'Rohtuneet mummot' ja perussuomalainen kritiikkikriittisyys #AnttiHolma

 

Edustaja Tolppanen on uhriutunut. Hänen bloginsa on suljettu. Blogipalvelun ylläpitäjän mukaan edustaja Tolppasen blogi oli rasistinen blogi ja siksi se suljettiin.

Ja olihan se rasistinen blogi. Tämä johtuu aivan siitä yksinkertaisesta syystä, että edustaja Tolppanen on rasisti ja siksi hän kirjoittaa rasistisia juttuja, sillä se on rasistin luonto: kirjoittaa rasistista roskaa. Edustaja Tolppanen on siis aivan normaali perussuomalainen rasisti: ensin hän kirjoittaa rasistista roskaa, sitten siitä on seuraamuksia ja sen jälkeen rasisti tekee, mitä rasisti nykypäivän Suomessa tekee: uhriutuu ja valittaa oman sananvapautensa olevan uhattuna:

-”KATSON, että sananvapauttani on rajoitettu törkeällä tavalla sulkemalla blogini”, Tolppanen toteaa."-

Sen sijaan, että edustaja Tolppanen edes katuisi tai edes myöntäisi harrastaneensa rasistista ja muukalaisvihamielistä demagogiaa, hän tekee ns. 'kiemungit': valittaa, vinkuu, eikä hyväksy kritiikkiä (unohtaen sujuvasti, että kritiikin antaminen on myös sitä sananvapautta) ja sitten tehdäänkin jo rikosilmoitus (ja tuhlataan poliisin resursseja).

Aiemmin perussuomalaiset ovat lähinnä tyytyneet valittamaan kurjaa kohtaloaan netissä ja heidän valittamisensa ytimessä ovat puheet siitä, miten heitä ei saisi kritisoida, 'sillä sananvapaus ja jokainen mielipide on yhtä arvokas'. Tuo kritiikkikriittisyys on jo osa perussuomalaista folklorea ja siinä tavoite on aina uhriutuen kiinnittää huomio itse asian ohitse ja alleviivata heidän oikeuttaan sanoa aivan mitä tahansa. He eivät vain kestä kritiikkiä ja tulee väistämättä mieleeni, että miksi he edes sanovat mitään, kun eivät omien puheittensa aiheuttamia reaktioita kestä?

Mutta juuri nyt tuntuu siltä, että tänä vuonna perussuomalainen kyvyttömyys ottaa vastaan kritiikkiä, olisi saavuttanut täysin uuden tason. Sillä ei edustaja Tolppanen ole likimainkaan ensimmäinen perussuomalainen poliitikko, joka ei kestä omiin puheisiinsa kohdistuvia rasismiväitteitä, vaan noiden väitteiden todenperäisyyttä halutaan poliisin tutkivan. Näitä uudella tavalla poliisia vaivaavia kritiikkikriittisiä perussuomalaisia poliitikkoja ovat jo ainakin edustaja Tolppanen, BB- Tynkkynen, virpovia lapsia solvaava Kiemunki ja herra Salomaa, jonka harrastama vaino kaikkia erimieltä olevia kohtaan on saanut eeppisiä, nolouden mittasuhteita. Enkä minä usko noiden poliitikkojen jäävän ainoiksi tässä genressä, sillä uhriutumisella pyritään peittämään oman politiikan onttous, joka lienee yhteistä miltei kaikille uhriutuville perussuomalaisille poliitikoille (paino sanalla 'uhriutuville', sillä eivät kaikki perussuomalaiset 'uhriudu', sillä osalla on jopa ihan oikeaakin sanottavaa).

No, minä kerron nyt teille salaisuuden, jonka olen jo aikaisemminkin kertonut: Tolppanen, Tynkkynen, Kiemunki ja Salomaa: he ovat 100% rasisteja. Todistetusti. Ja heitä saa ja pitääkin kutsua rasisteiksi, sillä rasismi on asia, jota ei tule hyssytellä, sillä kyse on poliittisen toiminnan ja sen sisällön kritiikistä. Kyse on asioiden puhumisesta niiden oikeilla nimillä ja kyse on turhan poliittisen korrektiuden välttämisestä. Miettikää, minkälainen maa tästä tulisi, jos poliittista toimintaa ei saisi tai voisi enää kritisoida? Se ei olisi mukavaa maa, sen voin kertoa.

Noiden uhriutuvien perussuomalaisten tuntuu olevan vaikea ymmärtää, että sananvapaus ei ole suhteellista sananvapautta, eikä se ainakaan ole vain perussuomalaisten omaisuutta. Eikä minkä tahansa ajatuskuonan ulostaminen ole ylevää ja viisasta, eikä se jokainen mielipide ole sananvapauden nojalla yhtä arvokas. Päinvastoin: sananvapaus antaa meille mahdollisuuden myös arvottaa puheita, sillä se antaa kaikille mahdollisuuden esimerkiksi paljastaa, miten dorka olet. Se on myös perussuomalaisen oikeus: paljastaa oma typeryytensä.

Toisaalta sananvapaus antaa mahdollisuuden myös olla rakentava, fiksu ja älykäs sekä verbaalisesti ylivertainen. Jokaisella ihmisellä on tähän oikeus, eikä sivistysvaltio saati perussuomalainen saa tuomita ihmisiä tästä.

Sanavapautta ei ole myöskään vaade kuunnella saati uskoa kaikkea mahdollista roskaa, jota eetteriin tungetaan. Sananvapauteen EI kuulu velvollisuus kuunnella saati velvollisuus niellä kaikki mahdollinen moska ilman kritiikkiä. Sananvapauden ytimessä nimittäin on oikeus olla eri mieltä ja sanoa mielipiteesi olevan totaalista visvaa, ryönää, joka aiheuttaa syöpää. Uskokaa tai älkää: sananvapauteen EI kuulu samanmielisyys jonain olemuksellisena vaateena.

Miettikääpä, että edustaja Tolppanen kirjoittaa blogissaan Perussuomalaisten omilla sivuilla, miten tyttöjen ympärileikkaus ei olisi Suomessa kriminalisoitu, sillä muita kulttuureita halutaan 'suojella':

-"Me emme ole esimerkiksi kriminalisoineet naisten sukuelinten silpomista, me emme vaadi naisille oikeutta päästä moskeijaan, emme myöskään edellytä, että erilaisesta kulttuurista tullutta naista voi tutkia mieslääkäri tai, että miehen on tervehdittäessä käteltävä naista.

Naisella on loukkaamaton oikeus sanoa EI. Sitä oikeutta on myös toisesta kulttuurista tulevan noudatettava."-

Ja tämä koko lainaus on kokonaisuudessaan joko täysin valetta tai ainakin puolitotuutta, persulaista disinformaatiota, sillä esimerkiksi ympärileikkaus on Suomessa pahoinpitelyrikos:

-"Tyttöjen ympärileikkaus on kaikissa muodoissaan pahoinpitelyrikoksena rangaistava teko Suomessa. Tämä koskee myös reinfibulaatiota eli häpyhuulten uudelleen yhteen ompelemista emättimen sulkemiseksi synnytyksen jälkeen.

Tytön ympärileikkaamisesta tai siinä mukana olemisesta voi saada teon törkeysasteesta riippuen jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen. Näin on silloinkin, kun Suomessa asuva tyttö viedään leikattavaksi ulkomaille: teko on rangaistava, kun se kohdistuu Suomen kansalaiseen tai täällä pysyvästi asuvaan henkilöön tai kun tekijänä on Suomen kansalainen. Törkeän pahoinpitelyn syyteoikeus vanhenee 20 vuodessa tekopäivästä."-

Minä en myöskään keksi, missä meillä Suomessa on olemassa yleensäkään vaateita siitä, että miehen on tervehdittäessä käteltävä naista. En minäkään aina kaikkia ihmisiä kättele, sillä ei se ole mitenkään suomalaista. En myöskään oivalla, missä ovat vaateet siitä, että naisella EI olisi loukkaamatonta oikeutta sanoa EI (sillä meillä Suomessa kaikilla naisilla ON oikeus sanoa EI).

Tolppanen myös kirjoittaa, miten 'emme ole vaatineet edes naisrauhaa.'

Pardon my French, mutta tuo on ihan täyttä paskaa. Esimerkiksi seksuaalinen häirintä on kirjattu rikoslakiin, joka koskee aivan kaikkia ihmisiä sukupuoleen, etnisyyteen, ihonväriin tai puoluetaustaan katsomatta: seksuaalinen häirintä ON kriminalisoitu kaikilta ihmisiltä koko Suomessa.

Edustaja Tolppasen väitteen ydin on, että me 'me kohtelemme raiskaajia tasa-arvon nimissä silkkihansikkain, jotta emme loukkaisi heitä' ja tässä kohdassa annetaan selkeästi ymmärtää, miten toisesta kulttuurista kotoisin olevia raiskaajia kohdellaan eri tavalla kuin meitä kantasuomalaisia edustavia pottunokkaraiskaajia, sillä raiskaus on toisen kulttuurin ominaisuus. Tämän tarkoitus on simppeli: liimata ulkomaalaisen 'vieraan' päälle negatiivinen lataus ja saada ihmiset inhoamaan kirjoituksessa mainittuja 'eri kulttuureista tulleita ihmisiä':

-"Tasa-arvon nimissä eri kulttuureista tulleilta ei haluttu viedä sellaisia oikeuksia, joita heillä tuntuu olevan, mutta meillä ei ole."-

Ja sitten edustaja Tolppanen ihmettelee, miksi häntä kutsutaan rasistiksi. Todellisuudessa Suomessa seksuaalirikosten rangaistuksia pidetään yleisellä tasolla liian alhaisina ja todellisuudessa ulkomaalaiset saavat samanlaisia tai jopa kovempia rangaistuksia vastaavista teoista kuin saavat suomalaiset. Silti edustaja Tolppanen tekee tästä kulttuurikriittisen asian ja esittää valheeseen perustuvia, rasistisia johtopäätöksiä sekä muukalaisvihamielisiä väitteitä.

Edustaja Tolppasen rasistiseen tyyliin kuuluu myös käyttää halpahintaisen populistisesti iltapäivälehtien uutisointia oman dialoginsa eetoksen pohjana. Edustaja Tolppasen mukaan maahanmuuttajien tekemät rikokset johtuvat siitä, että 'suomalaisia arvoja ei kunnioiteta'. Tolppanen maalaa kuvaa ihmeellisestä onnelasta, meidän Suomestamme, joka on vastaanottanut pakolaisia ja tämä on johtanut siihen, miten tänne ihmeelliseen onnelaan ovat samalla saapuneet ne pahimmat rikokset, joita ei ikinä ennen ole ollut ja että tuohon tuotuun kulttuuriin kuuluu esimerkiksi koulutyttöjen raiskaukset:

 -"Viime päivien lehtiuutiset kertovat karua kieltä siitä, mitä tapahtuu, kun suomalaisia arvoja ei kunnioiteta. Koulutyttöjä raiskataan, ravintoloiden edessä otetaan Afrikka – Lähi-itä -matseja, kotikirurgiaympärileikkauksia harrastetaan, naiset pidetään kieliumpiossa, Suvivirsi ja Joulukuvaelma tuomitaan. Ei näin. Tämä ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin.”-

Näin sanoo edustaja Tolppanen. Suvivirrenkin ovat varastaneet. No, todellisuudessa 'Suvivirsi' lauletaan edelleen yli 90 % kouluista, vaikka monet suomalaiset uskonnottomat ja ateistit ovat halunneet poistaa uskonnollisen ohjelman koulun yhteisistä juhlista. Maahanmuuttajat eivät ole tuominneet meidän uskontoamme, eivätkä virsiämme, se on yksiselitteisesti valhe.

Edustaja Tolppanen on myös lausunut näin:

”Kun kävelee Vaasan keskustassa on olo nykyisin kuin astelisi jossakin Mogadishun torilla!”

Itse Vaasassa jonkun vuoden asuneena uskallan olla eri mieltä, sillä Vaasan keskustasta jäi Mogadishua paremmin mieleen valkoinen Vaasa.

Se, mitä meidän tulisi oppia näistä kritiikkikriittisten puheista ja muukalaisvihasta sekä suoranaisesta rasismista on se, miten tuossa kaikessa kakofoniassa on kyse paljon suuremmasta asiasta kuin ilmapiiriä pilaavista tolppaskiemungeista. Kaikki tuo todellisuuskriittinen anti-intellektuellismi mielipiteiden jalustalle nostamisineen sekä pelkotilojen ensisijaistamisesta argumenteiksi faktojen rinnalle ja yli, ovat oire suuremmasta taantumuksen pelokkaasta tuulesta, joka puhurina kulkee juuri nyt läpi koko Euroopan. Suomen hallituspuolueissa on yllättävän suuri joukko ihmisiä, jotka pelkäävät kaikkea erilaisuutta ja he yrittävät kaikin mahdollisin keinoin sulkea Suomea maailmalta, sillä 'sieltä tulee niitä 'vieraita', jotka eivät edes yritä sopeutua'. Ja siinä samalla kuin vaivihkaa, halutaan sulkea ovet seksuaalivähemmistöiltä, työttömiltä, vammaisilta, vanhuksilta ja opiskelijoilta ja ihmisoikeuksilta, sillä nuo kaikki ovat vain kuluerää.

Kansanedustaja Emma Kari kuvasi Suomen henkistä tilaa lyhyesti ja selkeästi tuoreessa kommentissaan:

-"Suomessa on meneillään kamppailu tämän maan sielusta. Siitä, millainen maa me oikein olemme. Minusta on selvää, että se kamppailu voitetaan. Sillä suomalaiset kieltäytyvät antamasta periksi."-

Me hyvät ihmiset emme saa antaa periksi. Emme vain saa, sillä miten kävi viimeksi, kun hyvät ihmiset olivat vain hiljaa?

Ja meidän hyvien ihmisten tulee silti edelleen pyrkiä ilmaisemaan itseämme sivistyneesti ilman, että syyllistymme vihapuheeseen. Vihapuhe on aina väärin, kohdistuu se kehen tahansa. Silti minunkin on pakko myöntää, että itselläni välillä kasvaa vihapuheen tunteita sitä typeryyttä kohtaan, joka on ominut itselleen oikeuden sanoa mitä tahansa, mutta joka loukkaantuu välittömästi kaikesta kritiikistä ja joka pyrkii aktiivisesti solvaamaan, yleistämään negatiivisesti kokonaisia ihmisryhmiä, dehumanisoimaan ihmisiä 'loisiksi' ja pyrkii erottelemaan ja eristämään ihmisiä toisistaan. Ja tämä on minusta sietämätöntä. Mutta pohjaton tyhmyys, typeryys ja suoranainen pahuus, joilla on rasismin ja tolppaskiemungin kasvot, ovat nykyään täysin oikeutettuja kannanottoja - ja tämä on minusta vain yksinkertaisesti väärin.

Minä en ihmettele lainkaan, että näyttelijä Antti Holma puhui 'rohtuneista mummoista':

-”Jos haluaa kärjistää ja sanoa ilkeästi, niin täällä vastaan tulevat joka päivä ja joka puolelta lapsille vittuilevat rohtuneet mummot. Terhikiemungit voittivat, minä hävisin ja siksi kerään kimpsuni. ”-

Enkä minä ihmettele tätä reaktiota lainkaan. Ihmisessä pitää olla jotain pahasti pielessä, jos noiden 'rohtuneiden mummojen' puheet ja toiminta ei ahdistaisi. Tuo ilmiö on totta ja se on arkea Suomessa jytkyn jälkeen vuonna 2016. Ikävä kyllä.

Rohtuneet mummot ja muut eltaantuneet tolppaskiemungit pilaavat vielä tämän maan ja hyvät ihmiset väsyvät. Siksi rasismin vastustaminen ei ole vain rasismin vastustamista: se on meidän kaikkien ihmisten suojelua, sillä se on meidän omien arvojemme puolustamista.

Rohtuneet mummot menköön takaisin koloihinsa ja pohtikoot rohtuneita juttujaan, ennen kuin tulevat takaisin ihmisten ilmoille.

Käännetään selkä, vedetään raja. Noiden rohtuneiden tolppaskiemunkien on ymmärrettävä, että yhteiskunta ei kaipaa heidän rasismiaan, eikä heidän vihapuheitaan. Ei nyt, ei ikinä.

Piste.