn. Ja sitten poliitikko pesee kätensä. Mutta hyödyllinen idiootti ei päädy ristille juhlittuna sankarina Pilatuksen edustaman tarinan mukaisesti. Hyödyllinen idiootti päätyy pilaaman elämänsä.

MOT.