Tampereen ratikka ja järjen nyrjäyttävä dialogi #Syöpä

 

-"Tampereen valtuusto on keskustellut pääasiassa rauhallisesti maanantaina. Valtaosa puheenvuoroista on ollut asiallisia, mutta muutamia värikkäitäkin kommentteja on kuultu.

Nämäkin toteutuisivat valtuutettujen mielestä, jos ratikka kaupunkiin tulisi:

·      Kuurot eivät kuule ratikkaa ja jäävät sen alle.

·      Ihmiset saattavat myös yrittää itsemurhaa ratikan alle heittäytymällä.

·      Ratikkaa ei voi rakentaa, sillä Trump voittaa Yhdysvaltain presidentinvaalit ja tulee lama.

·      Häviääkö Kalevan ABC? (ei)

·      Audi-miehet eivät jätä autoaan vandaaleille.

·      Ulkopaikkakuntalaiset eivät pääse kunnolla teatteriin.

·      Kaupungin velan takia asuntojen hinnat laskevat."-

Tampereella on kokoustettu. Aiheena Tampereen oma ikiliikkuja, todellinen Ikurin Turbiini, ratikkahanke. Seurasin keskustelua livenä ja minun on pakko myöntää yksi asia: olin saada syövän.

Sillä se keskustelu oli kuin Kummelin, Donald Trumpin ja Helsingin kasvisruokapäivä- keskustelun inspiroimaa, Työmies Putkosen krapulaiset kasvot omaavan ratikkakriitikon pelonsekaista puhetta ratikoiden lähettyvillä räjähtävistä pikkulapsista ja varoituksia jihadistin kulkemisesta raiteilla palaviin ghettoihin. Tarinasta puuttui enää Työmies Putkosen sattumalta löytämä yksinäinen mies, joka olisi kertonut, miten ratikka pilasi hänen elämänsä, vei perheen, vei terveyden, vei elämänhalun, vei kaiken (kunnes uskonveli Mika Niikko sai järkättyä juuri hänen järjestölleen rahaa ja elämänhalu palasi).

Ratikkakriittiset, maahanmuuttokriittiset, ajatuskriittiset, mitä näitä nyt on. Miettikää, ne ihan oikeasti kelaa näitä juttuja:

Terhi Kiemunki Ajatuskriittisestä puolueesta pohdiskeli, miten 'Tampere on sen verran lännessä, ettei meillä ainakaan Venäjän pelkoa pitäisi olla.'

Puoluetoveri Kaleva komppasi muslimien virpomista inhoavaa Kiemunkia sanomalla, miten 'Persunuoret kannatti ratikkaa, koska lapset ovat yksinkertaisia ja ajattelemattomia.'

Mikko Leppälahti Kokoomuksesta ei puolestaan halua ratikkaa, koska 'se painaa kaksinkertaisesti bussiin verrattuna ja sillä ei pysty väistämään'.

Satu Sipilä (KD) on puolestaan vastustanut ratikkaa varmuuden vuoksi, koska se sekä aiheuttaa ääntä ja siksi, että se on niin hiljainen (ja kuurot kuolevat).

Mikko Alatalo (KESK) puolestaan ruoti keskiluokan etuja ja kertoi, miten Audi-mies ei halua jättää autoaan 'vandalisoitavaksi' johonkin kauas ja sitten tulla ratikalla keskustaan.

Herra Vuohensilta Keskustasta pohti puolestaan, että valtuutettujen on jo mietittävä vaalimenestystään ja että 'työttömät ne vaan ajelee ratikalla tylsyyttään'.

Terhi Kiemunki Ajatuskriittisestä puolueesta puolestaan myös huolestui Kalevan ABC:n kohtalosta ratikkapäätöksensä vaikuttimena.

Minulla itselläni ei ole mitään ratikoita vastaan sinällään, sillä minulla on monta ratikkaystävää. Kunhan eivät itseään tykö tuputa, niin saavat olla rauhassa. Ratikan suhteen valtamedia ja punavihervasemmisto voisi myös katsoa peiliin ja miettiä, ovatko ratikat kovinkaan turvallisia, sillä ratikoilla on selkeä yliedustus useissa eri rikoksissa Suomessa. Ja kyllä kansalla on oikeus tietää, kauanko vasemmisto aikoo ratsastaa sillä yhdellä uhrilla, sillä jokainen tajuaa, että uhri kyllä itse provosoi tilanteen ja Eppu on syytön! Kyllä uhrillakin on vastuuta!

Ja tänäänkin ratikka on Helsingissä vienyt ihmisiä töihin ja takaisin. Kuten se on myös kuljettanut tasapuolisesti kaikkia: lapsia, vanhuksia, vammaisia, homoja, ulkomaalaisia, rikollisia, raiskaajia, kaikkia. Miettikää tätä ja laittakaa valoja päälle! Nimittäin jos jotain pitää Tampereellakin tehdä, niin vetovoimatekijöitä pitää heikentää kansallisen eheyden turvaamiseksi, ei vahvistaa! Nyt tuo ratikka olisi kuin avoin kutsu edistää vihamielistä maahanmuuttoa ja homosaatiota. Mikä yhteiskunta kylvää oman rappion siemenensä? Ratikkaan se Roomakin tuhoutui!

Luojan kiitos, herra Trump voittaa pian USA:n vaalit ja sitten hän yhdessä Putinin kanssa jakaa Suomen osaksi Putinin etupiiriä ja sitten kaikki raidefasistit ja ratikkahyysärit ja muut homot lähetetään Siperiaan oppimaan tavoille, saatana. Me emme voi, emmekä saa unohtaa, että Mannerheim ei taistellut pakkasessa itärintamalla vain, jotta ratikat saisivat tunkeutua Suomineidon helman alle kuin tahmainen, karvainen raiskaaja ja häpäistä Äiti Maan Pyhän Asfaltin sekä räkiä Audin konepellille. 

Jotenkin minusta tuntuu nyt tältä:

On olemassa selkeästi syitä, miksi Kummeli syntyi Tampereella - ja miksi minä olen enemmän Monty Pythonin miehiä. Minusta on siksi hieman pelottavaa, miten vaikuttaa tarkoitushakuiselta se, että Tampereen valtuusto on täyttämässä sen 'mansehuumorin' tyhjiön, jonka Kummeli lopettaessaan Suomeen ja Tampereelle jätti. Politiikan ei nimittäin pitäisi olla noin arvoton show. 

Miettikääpä muuten, että tuollainen reilun 6 tunnin kokous maksaa sellaiset 35.000€. Onnea, tamperelaiset! Kyllä tästä kokouksesta kannatti maksaa! Toki arvostan omalla tavallani noiden valtuutettujen tarmoa tuoda viihdettä kotikatsomoihin, mutta samalla mieleen tulee myös ajatus siitä, mihin jamaan keskustelu on Suomessa ajautunut juuri nyt vuonna 2016. On se kaameaa kuraa.

Näin kuntavaalikampanjan kohta Tampereen valtuusto todellakin näytti, että todella kannattaa miettiä, keitä ihmisiä sinne valtuustoihin äänestää tulevissa vaaleissa (Vihreiden listoilla on muuten valtavasti hyviä ehdokkaista, vink, vink).

Ai niin, miten itse äänestyksessä kävi?

No, Ratikka tulee Tampereelle äänin 41-25. Ja se valmistunee heti Länsimetron, Guggenheimin ja Olkiluodon jälkeen.

 

PS. Sanna Marin oli timanttia. Oikeasti. Loistavasti hoidettu tuo käsittämätön ja kunniaton performanssi. Nobel Sanna Marinille!