Rakkautta, antabusta ja tarinoita Suomesta, jossa elämme #Vuosi2016

 

Olen tässä pohtinut.

Meillä Suomessa on parhaillaan aika erikoinen meininki.

Meillä Suomessa on parhaillaan menossa sellainen yleinen uhriutumisen ja vinkumisen meininki. Siis sellainen, jossa loukkaannutaan heti ja välittömästi, eikä siedetä kritiikkiä lainkaan, vaan vedetään heti tunteen puolelle ja vaaditaan itselle etuoikeuksia tehdä ja sanoa, mitä huvittaa. Jotain outoa on tapahtunut Suomessa. Jotain sellaista, jota en ihan täysin vielä hahmota.

Mietitään muutamia juttuja, jotka ovat Suomessa ihan okei. Tänään. Vuonna 2016.

Täällä asuu ihmisiä, jotka ihan vakavissaan uskovat siihen, että raha on oleellinen päätöksenteon mittari ja kaikki muu on jotain vasemmistolaista tunteilua. Kovilla luvuilla vaan päätöksiä, perkele, raha ratkaisee! Mutta nämä ihmiset sujuvasti perustelevat syitä kiusata ulkomaalaisia puhtaasti arvoperusteisesti, sillä mummojen vaipat on perusteena melkoisen arvolatautunutta, eikö vain? On siis tilanteita, joissa yhtäkkiä tunnelmointi arvoilla ja muulla epä-älyllisellä humpalla onkin osoitus kylmästä järjestä. Eikä näille rahoista puhuville ihmisille tee mitenkään tiukkaa vaatia rajoja kiinni ihan vaan siksi, että kulttuurit eivät kohtaa. Minusta tuohan on sitä riipivää humanismia, eikä sitä oikeaa insinööritiedettä, joka pelastaa maailman! Mikään ristiriita ei ole näille oman järkensä lumoissa oleville ihmisille liian suurta.

Miettikääpä hetki sitä, että tämä ajattelu on Suomessa ihan okei.

Täällä muuten ministeri saa lähteä, kun on kuulunut golfklubiin, joka on saanut avustuksia ja toinen saa jatkaa töissään uhriutuen, vaikka sukulaiset saavat tilauksia valtiolta. No, tietenkin nämä ovat eri asioita, sillä tuon ensimmäisen tapauksen henkilö oli nainen (Suvi Linden) ja toisen tapauksen henkilö oli mies (Juha Sipilä).

Miettikää, että tämäkin on Suomessa ihan okei.

Täällä asuu suuri joukko ihmisiä, joiden mielestä ravintolat saavat valita asiakkaansa etnisyyden perusteella. Tämä sama joukko uhriutuu välittömästi, kun ravintolat päättävät valita asiakkaitaan, eivätkä suostu tarjoamaan tilojaan rasisteille ja uusnatseille. Se on kuulemma ummehtunutta (mutta n******n käännyttäminen ovelta vain ihanan raikasta ja isänmaallista).

Miettikää, että tämäkin on Suomessa ihan normaalia ajattelua.

Täällä asuu yllättävän monta ihmistä, jotka ajattelevat verojen maksun olevan ihan perseestä. Heille toki kelpaa vapaa teiden käyttö, vapaa terveydenhuolto, vapaa koulutus, vapaat rokotukset, vapaa päivähoito, vapaa koko perkeleen yhteiskunta, joka on miltei kaikilla mahdollisilla mittareilla maailman huikein paikka elää ja olla. Mutku kommunismiverotus perkele pilaa kaiken.

Nämä ihmiset puhuvat Valtiosta ikäänkuin yrityksenä, mutta unohtavat sujuvasti se, että periaatteessa Valtion tuote ja tarjooma ovat juuri ne kaikki vapaasti nautittavat palvelut ja ne Valtion toiminnot, joiden avulla ylläpidetään yhteiskuntarauhaa, josta me kaikki saamme vapaasti nauttia ja se, miten niistä tuotteista maksetaan, ovat juuri ne verot. Ne perkeleen kommunistiset verot, jotka imevät sankarillisen duunarin ja urhean oikeistolaisen oman elämänsä sepän henkihieveriin. Oikeasti nämä ihmiset käytännössä sanovat, että he haluavat huipputuotetta, mutta eivät halua maksaa siitä mitään. He haluavat Mersun, mutta haluavat maksaa Jopon hinnan. Tai eivät edes sitä, sillä sekin olisi riistoa ja jotain vasemmistolaista isänmaan miehen vapauden kahlitsemista. Ei ihme, että että Jeppe juo, kun ahistaa.

Mutta jos Valtio olisi siis yritys ja kaikki pitäisi hinnoitella ja maksaa erikseen, loppuisi jokaiselta tavalliselta suomalaiselta rahat viimeistään siinä vaiheessa, kun olisi tarkoitus tehdä lapsia tai sairastuisi. Jos ette usko, niin miettikää Suomen kaltaisia maita, joissa on dramaattisesti Suomea alhaisempi verotus ja sama elintaso. Aivan, niitä ei ole olemassa, vaan siihen on syynsä, että tämä Suomen malli toimii.

Ja ei, en tarkoita, etteikö suomalaisessa systeemissä olisi parannettavaa, sillä sitä on aina. Mutta tämä meidän perusjuttu toimii aika kivasti edelleen.

Mutta miettikää, että näitä ilmaiseksi Mersuja ostavia on Suomessa iso joukko. Miettikää, että tämäkin on täällä ihan okei.

Täällä Suomessa asustelee myös ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään itsestään rikosilmoituksia syyllistyttyään kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Ja kun he saavat tuomion, he valittavat siitä.

Ja ihan tosissaan ovat, sillä heidän mielestään he ovatkin uhreja, kun heidät provosoi niihin kiihottaviin sanoihin jokin mystinen, loukkaavasti puhunut vihervasemmisto. En voi olla miettimättä, että jos ihminen on noin vakavalla tavalla vain ympäristöönsä reagoiva ajopuu, ettei kykene edes omista sanoistaan vastuuta kantamaan, niin ehkä ihminen ei silloin ole siinä kunnossa, jossa edes voisi itseään vastaan nostaa syytteen. Tai toisaalta, ehkä kannattaisi tehdä itsestään myös tutkintapyyntö väärästä ilmiannosta. Tällä tavalla useampi näkökulma tulisi katettua ja vihervasemmiston piinaama sielukin saisi ehkä rauhan. Tai voisi tehdä niistä loukkaavista provokaattoreista rikosilmoituksia, eikä itsestään. Toki minä oikeasti veikkaan, että nämä ihmiset kaipaisivat vain hieman rakkautta ja antabusta.

Mutta miettikääpä hetki sitä, että tuokin absurdius on täällä Suomessa ihan okei.

Meillä asuu Suomessa myös ihmisiä, jotka loukkaantuvat verisesti esimerkiksi tällaisesta palautteesta:

-"Nyt jumalauta oli kyllä semmonen teko sinä sairaiden, eläkeläisten ja pienituloisten tappaja, että on kyllä nyt syytä käydä siellä korvien välissä pieni keskustelu, sen mötikän, jota myös aivoiksi sanotaan, että nautitko enää Kansan luottamusta, eräs palautteenantaja kirjoitti.

– Sinun pitäisi irtisanoutua pääministerin tehtävistä, koska sinun olisi pitänyt jäävätä itsesi koskien Terrafamen rahoituspäätöksiä. Jos pääministerinä olisi tällä hetkellä naishenkilö, niin hänet olisi savustettu jo ulos, toisessa viestissä kirjoitettiin."-

Kun ajattelee, miten tässäkin on kyse ihan oikeutetusta ja oikeisiin, konkreettisiin asioihin osuvasta  kritiikistä ilman mitään törkyilyä, niin onhan tällaisesta julkisen debatin aloittaminen vain ala-arvoista. Erityisesti, kun muistaa, miten puhuttaessa esimerkiksi turvapaikanhakijoiden yleistävästä kutsumisesta raiskaajiksi, mikä olikin puolestaan tämän saman ihmisen mielestä ihan sillee oikeutettua puhetta, sillä ymmärtäähän sen, kun niitä lapsiakin pitää viedä harrastuksiin. Että luonnollinen vastareaktio. Että pitää ymmärtää. Ja muistutettiin vielä, miten kaikkien nyt pitää muistaa keskustella asiallisesti ja rauhallisesti. Että ihmisillä on vain huolia:

Ei koske se rauhallinen ja asiallinen keskustelu meitä kaikkia. Ei tarvitse meidän kaikkien ottaa huomioon ihmisten huolia esimerkiksi pääministerin toiminnasta, vaan jotkut voivat esimerkiksi pyrkiä hiljentämään YLE:n, jotta ei tarvitse noihin ihmisten huoliin vastata. Miettikää, että tämä on Suomessa vuonna 2016 ihan okei.

Täällä Suomessa myös asuu sellaisia ihmisiä, joille joku burka on suoraan Saatanasta ja on ihan kamalaa, kun nainen ei haluakaan näyttää tissiä. Mutta toisaalta, jos näytät sitä tissiä, olet heti huora ja halpa ja sinut voisi vaikka raiskata, jotta tajuaisit.

Miettikää, että tämäkin on Suomessa ihan okei.

Täällä Suomessa asuu yllättävän paljon ihmisiä, jotka loukkaantuvat rasistiksi kutsumisesta. Ei siis saisi kutsua ihmistä rasistiksi. Tulee paha mieli.

Nämä samat ihmiset toki kokevat olevan täysin oikeutettua kulkea muslimin perässä ja kutsua heitä esimerkiksi nimellä raiskaajaraiskaajaraiskaajaloinenloinenloinenloinenloinenloinenterroristiterroristiterroristiterroristiterroristipummipummipummipummipummipummipummipummimuslimipaskamuslimipaskamuslmipaskamuslimipaskamuslimipaskamuslimpaskaaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriraiskaajaraiskaajaraiskaajaloinenloinenloinenloinenloinenloinenterroristiterroristiterroristiterroristiterroristipummipummipummipummipummipummipummipummimuslimipaskamuslimipaskamuslmipaskamuslimipaskamuslimipaskamuslimpaskaaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriraiskaajaraiskaajaraiskaajaloinenloinenloinenloinenloinenloinenterroristiterroristiterroristiterroristiterroristipummipummipummipummipummipummipummipummimuslimipaskamuslimipaskamuslmipaskamuslimipaskamuslimipaskamuslimpaskaaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriraiskaajaraiskaajaraiskaajaloinenloinenloinenloinenloinenloinenterroristiterroristiterroristiterroristiterroristipummipummipummipummipummipummipummipummimuslimipaskamuslimipaskamuslmipaskamuslimipaskamuslimipaskamuslimpaskaaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriraiskaajaraiskaajaraiskaajaloinenloinenloinenloinenloinenloinenterroristiterroristiterroristiterroristiterroristipummipummipummipummipummipummipummipummimuslimipaskamuslimipaskamuslmipaskamuslimipaskamuslimipaskamuslimpaskaaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriraiskaajaraiskaajaraiskaajaloinenloinenloinenloinenloinenloinenterroristiterroristiterroristiterroristiterroristipummipummipummipummipummipummipummipummimuslimipaskamuslimipaskamuslmipaskamuslimipaskamuslimipaskamuslimpaskaaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeriaavikkoneekeri ja sitten kutsua väliin tulevaa naista kommari-vitun-suvakkihuoraksi, sillä sananvapaus on pyhä ja sitä tulee kunnioittaa.

Miettikää hetki, että tämäkin on täällä Suomessa ihan okei.

Täällä Suomessa asuu valtaisan monta ihmistä, jotka ihan vakavissaan uskovat nationalismin olevan jokin ratkaisu maailman ongelmiin. Siis sellaisen nationalismin, jossa määritellään selvät rajat eri etnisyyksille ja sitten määritellään ne rajat myös ihan fyysisesti, valtioiden välille. Jokainen kansa on oikeutettu omaan valtioonsa, kuulen jo korvissani isänmaallisen huutavan!

Nämä ihmiset vain unohtavat, että nationalismi ei ole toiminut ikinä. Keksimisensä jälkeen 1800- luvulla se on aiheuttanut enemmän ruumiita kuin mikään muu aate tai uskonto yhteensä. Nationalismin tuhoisuuden syy on yksinkertainen: rotu saati tarkkarajainen etnisyys eivät ole minkään hyvän alkua, vaan itsekkyyden aiheuttamaa turmeltunutta loppua, joka loppujen lopuksi aiheuttaa yhteiskunnan luonnottoman kuoleman. Surullista, mutta historian todeksi osoittamaa.

Ja silti tuosta kahelista nationalismista huumaantuneet ihmiset uskovat aatteeseensa, joka aiheutti nuo viime vuosisadan maailmanpalot.

Ja tämäkin historiaton hulluus on ihan valtavirtaa Suomessa vuonna 2016.

Olen tässä pohtinut.

Olen tässä pohtinut, että en oikein enää tiedä, mitä sanoa. Siksi on ehkä parempi lopettaa itseään viisaamman sanoihin:

-"Ihan oikeasti, mitä tässä maassa tapahtuu? Natsit marssivat avoimesti kaduilla poliisin suojeluksessa ja pääministeri määrää mitä hänen toiminnastaan saa uutisoida ja mitä ei. Tasavallan Presidentti kehuu ihan pohjoiskorealaisittain, että Suomi on loistava maa elää.

Ei tämä voi olla se Suomi, jossa haluamme elää."-

Vastaus Sakari Timosen esittämään kysymykseen on, että minä uskon tämän Suomen vielä olevan sen, jossa me haluamme elää. Ainakin toistaiseksi. Mutta sitä en tiedä, kuinka kauan.

Ehkä onkin parasta lopettaa vain tähän: 

Kuvahaun tulos haulle kissa

Pitäisikö sittenkin puhua vain kissoista? Ehkä.

MOT.