Timo Soini, valhetta ja bluffia #höttöpallo

 

Timo Soini on puhunut. Timo Soini on uhonnut. Timo Soini on…No, ollut Timo Soini.

Onneksi Timo Soinin plokinaattori suoltaa sen verran lyhyitä tekstejä, että ne voi kopioida kokonaisuudessaan tänne, jotta näette, mistä puhun:

-”Punavihreät kyykkäsivät omistajaohjauskeskustelussa Eduskunnassa. He tulivat tosiasioilla tyrmätyiksi.

SDP oli vaisu. Kuin lehmänhenkäys. Puhti oli poissa. SDP on itse ollut valtionomaisuuden suurin myyjä, vihreät toiseksi suurin ja vasemmistoliittokin pääsee jossakin mitaleille, kolmanneksi suurimpana myyjänä.

Vasemmistoliitto oli hallituksessa kun sähköverkot myytiin. Olivat kuulemma vastaan – vailla vaikutusta. Perussuomalaisten hallitusasema toi avun ja korjauksen.

Vihreiden omistajaohjaus ei tuonut kohtuutta herrojen erorahoihin ja kultaisiin kädenpuristuksiin. Kantti petti kesken kauden. Ydinvoimasta tehtiin hallituskysymys. Lähtö tuli ja omistajaohjaus meni.

Tarvittiin Perussuomalaiset hallitukseen, jotta ahneuteen ja puliveivaukseen puututaan. Erokorvaukset puolitettiin ja veroparatiisien käyttö valtionyhtiöissä kiellettiin.

Punavihreät puolueet eivät saanet aikaan mitään korjausta näihin epäkohtiin. Me saimme.

Haastamalla horjutetaan. Perussuomalaisten on toreilla ja turuilla tuotava totuus esiin.

Paskalaki korjattiin, kun Perussuomalaiset ajoivat muutoksen ensin hallitusohjelmaan ja sitten läpi.

Takuueläkettä on nostettu jo kahteen kertaan. Punavihreillä ei ollut mitään annettavaa pieneläkeläisille.

Kuntavaalit on ensimmäinen todellinen kuntopuntari. Aloin Espoossa kuntavaaliehdokkaaksi, samassa kokouksessa esimerkin voima toi 21 ehdokasta lisää.

Perussuomalaisten ajamana maahanmuuttopolitiikka kiristyy huomattavasti.

Eduskuntavaalit ovat kolmen vuoden ja runsaan 1000 päivän päästä. Viimeksi punavihreät lyötiin lättäjalaksi kolmen ja puolen viikon kirillä. Haastamalla kunnolla ja ilmat lähti höttöpallosta.”-

Öyh, öyh.

Timo Soini ilmeisesti uskottelee, että siirtämällä huomiota omasta kaoottisen huonosta onnistumisesta hallituksessa muiden huonouteen, kukaan ei enää huomaisi Soinin bluffia.

Timo Soini kertoo, miten he puuttuivat ’puliveivaukseen’ ja erokorvaukset puolitettiin. Edellinen hallitus sentään rajasi johdon bonuksia, mutta ei Soini tällaisia muistele. Eniten valtion omaisuutta lienevät myyneet Vanhasen, Lipposen sekä Stubbin hallitukset, joten en ihan tiedä, mistä herra Soini on listansa keksinyt.

Hän nimittäin unohtaa kertoa, miten nuo kehumansa PS:n aikaansaannokset ovat muiden päätösten ansiosta yhtä tyhjän kanssa. Esimerkiksi PS on mukana heikentämässä veroparatiisiyhtiöiden valvontaa, mutta Soini elvistelee sillä, että he sentään estivät valtionyhtiöiden veroparatiisien käytön (joka sinällään on kyllä ihan oikea päätös ja siitä pisteet). Olisi silti hienoa, jos herra Soinilta irtoaisi edes yksi konkreettinen teko, jolla hän osoittaisi olevansa suomalaisen tavallisen ihmisen puolella yritysmaailman veronkierron sekä harmaan talouden vastaisessa taistelussa.

Mutta eipä irtoa. Tuo elvistely on kuin ylpeilisi sillä, että estinpä jotakuta lyömästä minua tyynyllä polveen samalla, kun joku lyö vasaralla päähän.

Perussuomalaiset myös haluavat säilyttää Finnairin sekä VR:n valtion omistamina. Tämäkin lienee ihan perusteltua.  Soini ei toki muista kertoa, että nyt perussuomalaisten toimesta myyntiin ovat menossa ainakin Posti, Neste, Kemijoki Oy, Arctia ja Altia. Soinilta unohtuu myös, että he ovat yhtiöittämässä sosiaali- ja terveyspalveluita, tieverkostoa, raiteitamme ja vesiväyliämme. Voisi siis sanoa, että se, mikä ei vielä ole kaupan, tulee olemaan kaupan ja se, mitä ei kaupata, altistetaan kilpailulle ja varmistetaan yhteisten rahojemme päätyminen kansainvälisille yrityksille, jotka taas kiertävät turhia veronmaksuja.

Kaikki on siis moraalia myöten kaupan, kun Soini hallituskumppaneineen ovat laittamassa Suomea myyntikuntoon.

Minä toivoisin, että jos ja kun valtio omistaa yrityksiä, niin niitä johdettaisiin tehokkaasti ja niitä johdettaisiin myös yritysten logiikan mukaisesti voittoa sekä arvoa tavoitellen. Se on tapa, jolla yhteinen kassamme saa rahaa kasvusta ja onnistumisesta, ei itsensä myynnistä.Tätä ei minusta tue ajatus uudesta ’kehitysyhtiöstä’, sillä se on vain uusi parlamentaarinen himmeli, joka sitoo poliittiset ambitiot yritysten johtamiseen, eikä tue ajatusta toiminnan suoraviivaistamisesta. Lisäksi, kun hallituksessa istuu historian kokoomuslaisinta politiikkaa tekevä irvaileva ja lapsellisesti lällättelevä ylimielinen Timo Soini, en todellakaan ole vakuuttunut tuon päätöksen toimivuudesta.

Timo Soinin perusongelma on, että hän ei kestä kritiikkiä.

Timo Soinin plokinaattorin typeryys muuten kulminoituu kirjoituksen lopussa, jossa hän uhoaa ’Viimeksi punavihreät lyötiin lättäjalaksi kolmen ja puolen viikon kirillä. Haastamalla kunnolla ja ilmat lähti höttöpallosta’.

Hän unohtaa sujuvasti kertoa, että ’lättäjalaksi lyönti’ tapahtui valheellisella uutisella MV:n, Homman sekä perussuomalaisten itsensä toimiessa valheuutisen levittäjinä. Kyseessä oli tekaistu uutinen juuri eduskuntavaalien alla Vantaalla tapahtuneesta joukkoraiskauksesta. Valituiksi tulleista kansanedustajista esimerkiksi Mika Niikko kiiruhti valheellista uutista levittäneen nettilehden sivulle välittömästi tekemään vaalityötä: ”18 sekunnissa kerron miten mamujen raiskaukset loppuvat. Äänestäkää Perussuomalaisia, jotta saataisiin myös kovennettua lakeja tiettyjen rikoksien osalta”.

Tavoite oli selvä: varmistaa jytky muukalaiskammolla. Jopa Eduskunnan puhemies puuttui tähän tapaan vaikuttaa äänestäjiin, mutta turhaan: ihmisten pelkoa kutkutteli joukkoraiskaus ja Jytky oli valmis. Tässä siis oli Timo Soinin ’lättäjalaksi lyöminen’, jota hän ei toki muista kertoa.  Ei kannata myöskään unohtaa, että Timo Soinin bluffiretoriikasta huolimatta Vihreät voitti v. 2015 eduskuntavaaleissa 5 lisäpaikkaa ja erityisesti ne Putinin asialla olevan Ilja Janitskinin MV- tuella saadut äänet tulivat lähinnä Keskustalta, jonka vaalivoitto lässähti. Ei moraalia, ei tyyliä, vaan valhetta ja bluffia - puhdasta Timo Soinia, siis.

Timo Soini lopettaa kirjoituksensa:

-”Me parannamme kuin sika juoksua. Haastetaan fillarikommunismi, pakolliset kasvisruokapäivät, tarpeettomat kaupunkibulevardit, tuhoisat tietullit,  turpeenkäytön rajoitukset, turkistarhauksen tuhoamisvimma, kotiäitien kyykyttäminen, pakkopaitafeminismi… Ja tarjotaan lohduksi jouhimatotikkari. Luonnonmukainen lohtu.“-

Ei mitään lisättävää. Timo Soini tekee oman rappionsa ihan itse:

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13226870_1027250370695909_7371964378669151391_n.jpg?oh=d00f57c7f009a079f1a8151c89bb2836&oe=57DC4D6D

(Kuva: MEMLA)