Räjähtelevät lepakot ja ääripäätarinan kaduilla partioivat junttimachot

 

-"Irakilaisia turvapaikanhakijoita ammuttiin ilmakiväärillä Kemissä heidän kotikadullaan. Viranomaisten mukaan hyökkäyksen kohteeksi joutuneet miehet eivät provosoineet hyökkäystä. Toinen ammutuksi tulleista miehistä kertoo, että Soldiers of Odin -katupartio mursi häneltä aiemmin kesällä kaksi sormea. Poliisi vahvistaa muukalaisvastaisen ryhmittymän jäsenten olleen osallisena joukkotappeluksi kirjatussa välikohtauksessa."-

Soldiers of Odin on puhunut. Nyrkeillä. Juuri sillä kielellä, jonka he hallitsevat suvereenisti.

Onhan teillä nyt turvallinen olo, onhan?

Tuossa lyyrisen puheen sormia ruhjovassa tapahtumassa on koko katupartioilmiön pihvi: Soldiers of Odin on yksi ilmenevä muoto hysteeriset mittasuhteet saaneesta vieraan pelosta. He ovat pelkureita. He ovat rasisteja. He ovat ääliöitä. He ovat väkivaltaan taipuvaisia machoilevia juntteja, joiden mieskuva on jämähtänyt jonnekin kivikauden ja 1930- luvun välimaastoon. Heidän pitäisi tajuta, että supersankari- saati natsileikit eivät kuulu aikuisuuteen. Piste.

Ja kun sinivalkoisen eetoksen humalluttama rasistiodinisti lähtee jakamaan oikeutta, ei siinä enää ole merkitystä, ketä lyödään ja ketä survotaan turpaan, kunhan on väärän väärinen tai aatteeltaan viallinen. Kunhan saadaan purettua paineita ja suojeltua tätä kärsinyttä kansaa kaikelta pahalta.

Mutta todellisuudessa se hetki, kun ihmisen näkee vain ihmisen uskonnon tai aatteen edustajana, on hetki, kun ei näe ihmistä enää lainkaan. Se on se hetki, jossa mies hakataan kadulla, kun hän ehkä oli muslimi tai mahdollisesti 'vasemmalle kallellaan'. Ehkä. Sillä usko siihen oli niin kova. Hänen oli pakko olla uhka, sillä ihonväri, kulttuuri, aate ja uskonto.

Siksi: nollatoleranssi. Siksi: nauru. Hulluudelle ei voi olla sosiaalista tilausta, eihän? Ja ketkä olivatkaan niitä, joiden toimintaa määrittää sokeasti usko ja aate? Niinpä. Heitä kutsutaan 'fundamentalisteiksi'.

Toistan nyt sen, mitä olen monasti jo aiemmin sanonut: kun joukko suomalaisia ihmisiä symppaa Odinin Sotureiden ja muiden saman aatteen ja ajatusmaailman elähdyttämää talkoohenkeä, eikä välitä siitä, miten näiden kadulla aatettaan mainostavien joukkojen toiminnassa on tarkoitus luoda positiivinen kuva natseista sekä rasisteista, niin kylmä hiki nousee pintaan.

Minä sanon nyt ihan suoraan: näissä kadulla kulkevissa äärioikeiston mainostempuissa ei ole kyse mistään suomalaisten auttamisesta. Kyse on poliittisesti motivoituneesta, äärioikeiston profiilin nostosta ja siihen on syynsä, miksi poliisin pitäisi tehdä tietyt asiat - kuten järjestyksen valvonnan - eikä noiden poliittisesti motivoituneiden joukkioiden, joiden motiivit ovat rasistiset ja lähtökohdiltaan ihmisiä joko syyllisinä tai vähintään potentiaalisina syyllisinä pitävinä.

Myös media voisi kiinnittää huomiota Odinin Sotureiden vanhojen tekojen kaivelusta siihen, että kyse on ehdasta natsilarppaajien joukosta, joka on valmis väkivaltaan ja hakeutuu siihen katupartioinnin verukkeella. Kyseinen joukkion on puolustamassa valkoista rotua ja kaipaamassa äärioikeistolaista yhteiskuntaa, jossa erilaisuus on virhe ja siellä hautausmaa on aina auki 24/7.

Minulla on vihje teille, hyvät median edustajat: kyse on natseista. Edelleen. N-a-t-s-e-i-s-t-a, ei siis mistään yksinäisistä susista, jotka ovat kännissä, vaan natseista, jotka harrastavat ehtaa rotuoppiin perustuvaa katupartiointia. Kyse on väkivaltaan taipuvaisista natseista, joiden päätavoite on päästä luomaan väkivallan uhkaa ja ehkä hieman lyömään muslimia päähän. Ja punikin verenkin olisi hyvä valua kadulla. Ihan vain varmuuden vuoksi. Ja natsit kadulla ei ole mikään iloinen asia, eikä tuon ilmiön kanssa voi käydä dialogia, sillä se on jo lähtökohtaisesti todellisuuskriittistä, eikä rationaalisen ajattelun lainalaisuudet päde: kuten jo aiemmin kirjoitin, Odinin Urpot eivät perusta toimintaansa todellisuuteen, vaan huhuille. Heillä ei ole mitään järkevää syytä partioinnille, vain heidän omat halunsa ja motiivinsa, jotka lienevät väkivalta ja oman aatteensa glorifioima usko suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan puolustamisesta.

SUPO on kannanotossaan 100% samalla linjalla kanssani:

-"Siellä (Soldiers of Odin -järjestössä) tulee esille hyvinkin vahva muukalaisvastaisuus – kyllä siitä voidaan käyttää termiä rasismi myöskin, Supon turvallisuus- ja alueyksikön päällikkö Kari Harju toteaa keskiviikon A-studiossa.

Soldiers of Odin -yhdistys itse kiistää olevansa rasistinen tai uusnatsistinen ryhmä, ja sanoo toimivansa vain suomalaisten turvallisuuden ylläpitämiseksi. Kari Harju ei tuota niele.

– Johtohenkilöillä tiedetään olevan rikostaustaa, ja se, että siellä (Facebook-ryhmässä) esitellään aseita ja on selkeästi rasismiin viittaavia kuvia, niin kyllä se kertoo siitä, ettei tämä järjestö ole ihan sitä millaisen kuvan se on julkisuudessa pyrkinyt antamaan itsestään, Harju sanoo.

Yle oli yhteydessä johtaja Mika Rantaan, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa."-

Tähän sopii kulunut sanonta:"He tekevät sen itse. LOL".

Kuulen korvissani herra Rannan sanoneen yo. lainauksen kohdalla YLE:n toimittajalle: 'Emmää puhu teiän kaa, ku te menitte kertoo, et oltiin tehtyy sillai tuhmasti'.

Todellisia sotureita, eikö vain? Junttimachojen kielellä voisi sanoa, että ei ole 'munaa edes toimittajan kanssa keskustella'. Minä toki olen tottunut kutsumaan tuollaisia ihmisiä vanhanaikaisesti termillä 'paskahousu', mutta jätetään se nyt sanomatta.

En jaksa enää sanoa mitään järkevää tästä aiheesta. Pelkkä puhe tuosta väkivaltaan taipuvaisesta junttimachojen supermieskerhosta on helmiä sioille. Eivät he ansaitse sanojani. Eivät he ansaitse kenenkään sanoja. He ansaitsevat diagnoosin, hoitosuunnitelman ja sen jälkeen unohduksen. 

Meidän on ymmärrettävä, että mikäli rikolliset alkaisivat tekemään poliisin työtä, me oikeastaan hyväksyisimme poliittisesti motivoituneen järjestyksenvalvonnan. Ja jos poliisi kuin vaivihkaa hyväksyisi tämän, se asemoi itsensä miltein 'valkoisen Suomen puolesta taistelevaksi järjestöksi'. Ja tämä on minusta mahdollisena skenaariona melko kylmä (joskin uskoakseni melko epätodennäköinen).

Se, miksi nämä odinistit ja muut punikin verestä haaveilevat joukkiot kasvavat todellista merkitystään suuremmiksi, on ihmisten tapa purkaa omaa agressiotaan tällaisten ryhmien kautta. Tämä ihan siksi, että katupartiot tekevät ’työtä’, jota me muut emme edes halua tehdä, muuten kuin salaa ajatuksissamme – ja siten katupartiot muuttavat maahanmuuttokriitikoiden ja muiden persujen agression lihaksi ja vereksi. Siksi katupartiot kiinnostavat.

Mutta minä en halua elää yhteiskunnassa, jossa poliittiset tavoitteet ylentävät ihmisen tekoihin, jotka ovat normaaleita, vahvoja arvojamme sekä moraaliamme vastaan. Sillä siinä maailmassa tavallinen rauhaa sekä demokraattista yhteiskuntaa rakastava ihminen on muuttunut ääriajattelijaksi (kuten esimerkiksi minä).

On ymmärrettävä ja hyväksyttävä se tosiasia, että vahvat arvomme ovat voimakkaampia ja tärkeämpiä kuin yksikään poliittinen ideologia, eikä yksikään poliittinen ideologia voi kävellä näiden arvojemme saati niitä ilmentävien lakien yli: 

-"...rikoslain 17 luvun 1 a §:ssä kriminalisoidaan nimenomaisesti kuuluminen rikollisjärjestöön rikosten tekemiseksi rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään, uskontoon tai vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai vammaisuuteen perustuvasta vaikuttimesta taikka niihin rinnastettavasta muusta vaikuttimesta."-

Nämä kaduilla kulkevat henkiset odinistit ovat ilmiönä mitä mainioin hyödyllisten idioottien aikaansaannos, sillä se sopii nykyiseen poliittiseen ilmapiiriin kuin nyrkki vääräuskoisen silmäkulmaan. Odinin soturit ja muut äärioikeiston kaduille vertaa kaipaavat muna kovana ölähtelevät sinivalkoiset junttimachot yksinkertaistavat maailmankuvaa yksinkertaisille ihmisille, jotka tyytyvät sirkushuveihin ja puhuvat ääripäistä, jotta ei oikeasti tarvitsisi ottaa kantaa. Hiljaisuus on Tolkun Ihmiselle helpompaa.

Kun isänmaan henkiset odinistit seikkailevat, saadaan ylläpidettyä myyttiä ääripäistä ja siitä, miten ne turvapaikanhakijat sittenkin vaaransivat yhteiskuntarauhan ja ne turvapaikanhakijat ovat juuri sopivia syntipukkeja kaikelle pahalle, sillä sen roolin he ovat saaneet ilman omaa vaikutusta asiaan. Riittää, kun he ovat olemassa. Ja tässä tarinassa nämä kadunturvajoukot tulivat kuin tilauksesta. Tämä julkisen keskustelun tarina ääripäistä on kuin P utkosen tarina räjähtelevistä lepakoista : kun kiinnitetään huomio epäoleelliseen, jäävät itse asiat piiloon.

Sano Soldiers of Odin, Suomen Sisu tai SVL, kun haluat väkivaltaa. Siis sitä parempaa, kotimaista.