Soldiers of Odin tappaa #Naisrauha

 

Soldiers of Odin tappaa.  Soldiers of Odin hakkaa. Soldiers of Odin uhoaa väkivaltaa, valkoista voimaa ja punkkareiden turpiin vetämistä.

Meillä Suomessa urheista urhein Soldier of Odin Mika Ranta tuomittiin juuri pahoinpitelystä, kun piti naista ja miestä pistää turpaan. Ruotsissa paikallinen odinisti meni naisrauhan julistuksessaan vielä pidemmälle ja suoritti ns. ’lopullisen naisrauhoittamisen’. Hakkasi siis naisen kuoliaaksi:

Voisi siis sanoa, että Soldiers of Odin antaa aivan uuden merkityksen käsitteelle ’naisrauha’. Suomessa Soldiers of Odin suunnittelee myös ihmisten hakkaamista:

-”Sisäisessä Facebook-keskustelussaan päällystö vannoi kostoa tuhotyön tekijöille.

– Varmuuden vuoksi hakatkaa jokaikinen kuka nojaakin edes vasemmalle, Kemin johtoon kuuluva Jani Valikainen kommentoi keskustelussa.

Valikainen on yhdistysrekisterissä Soldiers of Odin ry:n virallinen varapuheenjohtaja, ja siksi Yle myös julkaisee hänen nimensä.

Monet paikkakunnat tarjosivat tukeaan "punkkareiden lyöntikisoissa" ja kannattivat partiointia ilman Soldiers of Odinin tunnusmerkkejä.

Kemin edustajat näyttivät ehdotukselle vihreää valoa.

– Ilman tunnuksiahan voi touhuta mitä haluaa. Sillä, että tunnukset päällä hyökkäilis surutta ihmisten päälle, menetettäis ne vähätkin kannattajat, toinen Kemin johtoporukasta kirjoitti.

– Tunnukset kotia ja tivoli päälle. Tehkää se mitä pystytte, hanat auki, kolmas järjestön Kemin-johtajista kehotti.”-

Myös Riikka Yrttiahoa, jota kutsutaan naisrauhan nimissä termillä ’horo’, tulisi odinien mielestä hieman kiusata:

https://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article8944552.ece/ALTERNATES/w960/9_6_soldiers%20of%20odin%20ruutukaappaus_05.jpg

Kenelle tuli muuten yllätyksenä, että MV ja herra Janitskin on Odinien mielessä, kun kaipaillaan kampanjaa? Olen hetken hiljaa. Nyt olemme jo todistamassa väkivaltaan lietsomista kantaväestöä vastaan.

Kun Soldiers of Odin oli syntymässä ja heistä kuultiin ensimmäiset parahdukset, osa ihmisistä ymmärsi heti, mistä on kyse: väkivallan marinoimasta natsilarppaamisesta, joka loppujen lopuksi paljastuu väkivaltaiseksi ja naisvihamieliseksi toiminnaksi. Viimeistään nyt me voimme ja meidän pitää unohtaa ne valheet, joiden mukaan Soldiers of Odin on puolustamassa ihmisten oikeutta kulkea kadulla rauhassa. Se on jo lähtökohtaisesti muutenkin turhaa toimintaa, sillä täällä saa ihan rauhassa ja turvassa kävellä. Paitsi, jos odinin vaimo valehtelee: silloin murskataan leukoja Mika Rannan esimerkin mukaan.

Me voimme myös unohtaa tarinat, joiden mukaan Soldiers Of Odin on puolustamassa naisten turvallisuutta (joka lähinnä typistyy odinien oman rasistisen pelon projisoinniksi). He haluavat vain hakea riitaa ja provosoida. Eivät nuo Odinit puolusta ketään. Paitsi omaa oikeuttaan lyödä naisia turpaan. Ja ketä tahansa muuta. Ja vaikka vain huhun perusteella, se riittää. Rasistin väkivalta nyt vaan on sitä parempaa väkivaltaa ja se on isänmaallisen junttimachon yksinoikeus.

Kun rikolliset alkavat tekemään poliisin työtä kaduillamme kulkevana ääripään mainoskulkueena, me hiljalleen alamme hyväksymään poliittisesti motivoituneen järjestyksenvalvonnan. En halua elää yhteiskunnassa, jossa poliittiset tavoitteet ylentävät ihmisen tekoihin, jotka ovat normaaleita, vahvoja arvojamme sekä moraaliamme vastaan. Sillä siinä maailmassa tavallinen rauhaa sekä demokraattista yhteiskuntaa rakastava ihminen on muuttunut ääriajattelijaksi (kuten esimerkiksi minä).

Miettikääpä sitä, että nämä Soldier of Odinit nauttivat myös hallituspuolueen suojelua. Perussuomalaiset kansanedustajat ovat olleet sitä mieltä, että odinit ovat vain harmittomia partiolaisia, jotka kulkevat kadulla tekemässä hyviä tekoja. Että ei se nyt väärin ole. Saahan sitä kadulla kulkea. Toki he aktiivisesti unohtavat, että kritiikin kärki katupartioissa kohdistuu poliittisesti motivoituneeseen partiointiin, jossa jo lähtökohdat ovat rasistiset ja väkivaltaan hakeutuvat. Mutta ei tuollainen turhaan häiritse hallituspuolue Perussuomalaisia. He vain harjaavat silittäen myötäkarvaan ja kiinnittävät huomion muualle, sillä PS:n edustajien mukaan natsipartiot sekä rasismi ovat vain iloisia asioita, joita ei saisi rajoittaa.

Kun Laura Huhtasaari sanoo, että "Kyllähän tuolla kadulla saa kulkea millaisella ideologilla hyvänsä", niin olemme kuitenkin nähneet, että pellen ideologia tikkareineen on suomalaiselle yhteiskunnalle se, mihin raja vedetään. Julkisesti voidaan kuitenkin puhua 'pakoloisista', 'raiskaajista' ja 'islamin invaasiosta, jossa meille tulee tappajia' (mutta olepa pappi tai pelle, niin sinut viedään putkaan). Viesti on selkeä näillä PS:n poliitikoilla: meillä kaikilla ei ole samoja oikeuksia. Poliitikot sanovat, että ihmisten tulee saada vapaasti kulkea kaduilla, eikä siksi katupartioita voi kieltää. Paitsi tietenkin, jos kyse on pelleistä, jotka ärsyttävät natseja.

Suomi vuonna 2016: toisilla eri säännöt kuin toisilla. Minusta on käsittämätöntä, että joudumme edes keskustelemaan siitä, ovatko tällaiset katupartiot hyväksyttäviä vaiko ei. 

Eivätkä nuo Odinit hae muuta kuin verta. Odinit ovat puhdas uhkaan perustuva mainoskampanja. Väkivaltaa kaipaa väkivaltarikollinen, väkivaltaa kaipaa identiteettiään meille kaikille tuputtava natsi. Ei kiitos. Minun Suomeni ei ole Odinin, jonka agendalla ovat pelko, väkivalta sekä valehtelu:

-"On vain yksi organisoitunut, kansainvälisesti verkostoitunut, äänekäs ja vaarallinen ääripää, äärioikeisto. Ei ymmärretä, että liioittelu, valehtelu ja mustamaalaaminen ovat juuri sellaisia tekoja, jotka lisäävät vastakkainasettelua, aiheuttavat pelkoa, lennättävät polttopulloja ja lopulta toteuttavat pelot."-

Valehteleva väkivaltajoukkio kulkee kaduillamme. Juuri nyt. Ja me vain kaiken nielevässä tolkullisuudessamme hymistelemme ja hyväksymme. Ruumiitako me tolkun ihmiset odotamme, ennen kuin Odinit voidaan kieltää?

Odinit ovat Perussuomalaisten suojeluksessa. Ja tämä on minusta perverssiä, joskin ei yllättävää, sillä PS:n ja odinistien suhteessa on kysymys jaetuista arvoista: näiden kummankin maailmassa on aivan eri asia, kun valkoinen tappaa naisen kuin pigmentiltään poikkeava saati muslimi. Muslimin ja tumman ihmisen tekemänä murha, raiskaus sekä oikeastaan mikä tahansa, ovat paljon pahempia kuin valkoisen tekemänä. Kun muslimi raiskaa, on se esimerkki koko kulttuurin vinoutuneesta luonteesta, valkoinen mies tekee saman, niin pojat ovat vain poikia ja ’sillä oli minihame’. Tämä on perussuomea, tämä on odinistin sielua.

Vai pitäisikö meidän edelleen vain sanoa, että ‘saahan sitä lapsia viedä harrastuksiin’? Että saahan sitä kaduilla kulkea mainostamassa omia pelkojaan ja omaa eriarvoisuuteen perustuvaa agendaansa?

Ei tässä ole kyse ideologioista, vaan siitä ajatuksesta, että ihmisiä ei saa lyödä turpaan saati sortaa. Eikä tämä ole ideologinen kysymys. Tässä on kyse arvoistamme. Kun perussuomi komppaa odinisteja ja kutsuu väkivaltaa sekä rasismia vastustavia ihmisiä ’fillarikommunisteiksi’, asemoi perussuomi arvomme väkisin poliittiselle kartalle, jotta voisi puhua väkivallastakin vain yhtenä mielipiteenä, yhtenä mahdollisena kannanottona, sillä ’totuus löytyy sieltä väliltä’. Siksi perussuomi komppaa odinisteja: he ovat samalla asialla. Mutta väkivaltaa, eikä ihmisten huonoa kohtelua tule ideologisoida. Ikinä.

Voin kertoa teille salaisuuden: väkivallan sekä rasismin suhteen ei ole ääripäitä. On vain arvomme lähtökohtana ja ne, jotka niitä arvoja rikkovat. Väkivallan sekä rasismin suhteen totuus ei löydy ’sieltä ääripäiden välistä’. Paitsi, jos me annamme tämän tapahtua. Minä toivon, että emme anna.

 

PS. Näin odinisteja komppaa kansanedustaja ja poliisi Mika Raatikainen 10.6.2016. Kun ei edes yritetä ymmärtää kritiikkiä, vaan tarina pitää raamittaa tarkoituksella väärin, jotta PS:n vaalikampanja kaduilla saisi rauhassa jatkua:

Jos siis vielä ihmettelette, miksi poliisi ota vakavasti Soldiers of Odinien toimintaa, niin tässä muutama osaselitys:
1. Poliisi ei tutki rikoksia tai yhdistä jäsenten tekemiä rikoksia ryhmään, jos ne on tehty "ilman tunnuksia".
2. Hallituspuolue PS ja useat sen kansanedustajista tukevat ja tätä ryhmää ja sen toimintaa. Kuten sanoin: aateveljiä ja SoO on mitä mainioin PS:n kaduilla kulkeva mainoskampanja.

Lisäksi: YLE:n julkaisemissa Facebook-viesteissä korostetaan, miten odinistien julkisuuskuvaa halutaan vimmalla pitää siistinä ja kauniina, sellaisena isänmaallisena ja hyvää tarkoittavana. Ja tämä on juuri se syy, miksi noissa viesteissä suositellaan katupartioihin tunnuksettomia 'sotureita', jotka sitten voisivat tarvittaessa pahoinpidellä vastaan tulevia 'vasemmalle nojaavia' sekä 'tummanahkaisia' ihmisiä. Eikä ole sattumaa sekään, miten SoO kokee poliisien olevan heidän puolellaan: sillä siitä tunteesta pitää huolen esimerkiksi Mika Raatikainen.