Timo Soini, rasistisen puolueen puheenjohtaja #Nakkimuki

 

-”Yksittäisillä perussuomalaisilla voi olla yhteyksiä äärijärjestöihin ja liikkeisiin, myöntää perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini Ylen haastattelussa. Soini korostaa kuitenkin, että koko puoluetta ei tule leimata tällä perusteella.

- Perussuomalaiset on kunniallinen, Suomen toiseksi suurin puolue ja hallituspuolue, johon kuuluu satojatuhansia jäseniä. Ei heitä voi leimata.

Soini sanoi aikovansa keskustella julkisuudessa esiintyneistä tiedoista puoluesihteerin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa. Hänen mielestään on hyvä selvittää, ovatko tiedot totta.”-

Näin kertoi meille Timo Soini tänään 22.9.2016.

Huomaatteko lainkaan, mitä Timo Soini tässä tekee? Ettekö? No, minäpä kerron. Timo Soini toistaa tässä sitä samaa retorista bluffia, jota hän käytti myös ei-tuomitessaan natsien väkivallan. Timo Soini nimittäin samassa periaatteessa myöntää, mutta ei kuitenkaan myönnä – ja silti hän sanoo, miten ’ei voi leimata’. Miksi edes voisi leimata, jos ei edes oikeasti myönnä koko asiaa?

Timo Soinin puhe on pelkkää sanahelinää. Aivan, kuten hänen aiempi poliittisen väkivallan neutralointinsa ja Neuvostoliiton aikanaan lanseeraama ’whataboutisminsa’. Jari Tervoa lainatakseni, tuo puhe on ’nolon vätyksen’ puhetta.

Minäkin voin myöntää, että minä voin olla samannäköinen kuin David Beckham sen perusteella, että aiheesta on puhuttu paljon. Näin minä luon illuusion, että minä oikeasti ajattelen asian mahdollisesti olevan totta ja siten voin esiintyä itsekriittisenä ja asiallisena keskustelijana. Voisin myös lieventää myöntämistäni sanomalla, että ’asia on hyvä selvittää’. Tämä kuitenkin vie pohjan kokonaan alkuperäiseltä väitteeltä ja todennäköisesti Timo Soini myöhemmin kertoo harjanneensa rasistinsa pörröisiksi ja toteaa: ”Ei ollut yhteyksiä”, jonka jälkeen he voivat todeta entistä pontevammin, miten ’ei saa leimata’.

Yhteistä näille kahdelle tapaukselle on se, että kaikki tietävät jo etukäteen, että kyse on bluffista. Kaikki nimittäin tietävät jo etukäteen, että minä en ole David Beckham ja kaikki tietävät jo etukäteen, että perussuomalaisilla on yhteyksiä äärijärjestöihin ja äärimmäisiin, äärimmäisen typeriin, rasistisiin liikkeisiin.

Siksi näiden kummankin asian julkinen pohdinta on ja olisi pelkkää bluffia, jossa Timo Soinin tarkoitus on vahvistaa ajatusta siitä, miten perussuomalaisia ei saa ’leimata’ ja jotta he voivat ylläpitää omaa uhriutumisen narratiiviaan.

Timo Soini toistaa tässä jo aiemmin lanseeraamaa teemaansa, miten Perussuomalaisia ei saa ’leimata’ heidän edustajiensa perusteella. Timo Soini on jo aiemmin todennut, miten on tuhmasti sanottu, jos Perussuomalaisia sanoo puolueena rasistiseksi puolueeksi. Timo Soinin logiikan mukaan hänen puolueensa kutsuminen rasistiseksi puolueeksi on tuhmasti sanottu ja sen sitä ’leimaamista’, sillä ’viime eduskuntavaaleissa äänestäneet 524 000 suomalaista äänestivät rasistien suojelijoita. Väite on pöyristyttävä ja perätön, Soini kirjoittaa tänään sunnuntaina tiedotusvälineille lähettämässään lausunnossa’.

Kun on ääniä tietty määrä, niin ei voi olla rasistinen. ’Perätön väite’, sanoo Timo Soini.

Minäpä kerron teille, miksi Timo Soinin uhriutuva loukkaantuminen on pötyä. Minä voin kerrata teille, hyvät ihmiset, mistä Timo Soini puhuu ja minä voin kerrata – jälleen kerran – sen, miksi Timo Soini puhuu ns. ’muunneltua totuutta’. Jo pelkästään tutkimusten mukaan PS on rasistinen puolue.

Ja minä voin listata teille helposti muutamia henkilöitä, joiden puheet ovat niiden puheiden taustalla, joiden perusteella PS on täysin oikeutettua määritellä rasistiseksi puolueeksi, joka hellii ja hyysää rasismia ja rasisteja. Oletteko valmiita? Kas, tässä:

Sebastian Tynkkynen, burka ja kroonistunut muslimien solvaaminen.

Maria Tolppanen ja valheiden oikeuttama pelkoretoriikka ihmisten solvaamisen ytimessä.

Olli Immonen, joka kaipaa valkoista vallankumousta sekä pelkää Itä-Helsingin ghettojaRasistiNatsi.

Jari Lindström ja valkoista ylivaltaa kaipaavien kaduilla kulkevan mainoskampanjan tukeminen.

Laura Huhtasaari, ihmisoikeuskriittisyys ja Rajat Kiinni!

Juho Eerola, natsiavustaja ja muslimien pedofilia.

Matti Putkonen ja rasistien helliminen.

Jussi Halla-aho, kulahtanut islamin pahuudella demonisointi  ja hänen krooninen rasisminsa PS:n maahanmuuttopolitiikan ytimenä.

Sampo Terho ja rotuopit.

Jussi Niinistö ja hassun hauska fasismi.

Teuvo Hakkarainen, terroristit, neekeriukot  ja minareettien möly.

Terhi KiemunkiBagdadin tori ja hänen virpovien muslimilapsien solvaamisen hyväksyvä kiemurtelunsa.

Juha Mäenpää ja tulipalon onni sekä autuus.

Jani Salomaa ja ihmisten kutsuminen apinoiksi sekä raiskaajiksi.

Teemu Lahtinen ja Suojeluskunnan kaipuu, kun vieras pelottaa.

Musliminkeittäjät sekä muut brutaalit rasistit.

Eikä tämä lista ole edes täydellinen. Nämä vain tulivat itselläni ensimmäisinä mieleen.

Ja Timo Soini hyväksyy tämän kaiken. Kaiken. Koko Timo Soinin puolueen maahanmuutto-ohjelma on puhtaasti rasistinen. Timo Soini korkeintaan heittää pahimmat ei-salonkikelpoiset, brutaalit junttirasistinsa pois puolueestaan, mutta itse ongelman ytimeen hän ei puutu. Ja miksi puuttuisikaan: rasismi toi hänen jytkynsä, eikä puolueen uutta perimää haluta kuin korkeintaan harjata siistimmäksi, mutta ei sitä poisteta.

Minä sanon sinulle, Timo Soini, nyt ihan suoraan: Perussuomalaiset on rasistinen puolue. He ovat sitä niin ohjelmallisesti kuin puheissaan sekä teoissaan. Todistetusti.

Perussuomalaisten paradoksi on, että he itse tekevät valtaisia yleistyksiä lähtien eri etnisyyksien tuomitsemisesta promillen suorittaman rikollisuuden vuoksi, mutta edes 1/3 puhtaan rasistisen agendan kansanedustajista, puheet musliminkeitosta, julistukset valkoisesta vallankumouksesta saati edes puhtaasti nuiva maahanmuutto-ohjelma, jonka ytimessä on ihmisten eriarvoistaminen etnisyyden perusteella, eivät riitä oikeudeksi kutsua puoluetta rasistiseksi (jota puolue kiistatta on).

Silti me kuulemme perussuomalaisia puheita, joissa miltei mitä tahansa puhetta lapsien kutsumisesta kakan väriseksi saati virpomaan tulevien muslimilapsien solvaamista puolustellaan ja tuon puheen kritiikkiä kutsutaan demokratian vastaisuudeksi ja sananvapauden rajoittamisen kaipuuksi. Miettikää: tässä tarinassa pitää olla oikeus sylkeä mustaa miestä naamalle, mutta tämän kritisointi on sitten inhaa vihapuhetta. Ja tässä on Timo Soinin todellisen kantaaottamattomuuden ruma ydin, juuri tästä on kyse: aktiivisesta oikeudesta saada solvata itselleen vierasta, mutta tätä ei saisi kritisoida.

Minä itse olen eniten oppinut politiikasta ja sen merkityksestä muinaisen SMP:n toimesta. Minulla on ollut ilo tuntea muutamia karismaattisia SMP:läisiä, jotka omalla sosiaalisella herkkyydellään sekä rujolla oikeudenmukaisuuden tunnollaan saivat minut nuorena ja typerän ylimielisenä idealistina näkemään ihmisen sanojen sekä tekojen takaa. Minä edelleen pidän siitä rujosta, koristelemattomasta tavasta pyrkiä kaikessa toiminnassa oikeudenmukaisuuteen, sillä se rujous syntyi kömpelöstä vilpittömyyden aitoudesta, eikä se pitänyt sisällään mitään korulauseita. Se vain oli. Nykyisessä SMP:n perillisessä Perussuomalaisissa tuosta kaikesta hyvästä on jäänyt jäljelle vain rujous, joka on typistynyt kyynisen mulkkuuden brutaaliksi rujoudeksi ja oikeudenmukaisuuden sekä sosiaalisen herkkyyden tilalle ovat tulleet ilkeys sekä vallan pöhöttämä ylimielisyys. Ja tämä on minusta vain surullista.

Yhteiskunnallemme on haitallista ja jopa vaarallista, jos täällä Suomessa, jossa avoin rasismi vihapuheineen on nykyisin yhä yleisempää, ei saisi keskustella rasismista avoimesti lainkaan, mutta rasistinen puhe pitäisi sallia, sitä puolustellaan ja siihen kohdistuvasta kritiikistä loukkaannutaan hallituspuolueen toimesta. Sillä tuo Timo Soinin toiminta ja hänen puheidensa uhriutuva perussuomalainen hauraus kaikkea kritiikkiä kohtaan, on vain pyrkimystä kiinnittää huomio muualle sekä tarkoitus on normalisoida rasismi validiksi kannanotoksi (onhan se PS:n nykyinen luonto).

Mutta meidän tavallisten ihmisten tulee kritisoida rasismia. Meidän tulee tuoda esiin rasismi. Meidän ei tule hyväksyä rasismia. Meidän ei tule olla poliittisesti korrekti rasismia kohtaan. Meidän tulee vetää raja, sillä rasistit eivät sitä tee.

Se, että sinä, Timo Soini, et meinaa tätä avointa keskustelua sekä kritiikkiä kestää, kertoo sinun olevan kritiikkiä sietämätön moukka. Et juuri muuta. Jos et kestä kuumuutta, kannattaisi tulla pois sieltä keittiöstä, hyvä Timo. 

Perussuomalaisten puolueessakin on ihmisiä, joilla on jäljellä sosiaalista herkkyyttä ja oikeudenmukaisuuden tajua. Minä en vain ymmärrä, miksi he eivät puolueena näe sitä valtaisaa potentiaa, joka asuu esimerkiksi Tiina Elovaarassa sekä Arja Juvosessa?

Rasismi ei nimittäin kanna ikuisuutta. Inhimillisyys kantaa, nakkimuki ei kanna. Mieti sitä, Timo Soini.

 

PS. Kirjoitus on päivitys vanhemmasta tekstistä, joka suorastaan vaati uudelleen lämmittelyä Timo Soinin itseään toistavan ja toistuvan sanahelinän vuoksi.